Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Joogatunti järkytti – onko mun keho edes terve?

Olen pitkään haaveillut joogan aloittamisesta, mutta ajan puutteen vuoksi on tuntunut mahdottomalta lähteä tunteja varten kodin ulkopuolelle. Päätin vähän yli viikko sitten googlettaa parhaimmat netistä löytyvät joogatunnit ja Yogaian sivut vaikuttivat omaan silmään sopivimmilta. En tiennyt yhtään mitä on luvassa, mutta ostin ensimmäisen kuukauden hintaan 19,90€. Yogaista löytyy tallenteita ja niiden lisäksi livetunteja. Olen osallistunut tähän mennessä ainoastaan tallennettuihin tunteihin, koska ne sopivat aikatauluun parhaiten. Niissä on myös laaja valikoima vaativista oikeasti hien pintaan tuovista tunneista rentouttaviin ja lihaksia huoltaviin tunteihin.

Salitreeni on rankkaa liikuntaa, jossa keholta vaaditaan paljon. Vaikka salivuosia on takana monta niin lihaskivuilta treenin jälkeen ei voi edelleenkään välttyä. Pidän salitreeneissä siitä, että pääsen antamaan kaikkeni ja unohtamaan kaiken arkisen. Haen joogatunneilta erilaista tunnelmaa. Haluan rentouttaa tunneilla kehoa ja mieltä. Haluan oppia hengittämään ja olemaan läsnä tässä hetkessä.

Olenkin täällä aiemmin puhunut siitä, että unelmani on lähteä Balille joogaamaan ja meditoimaan. Luulen, että tämä on yksi vaihe matkaan valmistautumisessa. Haluan osata jo vähän meditoinnin ja joogaamisen taitoja ennen kuin lähden matkalle.

Bali-Meri-unelma-jooga-hyvinvointi-meditaatio
Bali, jostain syystä se on mielessä jatkuvasti

Ensimmäinen tunti jota kokeilin oli rintaa ja hartioita avaava jooga. Olen löytänyt jo lempiohjaajan näin lyhyessä ajassa, joka sattui olemaan ensimmäisen tunnin vetäjä. Ensimmäinen tunti oli oikeasti aika iso järkytys. Ei sen takia, että tunnissa olisi ollut mitään vikaa, päinvastoin, vaan sen vuoksi, että tajusin kehoni olevan monesta paikasta todella kipeä enkä usko sen olevan pelkkää lihaskipua. Tunnistin kehossa isoja kipukohtia ja jännitystiloja, joiden uskon johtuvan stressistä.

Ensimmäisen tunnin lopuksi tapahtui todella ihmeellinen juttu. Teimme aika voimakkaan venytyksen rintarangalle ja siitä vapauduttuani oikein tunsin kuinka veri ja happi virtasi jokaiseen soluun, sormia ja rintaa kihelmöi ja sen jälkeen kyynelet alkoivat valua poskia pitkin. Tämä tapahtui ihan oikeasti ja luulen, että rinnasta vapautui jokin tosi paha jumi, joka on sinne  stressistä pakkautunut ja kyynelet tulivat ihan automaattisesti tuon tunteen lauettua. Olen varastoinut jotain isoa tunnetta ja on kamalaa ajatella miten kauan.

Jooga-Meditaatio-bali-hyvinvointi-treeni

Huomaan yhä enemmän joogan ansiosta, että keho ja mieli ovat yksi ja sama asia. Oma kehoni ei voi selkeästi kovin hyvin tällä hetkellä tai ainakin se on varastoinut menneen kevään stressiä pääsemättä siitä kunnolla irti. Keho ei voi ottaa vastaan enempää mitä se pystyy ottamaan ja nyt huomaan sen konkreettisesti.

Olen joogannut nyt noin 3-4 kertaa viikossa ja huomaan, että keho on elastisempi ja kipukohtia on selkeästi vähemmän. Tälläiselle vähän malttamattomalle ja helposti stressiin taipuvaiselle ihmiselle kuin minulle on oikeasti hyödyllistä etsiä kehon ja mielen yhteyttä ohjatun tunnin avulla. Ehkä jonain päivänä pystyn siihen myös itsenäisesti.

On ihan uskomatonta miten hienoa on tuntea oma keho läpikotaisin kun hengitys avaa energiat (ja päästää verenkierron ja hapen) joka paikkaan. Olen ihan rakastunut joogaan ja tästä todellakin tulee pysyvä harrastus. On ihanaa, että voin joogata rauhassa kotona ja yleensä tykkäänkin joogata ennen aamun toimia tai iltaisin rentoutuakseni. Nytkin kirjoitan tätä tunnin iltajoogan jälkeen. Otin ensin 40 minuutin hyvän yön joogan ja sen jälkeen niska-hartia-joogan lemppariohjaajalta.

Jooga-Hyvinvointi-yogaia-meditaatio
Jooga tuo arkeen tasapainoa

Mulla on ollut lähipäivinä niskat niin jumissa, että ne tuntuvat jopa tulehtuneilta ja jooga onnistui taas avaamaan pahimpia jumeja. Ja nyt voi taas hengittää! 😀 On hassua, että monesti arjessa niinkin arkinen, mutta niin tärkeä asia kuin hengittäminen unohtuu ja se voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia.

Olen herännyt joogan myötä entistä enemmän siihen miten tärkeää on kuunnella oman mielen ja kehon yhteyttä sekä siihen, että kehon signaalit säryistä ja kolotuksista on otettava tosissaan. Uskon, että joogalla tulee olemaan vielä suuri vaikutus omaan hyvinvointiin. Ja tiedän jo nyt, että haluan ehdottomasti päästä joogaamaan niin Balille kuin muihinkin meditaation mekkoihihin. Meditaatio onkin sitten seuraava vaihe, johon haluan pyrkiä, mutta otan nyt ensin tämän joogan haltuun 🙂

Onko täällä muita joogaharrastajia? Millaisia vaikutuksia olette huomanneet elämässä ja kehossa joogan seurauksesta? Ja minne voisi lähteä toteuttamaan tätä harrastusta muiden joogaajien kanssa?! 😀

Edellisessä postauksessa selviää mikä on suurin virheeni yrittäjänä

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (4)

 1. Roosa

  Ostin Yogaian vuosijäsenyyden joulukuussa, mikä oli ehkä parhaimpia päätöksiä vähään aikaam. Joogasta on tullut mullekin lähes päivittäinen osa elämää ja se on opettanut valtavasti omasta kehosta. Oma lemppariohjaaja Yogaialla on Craig Norris, erityisesti hänen vinyasa flow, suosittelen! 😃

  • pauliinafitworld

   Oih, täytyykin mennä hänen tunnilleen, kiitos vinkistä! 🙂

 2. Elisa-Maria

  Ihana kuulla, miten perustavanlaatuisia kokemuksia ja oivalluksia on jo nyt tuonut elämääsi! <3 Ja noiden jumien vapautuminen on ihan tosi juttu, siinä pääsee helposti itku. Jooga- ja meditaatiomatka Balille kuulostaa myös enemmän kuin hyvältä. 😉
  Olen kuullut tuosta Yogaiasta, mutten itse ole sen paremmin tutustunut sen tarjontaan. Mikäli heillä olisi joku ilmainen tutustumisjakso/tarjous, voisin vaikka koittaakin. 🙂
  https://elisa-maria.com

  • pauliinafitworld

   On kyllä aivan uskomaton laji <3 Kannattaa tutustua/metsästää tarjouksia, on kyllä hintansa väärti! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.