Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Bikini fitness kisakuume ja omat suosikkini

Sain lukijalta toivomuksen, että kirjoittaisin viikonlopun Fitness Expon bikini fitnesin ja wellnesin tuloksista, kun raporttejani on ollut aina niin mukava lukea. Mietin pitkään ennen kisoja, että kirjoitanko aiheesta ja päädyin kuitenkin siihen, että pidän tänä vuonna tarkoituksella taukoa. Raporttien kirjoittaminen on yllättävän aikaa vievää, vaikka niissä ei tekstiä paljon olekaan. Kaikkien kilpailijoiden selaaminen ja vertailu vie paljon aikaa. Toki mua on aina joka kerta kiinnostanut niin paljon, että millaisia kilpailijoita on mukana, että olen raportit tehnyt.

Bikini fitness on ollut jo vähän aikaa murroksessa, kun uusi lajiliitto PCA tuli Suomeen. Odotin, että uuden liiton ensimmäiset kilpailut antaisivat mulle mielikuvan siitä millainen ero kilpailuilla on, mutta en saanut oikein kunnolla irti millaista fysiikkaa uudessa liitossa haetaan. Täytyy sanoa, että ainakin tämän syksyn perusteella olen sitä mieltä, että IFBB:n eli Suomen Fitnessurheilu ry:n kilpailut ovat edelleen niitä kovatasoisimpia ja kiinnostavimpia. Jos joskus vielä kisaisin niin todennäköisesti kilpailisin IFBB:n alaisissa kilpailuissa. Taso on siellä todella kova ja huipulle ei helpolla pääse. Kilpailuissa on aina urheilullinen meininki. 

Muutamia omia suosikkejani bikini sarjoista viime viikonlopun kisoista 

Emmi-Nenonen-bikini-fitness-fitness-expo
Emmi Nenonen -164 cm voittaja
Kati-Lyytikka-bikini-fitness-164cm-fitness-expo
Kati Lyytikkä, saman sarjan kolmas
Ilona-Siekkinen-fitness-expo-voittaja-bikini-fitness
Ilona Siekkinen, -169 cm sarjan voittaja. Hullun hieno kehitys Ilonalla!
Vilma-Toiviainen-bikini-fitness-fitness-expo-169cm
Vilma Toiviainen, Ilonan sarjan kolmas
Maija-Kivimaki-bikini-fitness-172cm-voittaja
Maija Kivimäki +172 cm sarjan voittaja. Siinä on kansainvälinen fysiikka!

Näin kilpailujen aikaan myös kisakuume nostaa päätään ja kyllähän sitä tuli muutaman kerran leikittyä ajatuksella, että mitä jos lähtisi vielä kilpailemaan. Bikini fitness kilpaurheilu on mahtavaa ja koskaan ei ole oikeasti valmis. Toki myös huonoja puolia on. Esimerkiksi se, että kyllähän sitä on dieetin lopussa väsynyt ja flegmaattinen. Energia tulee enemminkin piikeissä kuin kokoaikaisena syötteenä.

Myös ystävät ovat huomauttaneet ja eivät niin imartelevaan sävyyn, että olen aivan eri ihminen dieetin viimeisillä viikoilla. Tuo väsymys on sellainen asia, jota en dieetillä kaipaa, vaikka se onkin ihan normaalia. Toinen asia on dieetin rajoitukset. Tykkään herkutella ruoalla ja kokata, joka jäisi vääjäämättä dieetillä pois. Elämästä nautitaan silloin vain dieetin tuomissa aktiviteeteissa.  Toisaalta mikään ei voita sitä tunnetta kun pääsee ylittämään itsensä ja pääsee kisakuntoon. Silloin kaikki työ on ollut sen arvoista eikä kisapäivänä muistele niitä kaikkia vaikeitakin aikoja. 

Fitness Expossa kilpailtiin myös Fit Model Finland -kilpailussa, joka on täysin uusi kilpailu Suomessa. Fit Model -kilpailusta kerrotaan Fit Model -nettisivuilla näin:

”Fit model –kilpailu on tarkoitettu kauniille, hyväkuntoisille ja näyttäville naisille, jotka kantavat itsensä upeasti ja osaavat esiintyä hyvin. Kilpailussa ei ole pituusrajoja. Kilpailijan tulee olla kilpailupäivänä 18- vuotta täyttänyt. Arvioinnissa huomioidaan kilpailijan koko olemus, ensisijaista on kokonaisvaikutelma. Arviointiin vaikuttavat oleellisesti kasvot, hiukset, vartalon symmetria ja kunto, kehon linjat, ihon laatu sekä esiintyminen. Esiintymisessä oleellista on itsensä esittäminen mahdollisimman edustavasti, naisellisesti ja tyylikkäästi. Kilpailussa tavoitteena on upea kokonaisuus, jossa kauneus, hyvä kunto, itsevarmuus ja hohdokas esiintyminen kohtaavat. Kilpailu on avoin myös muualla kuin Suomessa asuville, mutta MM- kilpailuihin kustannettavan voittajan tulee olla virallisesti Suomessa asuva.”

Fitmodel-Finland-triin-aigro-fitness-expo
Oikealla Fit Model -kilpailun voittanut Triin Aigro

Mietin hetken aikaa kesällä, että olisin lähtenyt mukaan kilpailuun, koska se olisi voinut olla hyvä vaihtoehto, jos ei halua dieetata itseään bikini fitness kuntoon asti. Kilpailu ja esiintyjät vaikuttivat hyviltä, joten täytyy laittaa mietintämyssyyn tämä kilpailu. 

Fitmodel-Finland-fitness-expo
Fit Model Finland kilpailjoiden iltapukukierros Fitness Expossa

Huomaa, että jollain tapaa se fitness vetää kuitenkin aina puoleensa ja aika vain näyttää muuttuuko mieli seuraavaa vuotta kohden. Voi hyvin olla, että ensi vuonna onkin sellainen tilanne, että kilpaileminen mahtuu arkeen paremmin. Nähtäväksi jää, että mikä kilpailu se voisi olla. 

Edellisessä postauksessa: Miksi miehet tienaavat enemmän kuin naiset? 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.