Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Fitness pilasi elämäni?

Nyt kun syksyn kisat ovat päällä niin netin syövereistä putkahtelee esiin kirjoituksia, joissa sivuutetaan tätä aihetta. Olen itsekin kirjoittanut tästä aiheesta aiemmin omasta näkökulmastani ja ajattelin kirjoittaa siitä nyt uudelleen. 

Fitness voi olla parhaimmillaan todella siistiä tai pahimmillaan mennä ihan äärimmäisyyksiin. Jos jotain olen tajunnut menneen kesän aikana niin sen, että olen itsekin ollut aikoinaan aika pahasti fitnesskuplassa ja tehnyt asioita siellä äärirajoilla. Oli mentävä täsmälleen ohjeiden mukaan, syötävä mitä paperissa lukee ja treenattava vaikka väsyttäisi. Tai muuten tapahtuu mitä? Vastaukseni tähän kysymykseen on, että ei mitään. 

En ole viimeiseen viiteen vuoteen treenannut näin pätkittäin, juhlinut näin paljoa tai soveltanut ruokavaliota näin paljon, mutta silti tuloksia tulee. Ja tiedättekö mitä, olen onnellisempi kuin koskaan. 

pauliinafit
Tänään menossa kuvaamaan treenivideota, snapchat: pauliinafit

Tekstit siitä, että fitness pilasi elämäni johtuu siitä, että tätä lajia ei ole alunperinkään harrastettu oikeista syistä. Olen käynyt salilla 10 vuotta ja oma tavoitteeni ei todellakaan ole ollut pelkästään kasvattaa pyöreät pakarat tai olkapäät.

Jos tavoitteet ovat ainoastaan ulkonäöllisiä ja oma itsetunto perustetaan siihen miltä kuvissa näyttää niin aivan varmasti jossain vaiheessa motivaatio laskee tai loppuu kokonaan ja silloin ei enää halutakaan käydä salilla, koska siellä keskitytään ainoastaan ulkonäköön.

Voin sanoa, että itseäni ainakin kiinnostaa se miten jaksan pyöräillä kotoa salille tai millainen kunto mulla on esimerkiksi vanhempana kuin nyt. Salitreeni kehittää myös näitä muita ominaisuuksia, koska mahdollisuuksia treenata on loputtomasti. Mulle tämä harrastus ei ole pelkkää kilpailemista. Se on myös ihania ystäviä, ammatti, intohimo ja asia, joka tuo mun elämään iloa ihan jokainen päivä.

Salille pääseminen on edelleen se päivän paras hetki, jota odotan – jopa näin kymmenen vuoden jälkeen. 

bikini fitness
Sali on edelleen päivän paras hetki

Olen saanut lähiaikoina paljon kysymyksiä siitä, että jäävätkö menkat pois kisadieetillä ja vastaukseni siihen on, että itselläni ei ole koskaan jäänyt, koska hommat on tehty oikein.

Tottakai hormonitoiminta voi vaurioitua, jos dieetille lähdetään liian alhaisista kaloreista ja dieetti toteutetaan epäammattimaisesti. Fitnessdieetti ei ole sieltä terveellisimmästä päästä, mutta riskit voidaan kyllä hyvin minimoida kun sen tekee ammattilaisen kanssa. 

Kun fitness on intohimo niin motivaatio ei lähde kyllä kulumallakaan ja jollain tavalla sitä tulee varmasti aina olemaan mukana tässä lajissa 🙂 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.