Hormonikierukka, pois se minusta!

Menetin totaalisesti hermot hormonikierukkaan ja ensi viikolla tuo härveli lähtee minusta ja lujaa! 

Mulle laitettiin hormonikierukka vuoden 2015 kesällä ja silloin lupailtiin, että keho tottuu kyllä kierukkaan ajan kanssa. Toki vuodot ovat loppuneet ja tuskin huomaan milloin on kuukautisten aika, mutta iho meni kierukan laiton jälkeen todella huonoon kuntoon.

Aiempia postauksia kierukan laitosta ja sen kanssa elämisestä:

Hormonikierukasta kokemuksia

Hormonikierukka – kannattaako vai ei?

Elämää Mirena hormonikierukan kanssa

Olin ennen hormonikierukan laittoa kokonaan ilman ehkäisyä (lopetin e-pillerit, josta voit lukea tästä postauksesta) ja iho oli sileä kuin vauvan pylly.

Pikkuhiljaa horminikierukan jälkeen iholle alkoi muodostua hormonaalisia näppyjä, joskus pahoina aikoina kunnon paiseita. Tällä hetkellä iho on parempi, mutta silti se on rasvainen ja hormonaalista näppyä on varsinkin leukaperissä ja alhaalla poskissa. Olen kerran elämässäni syönyt Roacuttan -kuurin, jonka varmasti saisin nytkin, mutta päätin, että sitä myrkkyä en itseeni enää laita! 

Olen pohtinut pitkään, että mitä ihmettä oikein teen kierukan kanssa ja tänään tein päätöksen ja varasin ajan kierukan poistoon ensi viikolle. Haluan saada oman itseni ja oman hormonitoimintani takaisin!

mirena kokemuksia

Tällä hetkellä tuntuu, että hormonitoiminta on jossain keski-ikäisen tasolla ja olen saanut myös muita haittavaikutuksia, joita Mirenasta yleensä kerrotaan tulevan. Muutamia ihania haittavaikutuksia mainitakseni mieliala tuntuu jatkuvasti kummallisen matalalta, vaikka kaikki on hyvin, kummallista karvankasvua, joka on myös yksi Mirenan oire. Päänsärkyä, jota mulla ei yleensä ole. Olen niin mittaani myöten täynnä tätä, että nyt riitti!

En malta odottaa ensi viikkoa, jonka jälkeen en aio enää koskea mihinkään hormonaaliseen ehkäisyyn. On varmasti osasyy, että oma hyvinvointi on mulle niin tärkeää, että jos vain voin tehdä jotain, jolla voin paremmin, niin teen sen.

Olen päättänyt jo, että tilaan itselleni Ladycomp -ehkäisykoneen, maksoi mitä maksoi ja oli kuinka vaivalloista alkuun tahansa. Haluan tuntea itseni terveeksi ja hyvinvoivaksi joka päivä ja haluan hyvän ihoni takaisin!

Olen kuullut Ladycompista paljon positiivista tutuilta ja sen vuoksi uskallan lähteä koittamaan sitä. Ainakin ennen kierukan laittoa mun kuukautiskierto on ollut päivälleen tosi säännöllinen ja se toivottavasti palaakin yhtä säännölliseksi, jolloin Ladycomp antaa nopeammin varmoja päiviä. 

Aikaa siihen menee varmasti monta kuukautta, että oma hormonitoiminta palautuu, mutta mitä sitten. Olen valmis käymään kaikki ne oireet läpi, jotta saan oman itseni takaisin fyysisesti ja henkisesti.

Nyt kun luen aiempia postauksiani kierukan kanssa elämisestä, niin en ole ollut väärässä tuntemuksieni kanssa. Tietyt oireet ovat olleet matkassa koko ajan ja luulisi, että viiden vuoden kierukalla oireet häviäisivät kahden vuoden sisällä, mutta niin ei vain käynyt! Tämä on siis oma kokemukseni kierukasta. Tulipa ainakin tämäkin kortti katsottua ja viisaampana tulevaisuudessa. 

Tulen varmasti raportoimaan, että miltä tuntuu, kun oma hormonitoiminta palautuu ja mitä oireita huomaan. Myöhemmin varmasti postausta tulossa myös Ladycompin käytöstä. Kiitän ja kuittaan 😀 

Kommentit (12)
  1. Moikka Pauliina!
    Pakko tulla kertoon oma tarinani 🙂 aloitin e-pillerit muistaakseni 2010 syksyllä ja söin niitä 5 vuotta vähän reilut… En kadu mitään niin paljoa kun sitä että miks hitossa koskaan edes alotin pillerit?!? Toki niissä on se ehkäsy kun seurustelen mutta mitään muuta hyötyä niistä ei mulle ollu sillä menkat on ollu aina säännölliset, iho hyvä jne. Ainoo mihinkä mulle suositeltiin noita e pillereitä on ehkäsy ja että menkkakivut helpottais mutta eipä ne helpottanu juurikaan.. lopetin pillerit 2015 vuoden joululuussa ja tähän päivään asti oon ollu niin tyytyväinen tohon päätökseen!!! Pelkäsin aluks että naama räjähtää käsiin ja kaikkee muuta mukavaa tulis jos lopetan pillerit ja että omat menkat tulee ja menee miten sattuu mutta ne on tullu päivälleen aina oikein 🙂 yks mitä ihmettelen niin tosta päivästä lähtien kun lopetin pillerit ei olla käytetty mun miehen kanssa mitään ehkäsyä (jep ollaan aika tyhmiä) mutta paksuks en oo tullu vielä 🙂 ja jos lapsi tulee niin sit tulee mutta eime varsinaisesti sitä yritetä 🙂 huomasin niin rajun eron oikeesti siinä kun lopetin pillerit. Mieli oli paaaljon ilosempi ja mun ajatukset moneen asiaan muuttu, kauheet herkkuhimot katos ja painokin tippu päälle 5 kiloo (varmaan nestettä keränny noi pillerit) mun monet kaveritkin ketkä syö pillereitä saa ihme raivareita :/ vaikka moni ei sitä myönnä niin kyllä ne pillerit vaikuttaa jokaisella jollain tapaa mielialaan ja niihin ihme raivareihin ja moneen muuhun asian. oikeesti en suosittele kellekkään mitään hormooneja!!! Kaikista paras antaa kehon toimia ittellään 🙂 tulipa sekava kommentti :””D mutta pääpointin sain kai sanottua xD

  2. Siittiöt voi elää 7vrk. Että siinä vaiheessa kun kone näyttää että ei ole varma päivä niin toivo ettet ole harrastanut seksiä edeltävään viikkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *