Ikimuistoisia kokemuksia matkalla

Lissabon ja ylipäätään Portugali on sellainen kaupunki ja maa, jonka läpi koluamiseen saisi varmasti käytettyä aikaa monta viikkoa. Täytyy sanoa, että Lissabon teki minuun juuri niin positiivisen vaikutuksen kun olin ihmisten kokemuksia kuullutkin ennen matkaa. En ihmettele yhtään, että moni käy siellä säännöllisin väliajoin.

Kolmantena päivänä olikin vuorossa visiitti WebSummit-tapahtumassa, jonka vuoksi saimme alunperin idean matkustaa Lissaboniin. Sain muutama kuukausi sitten henkilökohtaisen kutsun tapahtumaan, joka on siis maailman isoin teknologia- ja digikonferenssi. Olin todella otettu kutsusta ja tiesin heti, että haluan päästä kokemaan tapahtuman!

pauliina-summitissa
WebSummit pidettiin valtavalla Altice Arenalla, jonne Uber kiidätti meidät taas edulliseen hintaan. Areenalla oli yhteensä 4 tai viisi erilaista hallia täynnä tapahtumaa ja puhujia. Olin valinnut minua kiinnostavia puhujia etukäteen kätevän appin avulla, jossa oli myös kattavasti infoa tapahtumasta koko sen ajan. Luonnollisesti olin valinnut puhujien aiheet mainonnasta, markkinoinnista ja digitaalisuudesta. Olen todella tyytyväinen siihen mitä sain tapahtumasta irti. Puhujat olivat korkeassa asemassa olevia henkilöitä bisneksestä ja politiikasta.

Tässä kuvassa haastatteluvuorossa on Puman kansainvälinen brändi- ja markkinointijohtaja Adam Petrick
websummit-margaret-vestegar
Tässä taas hienon esityksen piti EU:n kilpailukomissaari Margaret Vestegar


Sain todella uusia näkökulmia ja itsessään tapahtuma oli ihan huikea! Myös visuaalisuuteen oli panostettu ja tapahtuman päälava oli vielä upeamman näköinen kuin viime vuoden videoissa. Esiintyjät pääsivät todella olemaan edukseen ja esimerkiksi äänentoisto oli todella laadukas ja esityksiä pystyi seuraamaan vaikka tapahtumassa olikin koko ajan taustamelua. 

websummit2018-centre-stage
Menimme päivän jälkeen läheiseen Myriad by Sana -hotelliin drinksuille, jossa oli todella laadukas tunnelma. Hotelli sijaitsee aivan meren yllä ja näkymät ovat huikeat sen terasseilta.

lisbon-street-myriad-by-sana
Matkalla hotellille on suosittu näköalahissi

myriad-by-sana-hotel-coctails


myriadbysana-hotel-lisbon-drinkTämä hotelli oli myös yksi meidän vaihtoehdoista, mutta päädyimme silti lähempänä keskustaa olevaan Jupiter-hotelliin. Jälkeenpäin Myriad by Sana olisi kuitenkin ollut parempi vaihtoehto rauhallisuutensa ja laatunsa vuoksi.

pauliina-lissabon-myriad-by-sana-hotel
Matkustelussa yksi parhaimpia asioita on päästä syömään erilaisten keittiöiden ruokia! Tällä matkalla söimme nepalilaista, sushia, portugalilaista ja italialaista ruokaa.

italian-food-lisbon-italiailainen-ruoka-lissabon-starters

italialainen-ruoka-lissabon
Italialainen lasagne maistui pitkän päivän jälkeen

Italialaisen lasagnen jälkeen olikin hyvä siirtyä drinkeille Pink Streetille, joka on Lissabonin kuuluisa bilekatu. Katu on täynnä erilaisia baareja ja yökerhoja, joista osa on yläkerrassa ja niiden löytämisessä pitää olla hiukan seikkailumieltä mukana.

Menimme mielenkiinnosta erääseen baariin portaita pitkin ja saimme varmasti molempien koko elämän mielenkiintoisimman baarikokemuksen.

Sattumoisin baarissa oli juuri sinä iltana flamenco-esitys, joka kolahti oikeasti sydämessä asti. Taitava mieslaulaja lauloi haikeata sävelmää ja täydellisesti yhteen sulautuva livebändi säesti esitystä. Huh sitä tunnetta ja intohimoa, jolla nainen tanssi! Se lumosi koko baarin ja kaikki ihmiset siellä.

flamenco-lisbon-bar-show
Esitys pitäisi nähdä omin silmin, niin upea se oli! Vasemmalla tanssija-nainen lepäilee ja lyö soittajille tahtia tanssin välissäBaari itsessään oli vähintäänkin omaperäinen. Sisustus oli jäänyt hauskalla tavalla vanhaan aikaan. Yhdessä huoneessa seinät olivat täynnä kirjoja kuin kirjastossa konsanaan ja toisessa huoneessa oli vanhoja huonekaluja, lamppuja ja koriste-esineitä.

lisbon-bar-pink-street
Baarissa pystyi menemään tarot-korttien lukijalle

lisbon-best-bar-coctailsRepesin nauruun vessassa, kun huomasin seinässä vähintäänkin härskin kokoelman erilaisissa asennoissa olevia miniatyyreja. Seinästä kuului miehen ääni, joka puhui erilaisista seksuaalivähemmistöistä ja kulttuureista vanhaan aikaan.

Baarissa oli varmasti taitavin baarimikko, johon olen koskaan törmännyt. Sheikkerit lentelivät ja baarimikko taikoi toinen toistaan upeampia drinkkejä ilman kiirettä minnekään. Odotus oli sen arvoista kun saimme drinkit käteen.

coctail-lissabon-baari

lisbon-bar-coctail-pink-street

Paikalliset saapuvat baareihin vasta reilusti puolen yön jälkeen, jolloin lisää yökerhoja aukesi pinkillä kujalla. Me aloimme olla niin väsyneitä, että lähdimme yhden aikoihin nukkumaan, mutta Lissabonissa voisi varmasti bailata vaikka aamuun asti ja jokaiselle löytyy jotain.

Hetken aikaa saa etsiä yhtä mieleenpainuvaa kokemusta baarien maailmassa! Lissabonin kaupunki ei koskaan nuku!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *