Ensimmäinen käynti kiropraktikolla -miten kävi?

Mä mainitsinkin tuossa aiemmassa postauksessa, että olin perjantaina käymässä elämäni ensimmäistä kertaa kiropraktikon vastaanotolla. Mä olen aikoinani käynyt niska-hartiaseudun ongelmien vuoksi fysioterapeutin hoidoissa, mutta kiropraktikolla käynti oli itselleni täysin uusi kokemus. Meninkin vastaanotolle avoimin mielin siitä, mitä tuleman pitää. Paikkana toimi Kampin Kiropraktiikka ja siellä Juho Hynninen, joka on kiropraktikko ja hermoston- & tuki- ja liikuntaelimistön asiantuntija. Juholla on vankka koulutus alalle ja hän omaa myös rutkasti kansainvälistä kokemusta ja asiantuntijuutta alalla.

Aivan käynnin aluksi kartoitimme omaa terveyshistoriaani ja sain kertoa havaitsemistani oireista, joita kropassani on ollut. Mä voin samalta istumalta mainita kaksi mua jossain määrin häiritsevää oiretta ja ne ovat niska -ja hartiaseudun kivut melkein viikoittain ja satunnainen jäykkyys/vihlonta toisessa lonkan koukistajassa. Tunnen myös usein, että lapojen väli on ihan totaalisen jumissa. Lonkankoukistajan kipu ilmenee yleensä silloin, jos olen istunut pitkään samassa asennossa. Joudun yleensä silloin kävelemään muutaman askeleen, ennen kuin voin laskea kaiken painon jalalle. Sanoisin, että lonkka kipuilee ehkä muutaman kerran kuussa, joten kyseessä ei ole kovin suuri ongelma, mutta normaalia elämää häiritsevä tekijä kuitenkin. Olen myös itse huomannut pientä toispuoleisuutta esimerkiksi treenatessani. Toinen puoli kropasta tuntuu väsyvän nopeammin, kuin toinen ja ottaa treeniä vastaan paremmin. Alkukartoituksen yhteydessä otimme myös aloituskuvat, jotka ovat alla.

kampin-kiropraktiikka-terveyskampinkiropraktiikka-terveys

Kuvat on siis otettu ilman turhia valmisteluja, eli niin, miten mun kroppa normaalisti asettuu eri asennoissa. Kuvat nähtyäni suoraan sanottuna järkytyin todella pahasti! Siis mähän olen vino! En halua edes kuvitella, miten paljon se on vaikuttanut mun treeneihin ja ihan arkielämään. Juho katsoi minua asennoissa ja havaitsi samantien, että siirrän painoa automaattisesti oikealle puolelle vartaloa. Tämä kiropraktikolla käynti ei siis varmasti voinut tulla yhtään parempaan saumaan, koska Juhon mukaan työtä kyllä riittää ja nään ja tunnen sen itsekin. Olenhan mäkin juossut esimerkiksi hieronnassa vaikka kuinka kauan, mutta silti samat ongelmat palaavat aina uudelleen.

Aloitimme hoidon jo tällä ensimmäisellä käynnillä ja Juho teki minulle muutaman hoidon, jotka parantavat hermoston kykyä aktivoida lihaksia. Teimme ennen hoitoja muutamia testejä, joilla testattiin mun jalkojen voimatasoja. Mun piti painaa jaloilla vastaan niin lujaa, kun vain pystyn. Siinä pedillä maatessani huomasin, että vasemman jalan voimatasot ovat paljon heikommat, kuin oikean. Tämän pienen testin jälkeen minulle tehtiin muutama aktivoiva liike makuuasennossa ja sen jälkeen testasimme jalkojeni voimatasot uudelleen. Tulokset olivat uskomattomia! Yhtäkkiä pystyinkin pitämään aiemmin todella heikolta vaikuttaneella vasemmalla jalalla kunnolla vastaan!

kampinkiropraktiikka-terveys

Tämän aktivoinnin jälkeen Juho käsitteli vielä pienen hetken niskaa ja lapojen väliä, josta kuuluikin kunnon rusahdus. Lapojen väli tuntui heti paljon paremmalta. Suoraan sanottuna menin aivan sanattomaksi siitä, miten noinkin pieni aktivointi vaikutti niin suuresti jalkojen voimatasoihin. Tunsin sen itse niin selkeästi, että pystyin vain ihmettelemään, mitä juuri äsken oli tapahtunut. Hoitokerran lopuksi otimme vielä kuvat eri asennoissa ja niistä huomasi, että toinen hartia ei ollutkaan enää niin alhaalla, kuin aloituskuvissa. Haluan näyttää teille lopullisen tuloksen sitten, kun olemme saaneet hoitosuhteen päätökseen. Uskon, että muutos koko kropan asennossa ja hartioissa tulee olemaan aika uskomaton.

Hoidot jatkuvat jo heti tällä viikolla, kun pääsen keskiviikkona toiselle hoitokerralle. En itseasiassa malttaisi odottaa sitä, koska olen kokenut jo näinkin lyhyessä ajassa positiivisia vaikutuksia. Tietyllä tapaa ryhdin pitäminen kävellessä on helpompaa ja rintarangan alue tuntuu aukinaisemmalta, kuin ennen. Mulla oli tänään pepputreeni ensimmäistä kertaa 1,5 viikkoon ja kroppa tuntui jotenkin elastisemmalta treenatessa. Jos voin jo näin lyhessä ajassa tuntea positiivisia vaikutuksia, niin mikähän tilanne on sen jälkeen, kun nämä ongelmien syyt on löydetty ja ne on selätetty! 🙂

Kyllä se hymykin irtosi kaikesta järkytyksestä huolimatta :)
Kyllä se hymykin irtosi kaikesta järkytyksestä huolimatta 🙂

Täytyy sanoa, että tämä kiropraktikolla käynti oli mulle aikamoinen herätys. Tai oikeastaan koko mennyt lepoviikko oli mulle sellainen. Vaikka lepääminen olikin ajoittain vaikeaa viime viikolla, niin kyllä se vaan teki hyvää. Musta tuntuu, että hermosto on ollut aika kovilla, olenhan treenannut nyt melkeinpä putkeen huhtikuusta lähtien. Myönnän, typerää. Täytyy kyllä nyt hieman soimata itseäni, että miksen ole pitänyt näitä lepoviikkoja aikaisemmin. Olen kuullut sanottavan, että monesti edes se viikon pituinen lepoviikko ei välttämättä saa hermostoa täysin palautumaan kovasta treenistä. Tunnen kyllä itseni levänneeksi ja oli ihana palata taas treenien pariin, mutta en ollenkaan ihmettele treenaajia, jotka saattavat pitää salilta ihan kunnollisen tauon, jopa 2-4 viikkoa, jotta hermosto palautuu kunnolla.

Olen ylpeä itsestäni, että olen saanut otettua itseäni niskasta kiinni tämän kehonhuollon kanssa. Monesti sitä on mennyt eteenpäin laput silmillä miettimättä seurauksia ja sitten tahtia hidastaessa sitä ihmettelee, millaiseen jumiin on itsensä saanut. Kun asioita tekee järkevästi, niin voi välttää ne pahimmat ongelmakohdat jo ennen kuin ne äityvät kovin pahoiksi. Mä lupasin itselleni kesän alussa, että kuuntelen itseäni ja kroppaani myös tämän treenaamisen suhteen ja nyt ollaan sen suhteen hyvässä vauhdissa. Tästä täytyy pitää siis kiinni! 🙂

 

Kommentit (1)
  1. Tuleva personal trainer ja kiropraktian tuloksia | Pauliina's Fit World
    24.9.2015, 09:30

    […] kerroin tässä postauksessa, että aloitin blogiyhteistyönä kiropraktikon luona käymisen. Tuo ensimmäinen […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *