Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Ensimmäiset fiilikset Nizzasta

Saavuin eilen kahdeksan aikoihin Nizzaan. Kone oli melkein jo tuttuun tapaan myöhässä puoli tuntia ja jo valmis iltalento venyi sitten hiukan pidempään. Ensimmäinen ilta meni pienessä väsymyksessä ja hotelliin löydettyäni loppuilta meni etsiessä mukavaa ruokapaikkaa, josta saa jotain nopeaa syötävää.

Hotellini on Hotelli Lepante, joka sijaitsee kävelymatkan päässä sekä keskustasta, että Nizzan kuuluisasta rantapromenadista. Hotelli on pieni ja siisti ja sijaitsee vanhassa rakennuksessa. Henkilökunta on todella ystävällistä ja jo heti ensimmäisenä iltana sain kattavan esittelyn siitä, mitä Nizzassa kannattaa tehdä.

nizza vanha kaupunki
Kapeita katuja Nizzan vanhassa kaupungissa
nizza vanha kaupunki
Vanhasta kaupungista löytyy mitä erikoisempia liikkeitä, tässä eräs merirosvo -tyylinen karkkikauppa
nizza vanha kaupunki
Tunnelma on tiivis vanhan kaupungin kaduilla

En ole koskaan ennen ollut Ranskassa ja oli mielenkiintoista nähdä millainen on täysin uusi kulttuuri. Matkustelussa onkin mielestäni parasta päästä tutustumaan kulttuuriin ja paikallisiin ihmisiin. Huomaa selvästi, että ranskalaiset ovat ystävällistä kansaa ja neuvoa saa aina kun tarvitsee.

Pahin sesonki on myös selkeästi ohi, koska katukuva ei ole täynnä turisteja. Sää on oikeastaan todella ihanteellinen, noin 25 astetta tai vähän yli ja rannalla on mukavan lämmintä ilman, että kuumuuteen pakahtuu. Ensimmäinen päivä on ollut puolipilvinen, mutta iltaa kohden sääkin kirkastui.

nizza ranta
Aamupäivästä oli pilvistä ja iltapäivällä taivas oli jo kirkas
pauliina pakarinen nizza
Vesi oli vielä lämmintä ja uida pystyi

Kirjoitan tätä blogia pienessä ystävällisessä kahvilassa aivan hotellini vieressä. Ympäriltä kuuluu hyväntuulista puheensorinaa ja ilta alkaa pikkuhiljaa saapua Nizzan ylle.

Ensimmäisen päivän vietin kierrellen ja tutkien vanhaa kaupunkia, josta tulee muuten mieleen moni muu aiempi kaupunki Välimerellä. 

promenade des anglais
Nizzan kuuluisa rantakatu Promenade des Anglais

Täytyy sanoa, että Nizza on jo nyt lumonnut minut kauneudellaan. Rakennukset ovat kauniita, kadut siistejä, maisemat uskomattomia (vaikka en ole niistä nähnyt vielä kuin murto-osan) ja meri on melkein epätodellisen turkoosia. 

Aion mennä käymään ainakin Monacossa, Picasso -museossa ja keskittyä rentoutumiseen. Sen enempää en ole vielä suunnitellut, mutta tekemistä täällä kyllä riittää. Matkaraportti tulee siis jatkumaan. 

Lue edellisestä postauksesta miten poltat rasvaa jo 4 viikossa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.