Ensi kosketus Kreetaan

Olemme olleet täällä Kreetalla nyt kaksi yötä ja tuntuu, että tässä ajassa olemme nähneet vaikka kuinka. En ole koskaan ollut Kreetalla, ainoastaan Kreikassa Santorinilla noin viisi vuotta sitten. Santorini oli ihana paikka, jossa aiomme ehkä myös tämän loman aikana vierailla. 

Viisi vuotta taitaa olla myös siitä kun olen matkustanut viimeksi pakettimatkalla. Meidän matka on TUI:n kautta ja pakettiin kuuluu kaikki kuljetuksista hotelleihin. En ole niinkään pakettimatkailun ystävä, koska no – tykkään kulkea omia reittejäni.

Lentokentta-Helsinki-vantaa-hania

Tui-Lentokone-ateria-tapakaset
TUI:n menu oli oikein hyvä. Tässä tapaksia ja gin tonic

Meidän lento saapui Haniaan perjantaina vähän ennen puolta yötä ja hotellilla olimme vasta puolentoista tunnin kuluttua kun kuljetus vei vieraat seitsemälle eri hotellille. Vastaanotto hotellissa ei ollut kovin lämmin ja meille lykättiin vain avaimet käteen antamatta wi-fi-salasanaa tai ilmastointiin kaukosäädintä.

Olin innolla odottanut, että pääsen nukkumaan ilmastoituun hotellihuoneeseen kun Suomessa en ollut nukkunut viikkoon helteiden ja 30-asteisen asunnon vuoksi. Otin yhteyttä TUI:n oppaaseen, joka ei ollut halukas auttamaan meitä ilmastoinnin kanssa. Olisi kuulemma pitänyt odottaa aamuun, vaikka hotellin omistaja oli juuri muutama minuutti sitten itse tuomassa meille avaimia ja oli poistunut asunnolleen.

Opas toisti tiettyjä maneereja ja loppujen lopuksi jouduin itse Googlettamaan ja soittamaan kaksi puhelua ennen kun sain omistajan kiinni. Omistaja saapui alle viidessä minuutissa ja meillä oli ilmastointi.

Ostoskeskus-Hania-platanias
Mini ostoskeskus Haniassa

Hania-Platanias-kissa-matka

Ensimmäisestä illasta ja oppaan toiminnasta jäi oikeasti aika paha maku suuhun. Asia olisi hoitunut yhdellä puhelulla. Ihmettelen lähinnä sitä, että miten yövuorossa voi olla niin kiireistä, että selataan mieluummin Facebookia ja kaivetaan nenää kuin soitetaan asiakkaan puolesta yksi puhelu? Olen aiemmin matkustanut Aurinkomatkoilla jos pakettimatkoilla olen ollut ja siellä homma pelasi myös tilanteessa, jossa lento oli myöhässä ja asiakaspalvelu on aina laadukasta oltiin kohteessa tai kotimaassa. 

Emme kuitenkaan anna ensimmäisen illan tapahtumien pilata lomaa vaan olemme tehneet jo vaikka mitä. Ensimmäinen yö meni lähinnä väsymyksessä hengaillen. Meidän hotellin vieressä on supermarket, josta saimme haettua ensimmäisten päivien ruoat.

Olipa ihanaa nukkua pitkästä aikaa kunnon yöunet viileässä huoneessa! Ensimmäisenä kokonaisena päivänä tutustuimme Plataniaksen seutuun, rantaan ja söimme ensimmäiset gyrokset.

Hania-Uima-allas-hotelli

Pita-Gyros-kreikka-kreeta-hania
Ensimmäinen pita gyros maistuu aina parhaimmalle!

Pulahdimme myös hotellin altaaseen, jossa kelpaa uiskennella. Täällä on ihan paahtavan kuuma ja lämpötila nousee yli 30 asteeseen joka päivä. Lämpö täällä etelässä ei ole kuitenkaan yhtä paahtavaa kuin Suomessa, koska ilmassa on kosteutta ja öisin on viileämpää kun aurinko laskee. 

Hania-Auringonlasku-vanha-kaupunki-kreeta
Eilinen auringonlasku oli upeimpia mitä olen koskaan nähnyt!

Kerron lisää meidän Hanian vanhan kaupungin valloituksesta ja upeimmasta ruokakokemuksesta, jonka olen varmaan koko elämässäni syönyt! Reaaliaikaisia matkakuulumisia pääset seuraamaan joko Instagramissa tai Snapchatissa nimellä pauliinafit. 

 

Edellisessä postauksessa kerroin vinkit miten pysyn kunnossa ympäri vuoden

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *