Hormoniton ehkäisy toimii

Kolme kuukautta ilman kierukkaa ja muutokset ovat todella mielettömät entiseen. 

Nyt kun kolme kuukautta on kulunut kierukan poistosta ja olen elänyt ”ilman ehkäisyä” tämän ajan niin kuukautiskierto on tasoittunut ja kuukautiset tulevat nyt täsmälleen samana päivänä, kun kännykässä oleva appi NaturalCycles niin sanoo.

Ohjelman voi ladata omaan puhelimeen ja se on älyttömän helppo käyttää. Ohjelmaan tulisi ladata päivittäin oma aamulämpötila, mutta en ole ihan joka aamu sitä muistanut ottaa. Kun ohjelma oppii tuntemaan sinut paremmin niin varmoja päiviä tulee kuukauteen enemmän. Ohjelman voi ohjelmoida myös niin, että suunnittelee raskautta, jolloin se näyttää parhaimmat päivät tulla raskaaksi. 

Kun poistatutin kierukan kolme kuukautta sitten ja kerroin siitä täällä blogissa, sain muutaman törkykommentin siitä, miten varmoja päiviä ei ole olemassa ja niihin ei voi luottaa. No, päätin luottaa runsaaseen tietoon, jota löytyy netistä hormonittomasta ehkäisystä ja olen noudattanut ohjelman neuvoja varmoista ja ei -varmoista päivistä, enkä kyllä ole raskaaksi tupsahtanut. Koputan puuta, että niin ei käy jatkossakaan, koska tällä hetkellä lapsi ei kuulu suunnitelmiin ihan jo sinkkuuden vuoksi, mutta täytyy sanoa, että olen onnellinen, että tein tämän ratkaisun. 

mirena hormonikierukka

Tuntuu siltä, että kierukan kanssa oli tietynlainen verho kasvojen edessä. Vaikka kierukan sanotaan olevan vain paikallinen ehkäisy, niin en todellakaan luota siihen. Huomasin kyllä vaikutukset kasvojen ihossa saakka, joka oli ihan hirveässä kunnossa koko sen ajan, kun kierukka mulla oli kaksi vuotta. Nyt kasvot ovat hyvässä kunnossa ja oikeita finnejä tulee enää todella harvoin.

Olo on energinen ja tuntuu siltä, että oma hormonitoiminta toimii nyt niin kuin pitää.

Kierukan kanssa tuntui siltä, että hormonitoiminta on vanhemman naisen tasolla. Toki en sitä voi varmaksi tietää, mutta sellainen tuntemus mulla on. Voi olla, että keho ottaa jopa treenit paremmin vastaan ilman kierukkaa. 

hormonikierukka kehitys
Tänään olin vain ohjaamassa, mutta tunnen että kroppa toimii!

Tunnen kuukautiskierron hyvin kuukauden aikana. Ennen kuukautisia olen normaalia kärttyisempi ja alavatsaa saattaa turvottaa. Kuukautiset kestävät noin kolme-neljä päivää, joten ne ovat harventuneet huomattavasti verrattuna kuukautisiin vuosia nuorempana.

Tässä kuussa kuukautiskipuja ei ollut oikeastaan ollenkaan ja tunsin ainoastaan pieniä vihlaisuja alavatsalla muutamaa päivää ennen kuukautisten alkamista. Kohtuullisen vähällä siis olen selvinnyt tällä hormonittomalla ehkäisyllä ja nyt tiedän, että en aio enää ikinä laittaa itseeni ylimääräistä hormonia, niin hyvän olon olen tällä tavalla saavuttanut!

Onneksi siis uskalsin kuunnella itseäni tämän päätöksen suhteen, koska selvää oli, että jokainen lääkäri suositteli mulle samantien lukuisia eri hormonaalisia vaihtoehtoja, kun sanoin, että kierukka otetaan pois.

Kierukan poistaneen lääkärin kommentti oli kaikista huvittavin: ”voihan sitä kaikkea kokeilla”.

Välillä suoraan sanottuna palaa taulu terveydenhuollon ihmisten kanssa, koska hyvinvointi tuntuu olevan ihan toissijainen asia. On ihan sama, että miten nainen voi kunhan ehkäisy on kunnossa.

Ei ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun joudun suorastaan tappelemaan lääkäreiden kanssa, koska he eivät voi uskoa, että kilpaurheilija voi tuntea oman kehonsa niin hyvin. Kun syö hyvin ja treenaa niin tuntee pienenkin epäkohdan omassa kropassa ja sitä hormonikierukka todellakin oli mulle. En kannusta ketään olemaan ilman hormonaalista ehkäisyä, koska siitä on oma vaivansa, mutta kannattaa kuitenkin välillä kuunnella itseään, jos ei voi hyvin, niin minä tämän asian kanssa tein. 

Lue edellisestä postauksesta fitnesissä kilpailemisen varjopuolista!

Kommentit (17)
 1. Ootko miettinyt kuparikierukkaa? Se on hormoniton. Ihan mielenkiinnosta kyselen. Oon ajatellu mun kierukan vaihtaa siihen.

  1. pauliinafitworld
   9.8.2017, 17:55

   En oo kun mulla on taipumustua koviin vuotoihin ja kipuihin ja sitä ei vissiin suositella silloin. Enkä haluu mitään ylimääräistä mun kehoon kun tää toimii

 2. Taru/stuffabout.fitfashion.fi
  9.8.2017, 18:13

  Mulla on kuparikierukka ja ei oo ollut ongelmia. 🙂 Gynefix kierukka on pienempi ja sopii synnyttämättömille – siitä ei pitäisi tulla noita lisävuotoja tai kipuja. Itelläni on ihan tavallinen kierukka kylläkin.

  1. pauliinafitworld
   13.8.2017, 15:43

   Oon kanssa kuullut tosta, mutta en halua itteeni enää mitään ylimääräistä kapistusta kun tää toimii niin hyvin mulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *