Dieetin viimeiset viikot erottelee jyvät akanoista

2 viikkoa ja kolme päivää kisoihin. Mihin tämä aika on oikein mennyt? 

Viimeiset kaksi viikkoa ovat yleensä ne kaikista rankimmat. Takana on yleensä pitkä dieetti ja kaloreita on laskettu systemaattisesti dieetin ajan samalla, kun liikuntaa on lisätty.

Tässä vaiheessa liikunnan määrä on korkeimmillaan ja itsekin treenaan tällä hetkellä salilla 5-6 kertaa viikossa ja teen viisi aamuaerobista.

Kaloreista on nipistetty taas tämän viikon alussa, jonka on kyllä huomannut varsinkin iltaisin havaittavana nälkänä.

Nyt on kuitenkin tärkeää, että pyrkii antamaan kaikkensa joka ikisessä treenissä. Viimeisellä viikolla kun ei ole enää kauheasti tehtävissä ja kunto on pitänyt rakentaa ennen sitä.

Viimeinen viikko keskitytään melkeinpä täysin viimeistelyihin, vaikka toki liikuntaa tulee melkein yhtä paljon viimeiselläkin viikolla, jotta pidetään aineenvaihdunta ja nestekierto käynnissä. Toki kisoja kohden liikunnan muoto vähän muuttuu. 

Kunto viimeistelyviikolla syksyltä

Nyt eletään sitä aikaa dieetillä, kun erotellaan jyvät akanoista. Monella alkaa jännitys ja kisastressi nousta ja itse pyrin löytämään keinoja, jotta en pyörittele kisapäivän ajatuksia mielessä jatkuvasti.

Stressi on rasvanpolton pahin vihollinen ja on pyrittävä pitämään stressihormonin tasot sen vuoksi alhaisina. Stressaantuneena ei kisapäiväkään tunnu mitenkään mukavalta. 

Olen onneksi hoitanut kaikki asiat ennen kisoja kuntoon. Tulen tekemään kisavalmisteluja varsinkin viimeisellä viikolla ja ensimmäiset valmistelut alkavat ensi viikon maanantaina, kun menen Blend Beautyyn laittamaan vähän lisää tuuheutta hiuksiin lisäteipeillä ja värjätään kisahiukset tummemmiksi, kuin ne ovat nyt. 

Kisaviikolla menen kasvo -ja jalkahoitoon ja menen täyttämään huulet Diamond Clinicille. Dieetti kuluttaa hyaluronihappoa tehokkaasti huulista, onhan se kehon luonnollinen happo. Sen vuoksi varsinkin kisadieetillä huulia tulee täytettyä ahkerammin, kun aineenvaihdunta hyrrää hurjaa vauhtia.

Kisavärin mulle tekee Armi Mutka, jolla on monien vuosien kokemus upeista kisaväreistä. Laitetaan ensimmäinen kerros lauantaina ja toinen kisapäivänä. Tulee varmasti hyvä! 

Kisameikin ja hiukset tekee mulle tietysti Laura Blend Beautysta ja suunnitelmana on tosiaan laittaa suora, kiiltävä tukka, jollaista mulla ei ole ollut ennen.

Vaikka kuinka viimeiset viikot ovat rankkoja, niin päivät täyttyvät kuitenkin poseerausharjoituksista, aerobisista ja treeneistä. Ruokaa saa olla valmistamassa koko ajan, joten aika aikataulutettua tämä arki on. Onneksi suurin osa asioista menee niin rutiinilla, että niitä ei edes mieti. 

Tämä myös syksyltä. Tästä on toivottavasti tultu eteenpäin!

Teen parhaani, että stressi ei tule tähän arkeen mukaan ja nautin viimeisistä viikoista. Kova työ on tehty ja nyt rutistetaan vielä viimeiset energiat itsestään irti kohti kisaa!

Muistutuksena, että kannattaa hyödyntää Kesäkuntoon -kampanjan tarjous kun se on vielä vähän aikaa voimassa!

 

Kommentit (1)
  1. Bikini fitness kilpaurheilijan arki - kehityskausi - Pauliina's Fit World
    8.4.2017, 12:57

    […] Dieetin viimeiset viikot erottelee jyvät akanoista […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *