Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Hiustenhoito ja kovat treenit

Pitkät, hyväkuntoiset hiukset ja kova treeni – mahdoton yhdistelmä? 

Näin paljon treenaavana kohtaan melkein joka päivä saman ongelman. Arkipäivä tulossa, tukka likainen, mutta hiuksia ei jaksaisi millään pestä. Mikä siinä hiustenpesussa oikein onkaan niin hankalaa, vaikka siitä tulee kuitenkin joka kerta niin ihanan raikas olo 😀

Mulla on tällä hetkellä yli 50 cm teippihiuspidennykset päässä, joten hiusten pesemiseen ja varsinkin kuivaamiseen menee tällä hetkellä melkein tuplasti aikaa, kuin lyhyemmillä hiuksilla.

Pesen hiukset joka toinen päivä. Ensimmäisenä päivänä hiukset saattavat olla auki ja toisena ne ovat yleensä ponnarilla. Tummat hiukset antavat vähän anteeksi hiusten likaisuutta, mutta rasvaisuus näkyy kyllä tummastakin tukasta, jos sille ei tee mitään. Itse vihaan yli kaiken sitä oloa, kun päänahka on rasvaisen tuntuinen. Silloin on turha haaveilla ainakaan aukinaisista kampauksista. 

Päivittäinen hoito ja lemppari shampoo ja hoitoaine

Yksi tärkeimmistä asioista hiusten hoidossa on päivittäinen hoitaminen. Harjaan hiukset vähintään kaksi kertaa päivässä auki käyttämällä tangle teezeriä, joka on muuten ihan huippu myös pidennysten kanssa. Tangle teezer ei jää kiinni pidennyksiin ja myös märät hiukset oikonevat hyvin ilman tuskaa. 

Mulla on ollut jo pitkään lempparituotteet shampoolle ja hoitoaineelle. Olen käyttänyt jo monta vuotta Aussie Hairin Miracle Moist shampoota ja hoitoainetta. Ensinnäkin tuoksu on huumaava, voi oikeasti kuvitella, että on suihkussa Australian pauhaavilla rannoilla 😀

aussiehair

Tuotteet todella myös tuovat kostettua kuiville hiuksille. Tuotteita on alkanut saada myös ihan perus marketista, mutta ovat kyllä markettikamaa parempaa laatua. 

Mitä tehdä kun ei jaksa pestä hiuksia?

Joskus (tai aika useinkin) tulee sitten niitä aamuja, kun hiuksia ei oikeasti jaksa pestä. Pitäisi toki olla kaukaa viisas ja pestä hiukset vaikka edellisenä iltana, mutta niin kuin sanottu niin aina ei jaksa. Olen käyttänyt huonon hiuspäivän pelastajana jo monia vuosia KC Professional Four Reasons -kuivashampoota.

KC kuivashampoo
Huonon hiuspäivän pelastaja

Kuivashampoota on saatavilla eri värisillä suihkuilla ja mulla on värinä ruskea. Tämä on ihan mahtava tuote peittämään vähän alkanutta juurikasvua!

kuivashampoo
Painajainen aamulla, likaiset hiukset

Tuotetta suihkutetaan tyveen ja itse hieron sen kunnolla päänahkaan.

kc kuivashampooo
Suihkutuksen ja hieromisen jälkeen, kuin uudet hiukset!

Hiuspohja on kuin uusi laiton jälkeen. Tuote nostaa tyveä ja tuo todella raikkaan tunteen. Tyvi jää hiukan mattaiseksi, mutta ei niin, että siitä huomaisi häiritsevästi eron. Olen kokeillut monia kuivashampoita, mutta palaan tähän tuotteeseen aina uudelleen. 

Säännöllinen kampaajalla käynti pitää hiukset terveinä

Käyn kuukauden välein kampaajalla värjäämässä juurikasvun. Olen ollut vuosia sitten niitä nuoria, jotka värjäsivät hiuksensa itse kotona ja kävin läpi jopa monta vaalennusprosessia. Olen huomannut, että säännöllinen kampaajalla käynti pitää hiukset vahvoina ja itse värjääminen antaa hiuksiin nostetta ja eloa. Kampauksia on helpompi laittaa, kun värjäyksestä ei ole pitkä aika. Varsinkin jos on pitkät hiukset niin niitä kannattaa huoltaa kuukausittain ammattilaisten käsissä. Itse olen käynyt täällä Helsingissä jo kohta 1,5 vuoden ajan Blend Beautyssä, jossa todella osataan kauneudenhoidosta hiuksiin. 

Lue edellisestä postauksesta miten kasvatat muodokkaan ja ison pepun!

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (2)

  1. Mariak

    Mielenkiintoinen postaus, kiitos! Tähän jos saisi toivoa jatkoa, niin voisitko tehdä omam meikkitutoriaalisi sun perus arkimeikistä tai esitellä muuten vaan miten normaalisti meikkaat, huollat ripsiä, mitä kasvojen ihonhoitotuotteita käytät jne? 😊

    • pauliinafitworld

      Kiva kuulla! 🙂 noissa on ideaa, on pitänyt jo aiemmin tehdä meikkipostauksia, joten voisi kanssa niitä alkaa laittaa tänne 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.