Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Bikini fitness kilpailut ovat nyt ohi

Vuonna 2012 se alkoi, kun sain ensimmäisen valmentajani ruoka- ja treeniohjelman käteen. Olin silloin 19 -vuotias ja olin kiinnostunut bikini fitnesistä kuultuani siitä mediassa ja salituttujen kautta.

Löysin kuntosalille jo 15 vuotiaana, eli kohta tulee 11 vuotta täyteen saliharrastusta. Niihin aikoihin en vielä osannut syödä oikein, eli ruokavalio koostui ehkä parista ateriasta päivässä ja sisälsi vaikka mitä karjalanpiirakoista joskus myös einesruokiin. Aamiainen on mulla kuulunut aina päiviin, mutta monipuolisesta ja terveellisestä ruokavaliosta ei voi tuohon aikaan puhua. Ilman oikeanlaista ruokavaliota tuloksia on mahdotonta saada ja keho alkoi muuttua urheilullisemmaksi ja lihaksikkaammaksi vasta sen jälkeen, kun aloin syödä oikein.

bikinifitness-kilpaurheilu-treeni-kuntosali
Vuonna 2014, on hienoa huomata että lihasta on tarttunut vuosien varrella mukaan

bikinifitness-kilpaurheilu-kuntosali

Mulla oli alle puoli vuotta aikaa alkavaan kisadieettiin vuoden 2012 lopussa ja aloin treenata salilla tavoitteellisesti 4-5 kertaa viikossa. Ruokailutottumukset menivät täysin uusiksi ja 19 -vuotiaasta lähtien olen syönyt viisi kertaa päivässä monipuolisesti ja määrät ovat riippuneet siitä, että onko käynnissä ollut kisadieetti vai kehityskausi. Ensimmäisissä kilpailuissani vuonna 2013 jäin finaalin ulkopuolelle, mutta sen jälkeen vuosina 2013-2017 on tullut saatua kaksi SM pronssia ja yksi kansainvälinen sijoitus. 

Nyt kun näin jälkeen päin mietin menneitä vuosia, niin tahti kilpailemisessa on ollut aika hurja. Toisaalta ymmärrän hyvin, että miten olen jaksanut kilpailla niin ahkerasti. Mulla on ollut aina myös muualla elämässä korkeat ja ehkä vähän suuruudenhullutkin tavoitteet, joita kohti olen tarponut tuulimyllyistä huolimatta.

Kilpaurheilijan arki on parhaimmillaan todella motivoivaa ja tavoitteiden täyteistä, joka sopii mulle hyvin. Toki se on myös rankkaa ja yksi syy siihen, miksi suoritan koulua vasta nyt kunnolla loppuun on se, että kilpaurheilulta ei jäänyt opiskelulle siihen tarvittavaa aikaa. Olen koko tämän ajan ollut töissä ja kaksi viimeistä vuotta lisänä on ollut oma yritys. Välillä sitä miettii, että miten ihmeessä olen pystynyt pitämään kaikki langat käsissä, mutta tässä sitä kuitenkin ollaan. 

bikinifitness-kisakunto
Tampereen SM-karsinnat syksy 2014.

bikinifitness-kilpaurheilu-kuntosali

Olen tyytyväinen siihen, mitä olen bikini fitnesissä vuosien aikana saavuttanut. Laji ja ihmiset sen ympärillä ovat antaneet mulle todella paljon ja uskon vahvasti siihen, että kilpaurheilu on vaikuttanut paljon myös muihin asioihin elämässä ja vienyt mua eteenpäin varsinkin henkisellä tasolla. Olen kiitollinen kilpaurheilulle siitä, että se on todellakin kasvattanut luonnetta eivätkä elämän vastoinkäymiset tunnu niin kovilta, koska urheilu kuuluu isossa osassa elämään myös nykyään. 

Pidän myös salitreenin tuomasta ulkonäöllisestä vaikutuksesta, koska oma ihanteeni on vahva naisvartalo. Suhteellisen iso lihasmassa mahdollistaa myös sen, että voin syödä päivittäin monta tuhatta kaloria ja herkutella aika vapaasti, eikä kiloja kerry. Pidän omasta vartalostani juuri tälläisenä ja tällä hetkellä tuntuu siltä, että fitnesskilpaurheilu on kohdallani historiaa. Tiedän hyvin mitä vaatii, jos haluaa menestyä fitnessurheilussa ja tällä hetkellä elämässä on niin paljon kaikkea muuta, että aika eikä halu eivät riittäisi dieetin läpiviemiseen.

Arvostan suuresti fitnesskilpailijoita ja onhan mulla itsellänikin valmennettavia bikini fitnesissä. Pystyn antamaan myös kilpaurheiluvalmennuksen puolella paljon, koska tiedän mitä kilpaileminen vaatii. 

bikinifitness-kilpaurheilu-kisadieetti

Bikini fitness kilpaurheilu on myös kasvattanut minut nykyiseen ammattiini personal trainerina ja kokemus kilpailemisesta, ruoka-asioista ja treeneistä monien vuosien ajalta täydensi paljon saamaani personal trainer koulutusta. Oli kilpaurheilutausta mikä tahansa, niin siitä on todella hyötyä tässä ammatissa. 

Vuodet ovat tuoneet rakkautta myös omaa kehoa kohtaan ja olen aina tiedostanut sen kilpaillessani, että kisadieetti on vartalolle kova rutistus. Naisen ei ole hyvä olla alhaisessa rasvaprosentissa liian kauaa. Tiedän kyllä, että voisin viedä kehoni taas äärirajoille, mutta tällä hetkellä nautin niin tästä energisestä olosta, naisellisesta vartalosta, siitä että voin panostaa yritykseen, kun pää on täysiä mukana ja kaikesta mitä elämällä on tarjota (varsinkin matkustelusta), että tällä hetkellä en halua olla lajin parissa valmentajaa enempää. Ikinä ei saa sanoa ei ikinä, mutta päivä päivältä löydän lisää mielenkiinnonkohteita, joihin haluan panostaa ja joista haluan oppia uutta, joten kilpaurheilu ei saa nyt niin isoa osaa elämästäni. Nyt elän päivä kerrallaan. 

Edellisessä postauksessa kerroin suhtautumiseni alkoholiin

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (1)

  1. Evelyn

    <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.