Haku päällä – treenit uudelle levelille

Olen aina tykännyt haastaa itseäni henkisen puolen lisäksi fyysisesti ja siinä on varmasti yksi syy siihen miksi nautin fitness kilpailuvuosistani niin paljon. Mulle ei ole koskaan tuottanut ongelmia noudattaa tiukkoja raameja treenin tai ruokavalion suhteen. Moni tuskailee dieetin kanssa, mutta itselläni ei ollut vaikeuksia pysyä esimerkiksi herkuista erossa dieetillä. Tavoite motivoi mua niin paljon, että näen kaiken sellaisen turhana stressinä kohti sitä. Miksi tasapainotella vaihtoehtojen kanssa, kun tavoitteeseen pääsemikseksi tarvitaan tiettyjä toimenpiteitä?

Elämä ja arki on nyt suhteellisen vakiintunutta ja aikaa itseni haastamiseen riittää enemmän. Täytyy ihan rehellisesti myöntää, että olen tämän vuoden aikana treenannut vähiten mitä koskaan. Toki tämä vuosi on ollut haasteellinen koulun loppuun viemisen ja työelämään siirtymisen vuoksi. Ne ovat tärkeitä asioita ja voi olla, että olisin edelleen koulun penkillä, jos en olisi keväällä valinnut opiskelua treenien ja kaikkien muun projektien lisäksi ensimmäisenä. Olin myös keväällä melkein kolme viikkoa kipeänä, jonka luulen johtuvan myös osittain siitä kovasta stressistä, jonka keskellä elin. 

reversedieetti-mayors-salitreeni
Treenaaminen on ollut mun elämässä jo 11 vuotta. Muutama vuosi sitten oli hyvä pössis päällä

 

Tiedän, että aidan ali meneminen ei ole mun juttu. Ne jotka mut tuntevat hyvin tietävät, että mun elämässä on sillon kaikki hyvin, kun mulla on isoja tavoitteita, joita kohti mennä. Se ei tarkoita sitä, että jokaisen lopputuloksen pitäisi olla valtava, mutta intohimot ovat mun elämän suola. Jotain hienoa kuitenkin yleensä tapahtuu matkalla tavoitteeseen. 

Tiedostan hyvin, että tällä hetkellä päästän itseni menemään sieltä aidan ali treenien kanssa. Tottakai treenaan lujaa sillon kun salille menen, mutta treenikerrat ovat liian vähäiset, jotta todellisia tuloksia voi saada. Kevään meininki on siis jäänyt päälle. Nyt pystyn palautumaan toisin kuin keväällä, mutta silti treenaan vähemmän. Aikaa multa löytyy, se ei ole tekosyy. 

Olen uudistanut paljon asioita elämässäni viimeisimmän vuoden aikana. Kaipaan muutosta myös treeneihin ja tavoitteellisuuteen. Muistelen haikeana niitä vuosia, kun kävin eräälläkin salilla Helsingissä, joka oli ikään kuin mun toinen koti. Sain treenata siellä rauhassa ja tuloksia tuli. Nykyään kaikki mun lempparisalit ovat ihan täyteen ammuttuja niihin aikoihin kun pääsisin treenaamaan ja treeniä on joskus lähes mahdotonta saada suoritettua loppuun ainakaan sillä suunnitelmalla, joka on etukäteen ollut. Mulla ei tosin usein nykyään ole tiettyä treeniohjelmaa vaan treenaan lihasryhmät läpi 3-5 liikkeellä ja myös sen mukaan, että saan lihakset oikeasti vietyä loppuun. 

fitnessvalmentaja-fitness-treeni-bikinifitness
Mun mielestä on hienoa nähdä miten kroppa voimistuu ja saa samalla muotoa. Tiimalasivartalo rakennetaan salilla, ei lenkkipolulla.

Kehonmuokkaus on kuitenkin hieno laji ja siinä pääsee ylittämään itsensä. Salitreenin ansiosta tunnen oloni vahvaksi ja terveeksi. On mukavaa kun jaksamista ja voimaa riittää myös arkeen ja ei ole heti luhistumassa, jos pitää vaikka kantaa painavia kauppakasseja kotiin. Haluan kuitenkin haastaa kroppaa vielä lisää ja sen vuoksi olen ajatellut, että voisin hankkia itselleni valmentajan. Nettivalmennukset eivät tule kyseeseen, koska niistä en saa yksilöllistä ohjausta. Voisinhan tehdä ohjelmat itse itselleni, mutta silti kaipaan sitä, että taustalla on toinen ammattilainen pitämässä huolen siitä, että kehitystä tapahtuu. Valmentajan avulla tulee myös ylitettyä itsensä ja voin keskittyä täysin siihen tärkeimpään eli työn tekemiseen. 

Ainakaan tällä hetkellä mulla ei ole kisasuunnitelmia, joten varsinaista fitnessvalmentajaa en halua. Haluan kuitenkin ihmisen, joka ymmärtää miten muokata kroppaa tavoitteellisesti ilman kisatavoitetta. Haluan myös valmentajan, joka suhtautuu ruokaan positiivisesti. Osaan kyllä hahmottaa, jos mut meinataan laittaa kitukaloreilla kasvattamaan bootya, joka ei ole sillä tavalla mahdollista ja poltan ainoastaan vaivalla hankitut lihakset pois 😀 

Jos johonkin lähden niin lähden siihen silloin ihan täysiä ja sen vuoksi minusta saakin hyvän valmennettavan. Ensin pitäisi vaan löytää se ihminen, jonka kanssa ajatukset kohtaavat. Kuulen mielelläni suosituksia, jos tiedät valmentajaa, joka voisi sopia just mulle 🙂 

Tsekkaa kaikki mun valmennukset täältä.

Edellisessä postauksessa: Kaljaa koko rahalla – mikä meni pieleen? 

Kommentit (1)
  1. Anna Virmajoki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *