Hormonikierukan poisto: uskomattomat muutokset

Nämä ehkäisyasiat ovat olleet paljon esillä blogissani, koska en ole valitettavasti säästynyt haittavaikutuksilta, joita hormonaalinen ehkäisy on mulle aiheuttanut. Olen kokeillut lukuisia eri pillereitä, minipillereitä, ehkäisyrengasta ja viimeisimpänä hormonikierukkaa, joka ei sopinut minulle. 

Sain tarpeekseni hormonikierukan jälkeen huonontuneesta ihosta ja muista kummallisista muutoksista, joista olen kertonut täällä blogissa jo parin vuoden ajan. Tein neljä viikkoa sitten päätöksen poistaa horminikierukan ja voin sanoa, että se on yksi parhaimmista päätöksistä pitkään aikaan!

Kas kummaa, suurimman muutoksen olen huomannut kasvojen ihossa. Kun mulla oli vielä kierukka niin leuka ja posket olivat täynnä kipeitä, oikeasti paiseita, eli finnejä. Niitä puski koko ajan lisää ja olen käyttänyt huiman määrän rahaa ihonpuhdistuksiin ja kalliisiin ihonhoitotuotteisiin. Mikään ei auttanut, iho pysyi tulehtuneena.

Nyt kun kierukan poistosta on melkein neljä viikkoa niin ero kasvojen ihossa on kuin yö ja päivä! Huomasin pian jo ensimmäisen viikon aikana miten kasvojen iho alkoi ihan silminnähden parantua ja paiseet leualta pienentyä. Nyt niitä ei ole siellä ollenkaan!

Tunnen, että tulehdus iholla on helpottanut ja nyt alan nähdä miten kasvojen iho alkaa taas pikkuhiljaa hehkua, kun oma 25 -vuotiaan hormonitoiminta alkaa hyrrätä! Voi olla, että olen vainoharhainen, mutta musta tuntui aina kierukan kanssa, että hormonitoiminta ei toimi samalla tavalla kun mun ikäisellä pitäisi.

Mulla on aiempia vertauskohteita ajasta, jolloin olin ilman mitään ehkäisyä: E-pillereiden lopetukseen loppui iho-ongelmat ja paljon muutakin.

Kasvojen ihon lisäksi kierukka oli aiheuttanut ilmeisesti aika pitkäänkin olleen tulehduksen myös tuonne alhaalle, kyllä. Lääkärin sanojen mukaan kierukka aiheuttaa sen tulehduksen tulemista ja pitkittymistä. Nyt sekin on kitketty pois! 

Olo on paljon kevyempi ilman kapistusta kohdussa. Mulle tuli heti poiston jälkeen tosi vapautunut olo ja jäin odottamaan normaaleja muutoksia. Mulla ei ollut mitään kipuja eikä ole ollut tähänkään asti ja tyhjennysvuoto tuli normaalisti vähän alle viikon jälkeen poistosta ja kesti kolme päivää. 

Mulla on aina ollut kivuliaat kuukautiset, mutta otan mieluummin kivut kun matalalla toimivan hormonitoiminnan, finnisen ihon ja lukuisat muut haittavaikutukset, jotka kyllä huomasin, vaikka kierukan väitetään olevan ainoastaan paikallinen. Oman kokemukseni perusteella voin sanoa, että sitä se ei todellakaan ole!

Edellinen postaus: Kesätreeni -valmennus alkaa!

 

Kommentit (15)
 1. Moi. Ite kanssa lopetin just hormoniehkäisyn taas! Aina välillä oon kokeillut eri pillereitä, ja nyt käytössä oli rengas. Ei vaan toimi, huomaan muutoksia persoonassani ja ehkäisy ei ole mun kohdalla pitänyt kuukautisiani säännöllisinä, kuten ne ovat ilman hormoniehkäsyä. Nyt vaan ahdistaa ettei tulis vauvaa! Miten ite aiot ratkaista ehkäisysi nyt , onko ratkaisusi se kone joka laskee varmat päivät?

  1. pauliinafitworld
   26.5.2017, 13:19

   Joo sen koneen ajattelin hankkia ja nyt tosi tarkkana ehkäisyn kanssa ensimmäiset kuukaudet, kunnes kierto tasoittuu. Mulla on sellainen appi puhelimessa, joka ajaa saman asian kuin tuo kone

 2. Onpa kiva kuulla 🙂 hormonikierukka ja muut ehkäisyasiat tuntuu olevan paljon nyt esillä blogeissa. Itsekin juuri näistä kirjoittelin.
  Mulla on hormonikierukka ollut onnistuneesti 9 vuotta ja nyt tän toisenkaan kanssa ei ollut mitään ongelmia 2,5 vuoteen, kunnes yllättäen nyt. Omat oireet ja näistä lueskelleena oon päättänyt kierukan nyt poistaa. Oon joskus 2003 käyttänyt pessaaria ja siirryn sen nykyaikaisempaan versioon nyt. Hei, hei hormonit…innolla odotan millainen oma kiertoni ja hormonitoimintani onkaan. Viimeisen 17 vuoden aikana (, vajaata puolta vuotta lukuunottamatta, jolloin käytin pessaaria) olen joko käyttänyt e-pillereitä, minipillereitä, ehkäisyrengasta, ollut raskaana, imettänyt tai mulla on ollut hormonikierukka :O
  Tässä omaa pohdintaani vaihtoehdoista;
  http://www.lily.fi/blogit/best-me/hormoniton-ehkaisy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *