Bikinielämää, kiitos!

Takana on nyt kohta kymmenen päivää täällä ja vielä on vähän alle viikko edessä. Tämä Kreeta on aivan ihana ja sympaattinen paikka. Paikalliset ovat täällä super ystävällisiä ja täällä vallitsee jotenkin ihan omalaatuinen rento tunnelma kuin missään muussa paikassa, jossa olen käynyt. Kreikkalaiset ovat avoimia, huumorintajuisia ja rauhallisia. Tuntuu, että täällä voisi viettää vaikka koko kesän nauttien tästä kaikesta. 

Nautin niin tästä auringosta, valosta ja lämmöstä. Täällä on ollut joka päivä lähelle 35 astetta lämmintä, yhtenä päivänä jopa 38. Moni saattaa kummastella, että miksi lähden heinäkuussa Suomen helteistä Kreetan helteisiin. Olen aina rakastanut etelän maiden ja varsinkin Välimeren lämpöä kesäisin. Ilma on täällä kosteampaa, joten se ei tunnu niin tukahduttavalta kuin Suomessa. Jos asunto on ilmastoitu, ei ole mitään ongelmaa päästä välillä sisälle viilentymään. Iltaisin lämpötila laskee ja tulee pimeää, joka on ihanaa, koska täällä saa myös nukuttua öisin sikeästi! Suomessa nukuin koiranunta monta viikkoa helteen ja liiallisen valon takia. 

Kreeta-Pauliinapakarinen-iltaaurinko

Läheiseni tietävät, että olen jo monien vuosien ajan puhunut, että haluaisin viettää talvet ulkomailla. Suoraan sanoen vihaan talvea jollain tasolla todella paljon. En pidä lumesta tai talviharrastuksista, inhoan pimeyttä ja kylmyyttä yli kaiken. Tuntuu, että talvea on vuosi vuodelta vaikeampaa sietää ja se tuntuu älyttömän pitkältä.

Valo, aurinko ja lämpö ovat mulle elinvoimaa tuovia asioita. Täydellistä olisi asua talvet jossain muualla ja kesät sitten Suomessa. 

Kreeta-Hania-platanias-loma-pauliina

Täällä Kreetalla on todella uskomattomia rantoja ympäri saarta. Vuokrasimme auton, joten olemme päässeet vapaasti tutustumaan erilaisiin paikkoihin täällä.

Olemme käyneet Baloksella, joka on upea laguuni ja tunnettu merirosvotarinoistaan.

Balos-Retki-laiva-kreeta
Vene heitti ankkurit veteen ja laguunille mentiin pienemmissä veneissä
Laguuni-Balos-kreeta-hania-kokemus
Matalaa laguunia riitti moneen suuntaan
Balos-Gramvousa-laguuni-kreeta
Näin matalaa laguunilla pääosin oli

Balos-Kreeta-laguuni-kokemus

Balos-Gramvousa-piraatti-laguuni-kreeta

Kävimme myös Falassarnan rannalla, jossa oli tuulista ja valtavan kokoiset aallot, joissa oli kuitenkin turvallista peuhata meressä. Falassarnan rannasta tuli ihan mieleen Kanariansaarten dyynirannat.

Falassarna-Beach-kreeta-kokemus
Falassarnan ranta sijaitsee ison vuoren kupeessa
Falassarna-Kreeta-ranta-dyynit
Falassarnan aallot

Pidemmän reissun teimme Elafonissin laguunille/rannalle, joka on lähellä saaren eteläkärkeä. Elafonissi on valtavan kokoinen sileähiekkainen ranta, jossa poukamia riittää vaikka millä mitalla. Ainut asia mikä häiritsi oli se, että ranta oli todella täynnä porukkaa, eli mikään rauhallinen kohde Elafonissi ei ole.

Elafonissi-Beach-ranta-kokemus-kreeta
Elafonissin tunnelmaa

Elafonissi-Kreeta-laguuni-ranta

Matka Elafonissiin kulki vuoriston ja niissä olevien kylien läpi ja paikoitellen tiet olivat niin kapeita, että vain yksi auto mahtui menemään kerrallaan eteenpäin. Pysähdyimme näköalapaikalle, josta avautui näkymät hullun syvään rotkoon. Näin korkeanpaikan kammoisena tuollaiset vuoristotiet aiheuttavat hiukan käsien hikomista ja vatsassa kouristelua 😀 

Elafonissi-Bussi-vuoristotie
Edes bussi ei meinannut mahtua kääntymään kurveista matkalla Elafonnisille
Matka-Elafonissiin-rotko-vuoristo-nakoalapaikka
Kuva ei edes anna oikeutta miten syvä rotko oli

Myös meidän hotellin lähennä Plataniaksessa on upea rantaviiva. Täältä löytyy rantoja joka makuun. 

Suomessa kuulemma helteet vielä jatkuvat, joka on ihana juttu. Tavallaan jo pelkään tulevaa syksyä ja pimeyttä, mutta toivotaan, että kesä jatkuu vielä pitkälle. On ihana palata töiden pariin ja omiin rutiineihin, mutta kyllä tuntuu pahalta luopua tästä ihanasta Välimeren säästä. Täytyy ottaa kaikki irti näistä viimeisistä päivistä. 

Bikineistä puheen ollen on aika aloittaa kesäkilojen karistaminen! Mun suosittu 3 kuukauden etävalmennus on tarjouksessa enää 31.7 asti. Tarjouksen voi lunastaa nyt ja aloittaa sopivana päivänä elo-tai syyskuussa. Lisätietoja täältä.

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

Kommentit (4)
 1. Ompa hauska kun teidän aikana Falassarnassa tuuli noin paljon, olin siellä alkukesästä ja oli niin tyyntä. Ei meinannu tunnistaa !

  1. pauliinafitworld
   31.7.2018, 16:58

   Oho, onpa jännä juttu! Olis voinut luulla että se on aina niin tuulinen paikka, mutta näköjään ei 😀

 2. Hei! Olemme myös menossa Kreetalle pian ja tuo Balos kiinnostaisi, vaikuttaa niin hienolta paikalta. Sellaista kysyisin, että menittekö bussilla vai autolla Kissamoksen satamaan, josta ilmeisesti retki lähtee? Oliko aivan helppo löytää satamassa oikeaan laivaan? Aiemmin olemme hyödyntäneet valmiita retkiä joita matkatoimisto tarjoaa, mutta tuota ei ollut valikoimassa, joten ajattelimme selviytyä omin nokkinemme. 😀

  1. pauliinafitworld
   4.8.2018, 10:09

   Sinne järjestetään vielä retkiä, mentiin itse toimiston kautta. Varattiin netistä koko homma. Mutta siis autolla pääsee kyllä Kissamoksen satamaan ja sieltä laivaan. Siellä ei oo kovin montaa laivaa eli uskon kyllä, että löydätte oikeaan ja ihmiset varmasti siellä myös auttaa 🙂 Oisko ollu Cretan Cruises, jonka kautta mentiin ja hinta oli 36 euroa henkilö, sisälsi kuljetuksen hotellilta satamaan, laivalipun ja retkellä käytiin Baloksessa & Gramvousassa molemmissa. Oli pitkä, mutta antoisa päivä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *