Bikini fitness dokumentti, johon en voi samaistua

Oletteko jo nähneet Ylen dokumentin nimeltään Muodonmuutoksia? Dokumentti kertoo neljän bikini fitness kilpailijan kilpailuihin valmistautumisesta ja siitä, miksi nuoret naiset haluavat päästä kilpailemaan ruumiin täydellisyydestä. 

Mä oon ollut jo viime syksystä asti tietoinen siitä, että tälläistä dokumenttia ollaan kuvaamassa, nimittäin dokumentin yksi päähenkilöistä on entinen tiimikaverini. Kamerat olivat siis välillä kuvaamassa tiimin harjoituksissa ja kisapaikalla. Mua ei kuvaaminen haitannut, koska ajattelin, että tuskin päädyn dokumenttiin ainakaan missään suuressa roolissa.

Mulla meinas mennä eilen riisit väärään kurkkuun kun aloin katsomaan illalla dokumenttia ja se alkaa siitä, että minä itse katson kameraan hymyillen 😀

muodonmuutoksia dokumentti

Ironista sinänsä, että ulkonäön perusteella edustan ilmeisesti juuri tätä kliseistä bikini fitness kilpailijaa, jota dokumentissa yritetään kuvailla, vaikka en voi samaistua suurimpaan osaan dokumentin henkilöiden ajatuksista ollenkaan. 

Dokumentin alussa yksi päähenkilöistä on treenaamassa salilla ja purskahtaa itkuun kesken treenin. Seuraavan kerran sama nainen purskahtaa itkuun bikinien sovituksessa. Oikeasti tuijotin kohtauksia melkein suu auki ja mietin, että mitä ihmettä? Okei, tottakai dieetti on rankkaa, mutta itse näin varmaan viisi kisadieettiä läpi käyneenä en ole noin pohjalla ollut kertaakaan. Ja jos olisin, niin silloin harkitsisin todella tarkkaan, että haluanko olla lajin parissa ollenkaan.

Dokumentin lopussa on kuvattu Fitness Expon SM-kilpailua, jossa sama nainen kyseenalaistaa tuomareiden päätöksen siitä, että hän ei ole jatkossa. Täytyy sanoa, että siinä vaiheessa tunsin suurta myötähäpeää, kun nainen alkaa huutaa tuomarille, että tässä on pakko olla jokin väärinkäsitys, että en ole jatkossa, että olin elämäni parhaimmassa kunnossa ja niin edelleen.

Varmasti dokumenttiin on leikattu ne pahimmat kohdat tai jopa käsikirjoitettu joitakin kohtia, koska en voi uskoa, että joku voi käyttäytyä noin. Jokainen kilpailu on erilainen ja Fitness Expossa nyt vain on yleensä vuoden kovin taso mitä tulee kilpailijoihin. Jos on pärjännyt karsinnoissa hyvin, se ei välttämättä tarkoita sitä, että pärjäisit itse SM -kilpailussa, koska siellä on vastassa paljon myös kokeneita kilpailijoita. 

Mielestäni dokumentti antaa väärän kuvan bikini fitness urheilijan arjesta. Oma arkeni ei todellakaan ole pelkkää ruokien punnitsemista ja elämään mahtuu muutakin kuin oma napa ja sen tuijottelu.

Tilanne saattaa olla hiukan erilainen omasta näkökulmastani, joka olen kilpaillut monesti ja vartalossa alkaa olla jonkin verran lihasta ja kokemusta. Ehkä oma dieettini ei sitten ole niin rankka, kuin joidenkin, joilla perusaineenvaihdunta ei ole samalla tasolla lihasmassan vähäisyyden vuoksi.

En voi oikeasti sanoa, että miten voi olla mahdollista, että oma ajatusmaailma on sumentunut noin pahasti. Sanon nyt ehkä rumasti, mutta sitä mieltä olen.

Olisi hienoa nähdä dokumentti, jossa kuvataan ihan oikean bikini fitness urheilijan arkea. Jossa treenataan lujaa, syödään paljon ja nautitaan myös muusta elämästä. Pitäisi varmaan itse hankkia kuvausryhmä kasaan ja alkaa kuvata omaa arkeani, jotta tästä lajista saisi joskus todenmukaisen kuvan julkisuuteen 😀 

Pääset katsomaan dokumentin tästä

Edellisessä postauksessa kerron oman kisaraporttini Fitness Classicista. 

 

 

Kommentit (19)
  1. Ja se helvetin musiikki😂 Oli ku suoraa jostain hautajaisista. Miksi? 😂
    Ja se, että salaatinlehdetkin punnitaan🙄

  2. Tosi naurettavaa rueta omasta sijoituksesta kinaamaan. O_o Jos kilpailee, hyväksyy samalla arvostelulajin erilaiset mielipiteet. Jos ei hyväksy, kannattaa valita laji, jossa voitto riippuu ajasta/metreistä tms.
    Jos noin paljon itkettää kuin dokumentissa, ehkä turha kiduttaa itseään, eikö?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *