Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Ensimmäinen tatuointini ja tarina sen takana

Sain ajatuksen tatuointiin kesän reissulla, toisella viikolla Kroatian pohjoisosassa Novaljassa. En ole oikeastaan koskaan haluamalla halunnut tatuointia, vaikka toki olen niitä ihaillut aina ja itseltäni löytyy vuosien takaa napakoru, joka tosin nyt on ollut ilman korua jo muutaman vuoden. Korviksia enempää ei siis ole koskaan ollut lävistyksiä tai tatuointeja.

Kesän matkan toinen viikko oli sellainen, jonka aikana ymmärsin paljon asioita. Stressi Suomessa olevista asioista ja töistä helpotti ja aloin todella pohtia mennyttä vuotta. Ymmärsin, että koko vuosi on mennyt niin, että olen kerrankin tehnyt asioita, joista oikeasti nautin. Jättäydyin pois työstä, johon mulla ei ollut intohimoa, pistin lähipiirin uusiksi, matkustelin ja todella mietin, että millaista elämää haluan elää vaikka viiden vuoden päästä.

novalja bussilla
Maisemat bussimatkalla Novaljaan ovat upeita
novalja kroatia
Novalja on aavemaisen upea paikka. Täällä sainkin isoimpia oivalluksia
novalja hard island
Hard Island festareille menossa, jonne aiomme myös ensi kesänä suunnata
novalja
Novaljaan lähdemme taas ensi kesänä uudelleen

Kun uskallat päästää irti joistakin vanhoiksi juurtuneista asioista, tulee uutta energiaa tilalle.

Täytyy myös sanoa, että olen kerrankin tehnyt asioita välittämättä muiden mielipiteistä ja ymmärtänyt sen, että koskaan ei tule sellaista hetkeä, että miellyttäisi kaikkia ihmisiä. Voi olla, että sen vuoksi esimerkiksi osa vanhoista tutuista ei voi ymmärtää tätä mun menoa ja meininkiä, mutta sellaiset ihmiset eivät alunperinkään ole olleet tarkoitettuja kulkemaan matkassa pidempään. Siinäkin on yksi oivallus, joka on tämän vuoden aikana tullut ja on helpottavaa ajatella, että elämä ja ihmiset muuttuvat, eikä sille itse voi mitään. 

Kun aloin tehdä asioita, joista nautin ja tehdä jokaisesta päivästä itselleni merkityksellistä, niin aloin tulla kuukausi kuukaudelta onnellisemmaksi.

Kerron nyt teille salaisuuden. Mulla tosiaan diagnisoitiin talvella lievä masennus, johon sain myös masennuslääkkeet. Ehdin syödä lääkkeitä puolen vuoden ajan ennen kesän reissua. Olin juuri ja juuri ehtinyt uusia reseptin, mutta mulle tuli niin äkkilähtö, että lääkkeet jäivät hakematta. Päätin, että otan riskin ja lähden reissuun ilman lääkkeitä.

Miten kävikään, mitä pidemmälle reissu meni, sitä onnellisemmaksi tulin ja Suomeen palattuani ymmärsin, että en tarvitse lääkkeitä enää! Olin ollut reissun ajan ystävien ympäröimänä ja saanut ihan rauhassa haistella maailman tuulia hyvässä seurassa. Pääsin irti monesta lukosta reissun aikana ja sen vuoksi en ole vieläkään hakenut uutta satsia lääkkeitä ja tuskin tulen hakemaan. 

Kaikista näistä ajatuksista sain reissussa todella kirkkaan päätöksen, että haluan ottaa tatuoinnin, jossa on tiimalasi, joka kertoo siitä, että aika täällä on rajallista ja jos jotain haluat tehdä niin se pitää tehdä nyt.

Marssin muutama viikko sitten Duck’s Tattoo liikkeeseen täällä Helsingissä ja päädyin herran nimeltä Sädi tatuoitavaksi.

Sädi sai ajatuksestani kiinni ja eilen marssin katsomaan valmista hahmotelmaa yhteisestä ideasta.

ducks tattoo
Olin todella tyytyväinen ideaan

Nyt ylhäällä niskassa onkin sitten ihka ensimmäinen tatuointi.

ducks tattoo
Heti laiton jälkeen

Itsessään tatuoinnin ottaminen ei ollut kivuliasta ja itseasiassa nukahdin pedille yhdeksi tunniksi. Sädi on todella ammattilainen ja tunnit menivät nopeasti kun kuuntelin miten Sädi heitti vitsiä minun ja muiden työntekijöiden kanssa. Voin lämpimästi suositella Duck’s Tattoo:ta ja Sädiä siellä. Duck’s Tattoo on toiminut Helsingissä jo 28 vuotta, joten kokemusta siellä riittää. 

Olen ainoastaan tyytyväinen siihen, että otin tatuoinnin ja sinänsä on hauskaa, että tatuointi on selässä, koska en näe sitä itse koko aikaa. Tänään on tullut muutaman kerran ihailtua valmista tatuointia peilin kautta ja huomenna saan ottaa sen päältä haavakalvon pois. 

Lue edellisestä postauksesta miten polttaa rasvaa helposti!

Kommentit (10)

 1. Rosita

  Tosi magee tatuointi ja hyvä ajatus taustalla. Elämä on tosiaan tässä ja nyt ja vaikka kaikkea ei voi toki saada heti tulisi päätökset mielestäni tehdä sydämellä ja tätä hetkeä ajatellen 🙂 Tässä on itselläni vielä paljon työnsarkaa.

  • pauliinafitworld

   Kiitos! 🙂 se on juuri noin, kaikki ei voi tapahtua nyt ja heti, mutta ainakin pitää pyrkiä siihen suuntaan että elämästä tulee oman näköistä.

 2. Sanna

  Upea tatuointi. Itse uupumuksen ja masennuksen läpikäyneenä samastun ajatuksiin todella paljon. Hienoa, että sun olo on paranemaan päin! Itelläkin pitkä taival ollut, mutta onneks nää vastoinkäymiset elämässä kasvattaa ja auttaa ymmärtämään tän elämän ainutlaatuisuuden ihan uudella tavalla😊

  • pauliinafitworld

   Kiitos oon kanssa itse tosi tyytyväinen! 🙂 olet ihan oikeassa, kaikesta oppii ja vahvemmaksi tullaan joka päivä!

 3. Ihmettelen

  Mitä varten on lääkäreitä, jotka määrää lääkkeet ja niiden annostukset, jos ihmiset sitten itse sorkkii niitä ja lopettaa lääkityksen kuin seinään? Ei ehkä ihan turvallista kaikilla lääkkeillä, varsinkaan tuollaisilla mielialalääkkeillä.

  • pauliinafitworld

   Jokainen tekee omat päätöksensä oman päänsä ja kroppansa suhteen 🙂

 4. em

  Masennuslääkkeet pitäs lopettaa lääkärin ohjeilla ja portaittain, mutta toki jos sulle ei tullut äkkinäisestä lopetuksesta mitään niin ei kai siinä sitten mitään 😀 itellä myös lievä masennus, nuorempana ollu keskivaikea. Lääkkeihin en koskis pitkällä tikullakaan enää.

  • pauliinafitworld

   Ei tullu kyllä oikeesti mitään ja sitä ihmettelinkin.. ja se onnellisuus vain lisääntyi kuukausien kuluessa. musta tuntuu että en aio kanssa itse enää syödä lääkkeitä masennukseen

 5. V

  Moikka! Sulta uskallan kysyä kun et lyttää ihmisiä niinkuin jotkut tekee ja tiedät varmasti näistä asioista. Voiko ensikertalainen kisata bikini fitneksen junnuissa syksyisin (NFE Junior Cup) vai pitääkö ensin kisata kevään kisoissa? Kiitos jo etukäteen! 🙂

  • pauliinafitworld

   Moikka! Mielestäni voit kyllä tehdä niin, että kisaat ensin junnuissa, koska niihin ei ole karsintaa. Tässä ote Suomen Fitnessurheilu Ry:n sivuilta bikini junior säännöistä:
   ”Juniorit
   Kilpailija voi kilpailla juniorisarjassa sen vuoden loppuun saakka (31.12), jolloin hän täyttää 23-vuotta. Juniorien on todistettava rekisteröinnissä ikänsä virallisista papereista (passi, ajokortti tai henkilöllisyystodistus). Kilpailijan pitää olla vähintään 18-vuotias kilpailupäivänä.
   Juniori-ikäinen kilpailija saa kilpailla enintään joka toisena kilpailukautena (kilpailukaudet 1.1.-30.6 ja 1.7-31.12.).
   Juniorien kilpailuihin ei ole karsintoja.”

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.