E-pillereiden lopetukseen loppui iho-ongelmat – ja paljon muutakin

Tämä ehkäisyasia on aika henkilökohtainen, mutta päätin kuitenkin jakaa siitä ajatuksia blogissa, koska uskon, että aika moni muukin kamppailee näiden asioiden kanssa ja miettii eri vaihtoehtoja.

E-pillereiden negatiiviset vaikutukset

Homma on siis niin, että lopetin e-pillereiden syömisen vähän ennen uutta vuotta, eli olen ollut nyt syömättä niitä vähän yli kuukauden. Päätös oli osittain omani, mutta myös osittain mieheni, joka kypsyi lopullisesti jatkuviin mielialanvaihteluihini. Olin itsekin pitkän aikaa tiedostanut, että kaikki ei ole ihan kunnossa. Saatoin suuttua silmittömästi aivan pikku asioista ja en päässyt siitä suuttumuksesta eroon melkeinpä millään ja ajoittain sain ihan silmittömiä raivokohtauksia ( kuulostaa erittäin terveeltä 😀 ). Luulen, että aika moni riitakin on tullut aiheutettua sen takia.

Sen lisäksi elin jatkuvasti ns. ”sumussa”. Olen ymmärtänyt sen tässä pillerittömän kuukauden aikana. Jokainen päivä oli synkkä, pitkä ja masentava. Yritin etsiä positiviisia ajatuksia, mutta jotenkin en saanut niistä kiinni. Vähitellen pillereiden lopettamisen jälkeen tuo ”sumu” alkoi häipyä silmien edestä ja nyt nään maailman aivan eri lailla. Päivittäin on oikeasti aika kivaa ja innostun helpommin uusista asioista.

Olen kokeillut elämäni aikana varmaan kymmentä eri pillerimerkkiä, minipillereitä ja Nuvaring -ehkäisyrengasta. Kaikista on tullut jonkinlaisia oireita; lihomista, iho-ongelmia, tiputteluvuotoja, suonenvetoja, masennusta, pahoinvointia jne… Nyt nämä viimeisimmät vuodet olen käyttänyt Qlaira -nimisiä e-pillereitä, joiden sanotaan sisältävän huomattavan pienen määrän hormoneja. Luin tänään ensimmäistä kertaa kunnolla Qlairan haittavaikutuksista ja suoraan sanottuna kauhistuin ”saattaa lisätä rintasyövän riskiä, aknea, masennusta jne”.. lista on loputon.

E-pillerit ja akne

Muistan, kun kesällä 2014 kamppailin ihoni kanssa, johon alkoi muodostua kipeitä, paisuvia finnejä, joita oli lopulta koko alaleuka täynnä. Olen muutama vuosi sitten sairastunut suht vakavan aknen, johon söin Roacuttan kuurin, eli sen vahvimman.

Akne pillereiden kanssa kuitenkin paheni pahenemistaan vuoden 2014 loppuun mennessä ja silloin olin 100 %:sen varma, että iho-ongelmani johtuvat juuri pillereistä. Pikkuhiljaa finnit ovat häipyneet lopetuksen jälkeen ja kasvot ovat rauhoittuneet ja enää finnejä ei tule.

Olisinkohan saanut itselleni elämäni toisen vakavan aknen, jos olisin jatkanut pilleireiden käyttöä?

E-pillereiden lopetus ja positiiviset vaikutukset

Sen lisäksi, että olen ”palautunut” henkisesti omaksi itsekseni, olen huomannut myös fyysisiä muutoksia. Jollain tavalla tunnen itseni viehättävämmäksi, kuin ennen. Ja ei, älkää käsittäkö tätä väärin. Luulen sen johtuvan oman hormonitoiminnan palautumisesta ja naishormonin lisääntymisestä. Tuntui, että pillerit aiheuttivat myös haluttomuutta.

Olen villissä mielessäni ajatellut, että onko pillereiden ja muiden ehkäisymenetelmien idea juuri se, että se tekee naisesta haluttoman ja masentuneen zombin?

E-pillereiden lopetus ja kuukautiset

Vielä en ole nähnyt omia kuukautisia, mutta odottelen kärsivällisesti. Selvästi kuitenkin jotakin tapahtuu. Sain sellaisia oireita, että ajattelin jo, että olen tullut raskaaksi. Testi oli kuitenkin negatiivinen. Oma hormonitoiminta alkaa selkeästi käynnistyä pikkuhiljaa.

Tunnen oman kroppani paremmin, kuin hyvin ja varsinkin tämän lopetuksen jälkeen olen päättänyt, että en aio käyttää enää hormonaalista ehkäisyä. En aio enää ikinä palata sellaiseksi zombiksi, jota olin. Ainoaksi vaihtoehdoksi taitaa jäädä ”varmat päivät” tai kierukka.

Jälkimmäinen olisi ehkä se järkevämpi, tosin aika paljon kivuliaampi (siis laitto). Kuulisin mielelläni myös teidän lukijoiden kokemuksia tästä aiheesta. Mielestäni on pelottavaa, että lääketeollisuuden kustannuksella nainen altistuu vaikka millaisille riskeille ja pahimmillaan muuttuu täysin eri ihmiseksi, kuin on ennen ollut ja pahimmillaan sairastuu todella vakaviin sairauksiin. Olen ravannut lääkärissä tämän asian takia ja tuntuu, että edes lääkärit eivät ota tätä asiaa tosissaan. Tämä on mielestäni todella pelottavaa ja sen vuoksi en aiokaan enää olla koekaniinina ehkäisyasioissa.

Kommentit (105)
 1. Millä perusteella kierukka on kivuliaampi? Itse lopetin pillerit lokakuussa 2013 ja vaihdoin kuparikierukkaan. Tietysti pillereiden aikana tulleisiin ”menkkoihin” verrattuna nykyiset on runsaammat ja ehkä hiukan kivuliaammat, mutta jos taas verrataan aikaan ennen pillereitä, niin sanoisin että samoissa mennään 🙂 Kierukka ei kuitenkaan ole mikään satavarma, kuten ei mikään muukaan. Itse olen ollut erittäin tyytyväinen, mutta ystäväni tuli samalla ehkäisyllä raskaaksi.

  1. pauliinafitworld
   30.1.2015, 16:27

   Lähinnä olen kuullut kavereilta, että kierukan laitto on kivuliasta, mutta toisaalta se on aika vähän kestämistä monen vuoden kestävästä ehkäisystä.
   Juuri tuo siinä kuitenkin epäilyttää, kun pieni riski raskaaksi tulemiseen kuitenkin on olemassa. Kiva kuitenkin kuulla positiivisia kokemuksia! 🙂

 2. Olen aivan samaa mieltä e-pillereistä! Itse en ole syönyt neljään vuoteen pillereitä. Otin tämän jälkeen hormoni kierukan ja omalla kohdallani toi samat oireet kun pillerit. Kuukautiskivut helpottivat kyllä mutta tilalle tuli outo toinen kipu alavatsaan. Juoksin lääkärissä 4 kertaa ja sitten selvisi että kierukka oli asennettu väärin ja kierukka poistettiin. Elämäni karmein kokemus! Mutta eihän se kaikilla näin mene. Nyt menen varmoilla päivillä ja ettei mies tuu loppuun asti tai sitten kumi joista en kyllä välitä 😀 ovulaation tuntee paremmin ilman pillereitä ja ei oo rutikuiva käppyrä niinkuin sillon kun söi pillereitä ja mieli vireä. En enää koskaan aio syödä mitään hormoni juttuja, turvotus lähti ja olo koheni lopetettua kaikki

  1. pauliinafitworld
   30.1.2015, 16:31

   Huh, kuulostaa aika hurjalta kun pelkkä laittokin sattuu varmasti jonkin verran niin joutuu vielä sen poistonkin kokemaan nopeasti uudestaan 😀
   Tuon olen myös huomannut jo näin lyhyessä ajassa, että kropan merkit huomaa paljon voimakkaammin. Hyvä kuulla, että myös varmat päivät voi toimia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *