Elämää Mirena hormonikierukan kanssa

Mun on pakko palata taas tähän aiheeseen, koska nyt on lähellä, etten revi hiuksia päästä tämän asian takia.

Olen ennenkin kirjoittanut ehkäisyyn liittyvistä asioista postauksen pillereiden lopettamisesta pääset lukemaan tästä ja kierukan ensi kokemuksista tästä.

Mirena hormonikierukka kokemuksia

Mulle asennettiin Mirena hormonikierukka kesäkuussa 2015 eli se on ollut mulla nyt noin yhdeksän kuukautta. Sitä sanotaan, että ensimmäiset kuukaudet saattaa kestää, että kroppa tottuu vieraaseen esineeseen sisällään ja olihan ensimmäiset kaksi kuukautta yhtä helvettiä. Kärsin jäätävistä menkkakivuista ensimmäiset kaksi kuukautta ja sen jälkeen kipuja tulee vain tiettyyn aikaan kuusta.

mirena-kierukka-hormonikierukka

Hormonikierukka ja akne

Olen jo kuukausia kamppaillut ihon kanssa, johon puskee näppylää ja se pistää todella harmittamaan kerran elämässäni pahan laatuisen aknen sairastaneena ja Roacuttan -kuurin syöneenä.

Mirenan käytön aikana myös munasolu kypsyy normaalisti ja harmikseni pääsen todistamaan tätä tapahtumaa kuukausi toisensa jälkeen. Tunnen selkeästi, kun menkat lähestyy ja pinna on toisinaan erittäinkin kireällä.

kuukautiset-ehkäisy-kierukka

Hormonikierukka ja kuukautiskivut

Pari päivää ennen menkkoja (vuotoa ei kuitenkaan tule), on yleensä pari päivää pahoja kuukautiskipuja ja joudun ottamaan särkylääkettä. Kivut ovat niin välillä niin kovia, että silmissä sumenee. Toki ne kestävät vain päivän tai pari, mutta silti.

Hormonikierukka ja hiusten rasvoittuminen

Toinen asia joka aiheuttaa mulle vaivaa on, että tukka rasvoittuu yhdessä päivässä tosi pahasti ja hiuksia pitäisi olla pesemässä joka päivä. Kuivashampoota käytän päivittäin, ilman apua.

Tämä tilanne saa todella raivon partaalle ja toivottomaksi, koska hormonaalinen ehkäisy ei mulle sovi ja kuparikierukan otto olisi suuri riski, koska siinähän vaarana on kovat kivut ja vuodot jos on niihin vähänkään taipumusta ja mullahan on ja pahasti.

Ainoaksi vaihtoehdoksi jää marssia ihotautilääkärin vastaanotolle tai olla kokonaan ilman ehkäisyä, joka ei tule kysymykseen. Tai sitten tehdä lapsi haha 😀 No tuo täytenä vitsinä, asia ei ole millään tavalla ajankohtainen ja siksi viiden vuoden kierukan hankinkin, mutta pistää niin suututtamaan.

Onko teillä lukijoilla vastaavanlaisia kokemuksia ja pitäisikö sitä vielä kuitenkin odotella vähän aikaa, että oireet tasoittuvat? Tai jos sinulla on hyviä kokemuksia niin kuulen mielelläni myös niistä 🙂 

Kommentit (26)
 1. Täällä yksi ketä on koittanut melkeempä kaikki ehkäisyvalmisteet ja -keinot läpi! Mikään ei sovi mulle 🙁 Nyt oon ollut 6kk ilman mitään, ollaan siis käytetty pelkkää kortsua ja laskettu varmoja päiviä. Ja nyt on hyvä olla 🙂 Toki meillä ei olis ihan maailmanloppu jos tulisin raskaaksi, vaikka ei vielä lasta toivotakkaan.
  Kaverilla on käytössä se laite millä mitataan joka aamu kehonlämpö ja sen avulla sitten tietää ovuloiko jne. Käyttänyt sitä jo kolmisen vuotta, eikä oo tullut raskaaksi. Oon itsekkin harkinnut ostavani sen 🙂

  1. pauliinafitworld
   4.3.2016, 14:50

   Toi on niin mahtava tunne, kun voi olla ilman hormoneita. Kunpa vois itekin joku päivä päästä niistä kokonaan eroon. Toi laite kuulostaa kyllä houkuttelevalta vaihtoehdolta

 2. Hei, on kokemusta kahden mirenan verran ja mun kokemukset on pelkästään positiivisia. Mulla on menny kummankin kierukan kanssa reilu puoli vuotta ennen kuin on alkanu olot ja oireet tasoittua. Ja sen jälkeen kun siitä ajasta on päässy yli niin oon kokenu tämän tosi helpoksi. Mullahan ei tule kuukautisia ollenkaan (mikä on mun mielestä ihan jees) eikä mitään muitakaan oireita oo tullu. Toki se on niin yksilöllistä mikä sopii kellekkin mutta sinuna en ihan vielä luovuttais :o) Työkaverilla meni melkeen vuosi ennen kuin mirenan ”alkuoireet” hävis ja on kuulemma nyt erittäin tyytyväinen :o) meinas kans heittää hanskat tiskiin useasti.

  1. pauliinafitworld
   4.3.2016, 14:51

   Ihana kuulla hyviä kokemuksia. Ehkä mä ootan viel vähän aikaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *