Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Etureisitreeni – reidet kasvuun

Vedettiin eilen Jukan kanssa sellainen treeni, että tänään aamulla sai miettiä, että onko mahdollisesti jäänyt eilen rekan alle 😀 Heräsin aamulla jalat pökkelöinä ja oikeastaan koko kroppa huusi armoa 😀

Kova jalkatreeni on keskushermostolle kova paikka ja sen vuoksi kovan jalkatreenin jälkeen voi olla vaikeaa rauhoittua. Huomasin sen hyvin eilen, kun yritin saada unta, vaikka jalkatreenin loppumisesta oli jo monta tuntia.

Aloitimme treenin kuningasliike kyykyllä.

Kyykky rasittaa koko kehon lihaksia ja se kiihdyttää isona liikkeenä kasvuhormonin tuotantoa. Jalkatreeneistä on hyötyä myös muiden lihasryhmien kehittymiselle. 

pauliinapakarinen

Teimme kolme lämmittelysarjaa kyykkyä, joissa jokaisessa nostimme painoa. Itse tein 20g tanko x 20, 30g x 20, 50g x 20 toistoa.

Tämän jälkeen lähdimme hakemaan mun kyykky maksimia kymmenessä toistossa ja laitoimme 60g tankoon.

Jukka pisti mut koville ja vaati mut menemään oikeasti sinne 90 asteen kulman alapuolelle, eli nyt kyykättiin tosissaan. Kun kyykkää isoilla painoilla, iskee helposti pakokauhu, joka meinasi mullekin eilen iskeä. Jukka varmisti viimeiset toistot ja oikean sarjan tein 60kg ja 5 x 10 toistoa.

Tää oli mun toka jalkatreeni kisojen jälkeen, joten kyykkyä lähdetään kehittämään vielä lisää. Mun oma tavoite on, että pystyn keväällä kyykkäämään ainakin 70kilolla tuon 5 x 10 toistoa. 

Kyykystä siirryimme mun viha-rakkaus heiluri hackiin, jossa tein muutaman lämmittelysarjan kevyillä painoilla. Sen jälkeen lähdimme hakemaan painoa, jolla saan tehtyä 20 toistoa. Pian se löytyikin ja lähdimme hakemaan failurea, eli kuinka monta toistoa pystyn tekemään täydellä liikeradalla, alhaalta asti jatkuvalla liikkeellä. Jukka huusi vieressä, että happoa se vaan on, joka polttaa ja voimaa siellä on! Tein lopulta 5 x 15 toistoa tällä painolla. Voin kertoa, että tässä vaiheessa oli niin kova raivo päällä, että oikeastaan kaikki muu sumeni ympäriltä 😀 Mä rakastan niin sitä tunnetta, kun pääsen siihen tilaan, jossa tuntuu, että pystyy mihin vain. 

Viimeisenä liikeparina teimme supersarjan pystyhack + vaakaprässi. Pystyhackia ei painettu menemään aivot narikassa vaan alhaalle mentiin jarruttaen ja alhaalla jäätiin 2-3 sekunniksi varpaiden varaan. Voin kertoa, että pelkkä kelkka tuntui tässä vaiheessa hurjalta. Tein 5 sarjaa niin, että pystyhack 6 toistoa + vaakaprässi 15 toistoa.

etureisitreeni pystyhack

etureisitreeni

Näin kammetaan ylös viimeisen sarjan jälkeen :D
Näin kammetaan ylös viimeisen sarjan jälkeen 😀
Huh huh :D
Huh huh 😀

Molemmat oli tässä vaiheessa sitä mieltä, että jalat ovat piipussa ja lopuksi tein vielä pohkeet seisten laitteessa kunnon puristuksilla.

Vaikka nyt sattuu joka paikkaan ja jopa portaiden alas meno on tuskaa, niin tätä oloa olen näissä kehityskausissa kaivannut. Ihan parasta! Tänään sitten rinta-olkapäätreenin kimppuun! 

Kommentit (16)

 1. Ansku

  Saatko olkapäille helposti tuntumaa treenin aikana?

  • pauliinafitworld

   Saan kyllä olkapäätreeneissä hyvän tuntuman nykyään 🙂

 2. ninna

  ihana lukea onnistuneesta treenistä.samaa mieltä mikään ei voita tunnetta kun ylittää itsensä.kiitos lämnmittelyvinkistä nostaa painoja ja tehdä monta sarjaa olen tehnyt vain 1lämm sarjan voisi kokeilla tuota nousujohteisuutta?huomaatko eroa jos treenaa yksin tai jonkun kanssa?

  • pauliinafitworld

   Kyllä, nousujohteisuus toimii hyvin. Kaksin treenatessa pystyy viemään sarjat vielä paremmin loppuun, kun toinen auttaa tekemään viimeiset pakkotoistot

 3. SIRA

  Eli 3-4 liikettä riittää jalkatreenissä?

  • pauliinafitworld

   Riittää hyvin kun meillähän toistoja tulee tossa ihan älyttömästi ja tehtiin suurilla painoilla

 4. Sini

  Oisko kuitenkin KILOgrammoja (kg) nuo painot eikä grammoja? 😉

  • pauliinafitworld

   Varmastikin 😀 !

 5. kirsi

  Hei! Miten tuo palautuminen sitten? Itse olen tällainen sohvaperuna, joka on aloittanut hiljalleen lisämään liikuntaa.
  Teen yhtä aloittelijoiden treeniä ihan kotioloissa ja kyykyissä mulla on lisänä vain pienet painot. Pari ekaa päivää meni hyvin, mutta kolmantena päivänä oli jaloille raskaampi treeni. Valehtelematta käveleminenkin oli sitten melkein viikon mahdotonta, saati raput, huh huh!!
  Eli: miten sitä kamalaa kipua voi lieventää, venyttely? Vai voiko vain jatkaa treeniä (en kyllä usko, että olisin pystynyt jatkamaan viikkoon)? Onko vinkkejä ex-sohvaperunalle?

  • Teukkis

   Kaikkein Pauliina olekaan, vastaan tähän silti. Voisin väittää, että jos ns. DOMS:sit, eli viivästynyt lihaskipu kestää viikon verran on vika silloin joko A. Huonossa ruokavaliossa, josta merkittävimpänä proteiinin puute tai B. Levon puutteessa. Ja tietenkin jos yhtä lihasryhmää treenaa päivittäin, ei lihas kerkeä palautua, ja se ei ole myöskään hyvä lihaskasvun kannalta, koska lihas kasvaa levossa 🙂

 6. Sara

  Moikka, nämä treenipostsukset on mun mielestä tosi kivoja ja motivoivia, ja saa omaan treenin uusia ideoita, joten lisää näitä kiitos!! 😉

  • pauliinafitworld

   Tosi mukava kuulla, täytyy tehdä näitä enemmän ja eri lihasryhmille! 🙂

 7. josefiina

  Kyykkäätkö vapailla painoilla vai smith-laitteessa?:)

  • pauliinafitworld

   Teen molempia. Lähiaikoina olen kehittänyt kyykkyä vapailla painoilla, koska haluan hermotukseen vähän vaihtelua ja teen nyt paljon isoja perusliikkeitä.

 8. Oona S.

  Siis se fiilis kun pääsee siihen voittamaton-fiilikseen treenissä on parasta! Silloin yleensä saa pistettyä vähän enemmän painoja kuin edellisellä kerralla ja ehkä tehtyä pari toistoa lisää!
  Miten uskallat tehdä kovilla painoilla treeniä mikäli teet treenin yksin? Mulla on nimittäin usein niin että käyn salilla yksin eikä varmistajaa ole lähellä eli olisko sulla mitään vinkkejä kuinka saada kaikki ilo irti raskaistakin treeneistä vaikka varmistajaa ei olisi?

  • pauliinafitworld

   Se on niin parasta! Ja itse uskon, että suurin este meille on vain oma mieli, joka kuvittelee, että ei jollain painolla pysty tekemään. Yllättävän paljon kun löytyy jokaisesta voimaa kun vaan uskaltaa.
   Kyllähän mä saan isommat painot laitettua silloin, kun treenaan jonkun varmistajan kanssa. Pyrin rohkeasti lisäämään painoja myös kun treenaan yksin, mutta enemmän portaittain. Nousen siis pikkuhiljaa lopulliseen sarjapainoon ja tunnustelen lihasta, että millä painolla pystyn tekemään sen esimerkiksi 8-12 toistoa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.