Fitness kilpaurheilu ei ole hyvinvointitreeniä

Mulla on ollut tänään itseni hemmottelupäivä. Kävin kosmetologilla puhdistamassa ihon kasvohoidossa ja samalla tehtiin jalkahoito. Siinä muutaman tunnin unten rajamailla makoillessani mieleen tuli muutama ajatus, joita sitten työstin matkalla kotiin.

Pyöritin mielessäni muun muassa sitä ajatusta, että miksi en hemmottele itseäni useammin? Vaadinko välillä itseltäni liikaa? 

Näin itsekin liikunta -ja hyvinvointialan ammattilaisena tiedän, että aina pitäisi pyrkiä kultaiseen keskitiehen kaikessa tekemisessä.

Ihminen ei ole robotti, joka pystyy suorittamaan loputtomasti väsymättä. Ihminen on henkinen ja fyysinen kokonaisuus ja molemmista puolista tulee pitää yhtä hyvää huolta.

Tekemiseen pitäisi löytää tasapaino, jotta on onnellinen joka päivä. Eri osa-alueita ovat työ, liikunta, lepo, perhe, ihmissuhteet, oma aika ja niin edelleen. Jos jokin näistä vie enemmän aikaa, kuin toinen, ahdistuu helpommin. 

Jos mietitään elämääni kilpaurheilijana, niin tottahan se on, että täydellisessä tasapainossa on mahdotonta pysyä, jos lajia mielii harrastaa. Tämä asia korostuu varsinkin kisadieetillä, jolloin treeniä tulee pahimmillaan yhteensä 4 tuntia päivässä ja siihen päälle kehonhuolto, lepo ja ruokavalion noudattaminen.

Vaikka en tästä rahaa saakaan, niin joskus tämä tuntuu kokopäivätyöltä.

Tähän päivään asti olen kuitenkin joka ikinen päivä löytänyt yhä uudelleen merkityksen itselleni tehdä tätä juttua. Mulla ei ole oikeasti ollut yhtäkään päivää näiden neljän vuoden aikana, jolloin epäilisin, että haluanko tehdä tätä.

Merkitys motivoi ainakin itseäni

Olen muutenkin sellainen, että pyrin jatkuvasti elämässä tekemään asioita, joilla on mulle syvempi merkitys. Sen vuoksi jäin esimerkiksi pois kokopäivätyöstä, koska koin, että se ei anna mulle henkisesti mitään. En enää yksinkertaisesti pystynyt työskentelemään toisen lukuun, vaikka työpaikka olikin sellainen, että sieltä sitä motivaatiota olisi varmasti saanut, mutta silloin se olisi ollut vain ulkoista, motorista suorittamista. Henkisesti en kuitenkaan olisi ollut siinä mukana.

Mulle on todellä tärkeää mihin energiani käytän. Työssä musta tuntui joka päivä, että kaikki se energia ja into, joka mulla on, valuu kuin kankkulan kaivoon. Nyt olen saanut kohdistettua energian omaan yritykseeni ja sen huomaa! Se mihin panostat, myös tuottaa tulosta. 

Yritän tällä ehkä sanoa sitä, että jos haaveilet kilpailemisesta fitnesslajeissa, niin sinulla täytyy olla todella suuri sisäinen merkitys tehdä tätä. Se voi olla jokin muu asia, esimerkiksi sinun työ, perhe, parisuhde, mitä tahansa, johon haluat panostaa. Ilman sitä sisäistä motivaatiota homma kaatuu enemmin tai myöhemmin.

Ulkoinen motivaatio riittää viemään eteenpäin ainoastaan hetken aikaa, mutta lopulta totuus kuitenkin tulee ilmi. Niin kävi minulle työssä ja kun ahdistuneena heräsin töihin hienoon työpaikkaan upeiden ihmisten keskelle niin tajusin, että tämä ei vain ole sitä, mitä haluan tehdä.

Nyt kun olen ollut yrittäjänä ja tehnyt omaa juttuani, olen nauttinut joka ikisestä päivästä. Toki mulla on myös huonoja päiviä, jolloin tuntuu, että nyt ei vaan lähde. Kuitenkin heti, kun pääsen töiden kimppuun, niin sama palo herää ja saatan uppoutua töihini moniksi tunneiksi putkeen huomioimatta ulkomaailmaa ollenkaan. Monesti laitan kännykän ja kaikki laitteet kiinni, kun teen töitä ja annan sisäisen motivaation viedä. 

Fitness kilpaurheilu ei ole todellakaan sitä hyvinvointitreeniä, joka on nyt pinnalla. Tiedän tasan tarkkaan, että mitä mun pitäisi tehdä, jos haluaisin treenata niin, mutta koen vaan niin suurta paloa tähän hommaan, että se pitää matkassaan vielä vuosien jälkeenkin. Laji ei sovi kaikille, eikä tarvitse sopiakaan. Jokainen on vastuussa vain omista tekemisistään ja omasta onnellisuudestaan.

Niin kauan, kun löydän merkityksen itselleni tähän joka ikinen päivä, niin jatkan tämän tekemistä. 

Nappaa edellisestä postauksesta talteen herkullisen, sokerittoman ja rasvattoman omena-kaurapaistoksen resepti!

 

Kommentit (1)
  1. Uskalla olla rohkeasti nainen! - Pauliina's Fit World
    19.4.2017, 16:46

    […] Fitness kilpaurheilu ei ole hyvinvointitreeniä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *