Eikö paino putoa? Tässä voi olla syy!

Tiesitkö, että stressi on yksi suurimmista syistä miksi paino ei putoa?

No mikä sitten aiheuttaa stressiä? Monelle se on vaa’alla käyminen pitkin viikkoa.

Paino on yksi hyvä tapa seurata muutoksen etenemistä, mutta viikkotasolla sillä ei ole oikeastaan mitään merkitystä. Korostan aina mun asiakkaille, että vaikka haluankin tietää vaakalukeman viikoittain, niin seuraan sitä vain pidemmällä ajanjaksolla, joka on noin 2-4 viikkoa ihmisestä riippuen.

rasvanpoltto stressi

Kun aloittaa uudella ruokavaliolla, kahden ensimmäisen viikon painolukemat voivat heitellä suurestikin muutaman kilon haitarilla. Vasta kun rasvanpoltto kunnolla käynnistyy yksilöstä riippuen viimeistään kahden viikon kuluessa, alkaa myös painolukema laskea. Sitä ennen painoa ei kannata oikeastaan edes miettiä, kun olet ammattilaisen käsissä.

Olen itse ollut siinä tilanteessa kisadieetillä, kun paino ei putoa ja vaa’alla tuli juostua päivittäin. Näin jälkeenpäin voin todeta, että täysin turhaa hommaa! Sitä ei ehkä osaa ajatella, että ihminen on todella kokonaisuus, jossa mieli vaikuttaa hyvin vahvasti kehoon. Keho ei yksinkertaisesti halua päästää ylimääräisistä rasvakiloista, jos mieli on koko ajan paniikin partaalla. Heti kun lopetin painosta stressaamisen, alkoi painokin pudota.

rasvanpoltto stressi

Monelle aiheuttaa tuskan hikeä myös se, että dieetillä tulee viikkoja jolloin paino ei laske ollenkaan tai sitä tulee jopa lisää. Muista, että paino ei koskaan tipu lineaarisesti. Todennäköisesti seuraavalla viikolla paino tippuu sitten ryminällä alaspäin, kunnes tahti taas rauhoittuu hetkeksi. Ei ole edes terveellistä pudottaa hurjia määriä painoja viikossa ja silloin muutos ei todennäköisesti ole edes pysyvää. 

Jos et ole varma, että miten saat painon putoamaan niin kannattaa palkata ammattilainen avuksi. Jos haluat polttaa rasvaa, kasvattaa lisää lihasmassaa tai tietää miten syödään monipuolisesti ja terveellisesti niin kannattaa lähteä mun uuteen Bikini body -valmennukseen. 

bikini rasvanpoltto ohjelma

Lupaan sulle varmoja tuloksia jo 8 viikossa, etkä edes huomaa että olet dieetillä. Jos luulet, että seurannan sisältävä etävalmennus onsun juttu, niin klikkaa tästä.

 

Edellisessä postauksessa kerroin miten pidän hiukset hyväkuntoisena kovista treeneistä huolimatta. 

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *