Asioita, joita et ehkä tiennyt minusta

Huomaan Googlen analytiikan avulla, että blogiini on tullut viime kuukausina paljon uusia lukijoita. Kaikki eivät välttämättä jaksa selata kaikkia postauksia taaksepäin, jolloin kaikki eivät välttämättä tiedä joitakin faktoja minusta vuosien takaa. Ajattelin kertoa itsestäni asioita, joita et välttämättä tiennyt. Jos alkaisin luetella koko elämäni ja nuoruuteni tähän niin postauksesta tulisi tosi pitkä, joten keskityn tässä kirjoituksessa valmentaja-minääni. 

Aloitin kuntosaliharjoittelun jo 15-vuotiaana, jonka jälkeen se veikin mennessään. Olen nyt 26 v, eli 11 vuotta salitreeniä on takana. Suhteellisen (yli)energisenä ihmisenä sali oli hyvä paikka purkaa energiaa ja rakastuin siihen tunteeseen, kun kroppa sai lisää voimaa ja ennen kaikkea arjen murheet unohtuivat salilla. Pian salista tuli mulle paikka, jossa tunsin olevani kotonani. Tuossa vaiheessa on ollut perehtynyt ruokavalioon vielä sen paremmin ja treenasin perus kotiruoan voimalla. 

Bikinifitness-Treeni-pauliina
Olen ollut aina hoikka ja siihen alettiinkin sitten rakentaa lihasta

Vuonna 2012 kiinnostuin bikini fitnesistä ja aloin treenaamaan ensimmäisiä kilpailujani kohti. Siinä vaiheessa siistittiin myös ruokavalio, jossa ennen oli ollut täytyy myöntää -myös eineksiä. Energian määrää lisättiin oikeista ravintoaineista. Esimerkiksi karjalanpiirakat ja valmisruoat saivat lentää jääkaapista, ainakin pois päivittäisestä käytöstä. Pian huomasin, että herkkuja ei edes sillä tavalla tee mieli, kun kroppa saa kaiken tarvittavan ruokavaliosta. 

Pian ruokavalion mukaan ottamisen jälkeen kroppa alkoi muokkaantua silmissä. Ensimmäiset vuodet salilla oikeanlaisen ruokavalion ollessa mukana olivat upeaa aikaa. Sitä on edes vaikea selittää miten hienoa on nähdä oman työn tulokset peilistä ja miten oma kroppa miellyttää koko ajan enemmän. Rasva, selluliitti ja veltostunut iho alkavat kiinteytyä. Oikeanlainen ruokavalio ja siihen yhdistetty säännöllinen treenaaminen toivat todella paljon energiaa arkeen. Tein niihin aikoihin vuorotyötä lentokentällä ja rankoista päivistä huolimatta jaksoi painaa paljon paremmin, kun ruokavaliosta ja treeneistä sai energiaa. 

fitness-kuntosali-sali-treeni-bikini-fitness
Kovaa duunia tavoitteiden eteen

Silloin ymmärsin, että ilman ruokavaliota on mahdotonta saada tuloksia niin henkisesti ja fyysisesti enkä voi edelleenkään ymmärtää valmentajia, jotka eivät ymmärrä ruokapuolesta hölkäsen pöläystä. Tätä en ole keksinyt omasta päästäni vaan olen törmännyt tähän usein omien asiakkaideni kanssa, jotka kertovat, että edellisellä valmentajalla ei ole ollut halua eikä taitoa fiksata myös ruokapuolta valmennuksessa kuntoon. Ymmärsin, että kitukaloreilla ei polteta edes rasvaa! Kisadieetin(kin) lopussakin vetelin hyviä annoksia riisiä.

Bikini fitness-kilpailuissa tuli käytyä yhteensä 6 kertaa vuosina 2013-2017. Yhteensä siis karkeasti arvioituna noin 80 viikkoa dieettiä on takana. Minä siis tiedän miltä dieetti tai laihduttaminen tuntuu, vaikka en ole itse koskaan ylipainoinen ollutkaan. Tämä on varmasti yksi syy siihen miksi pystyn tsemppaamaan asiakkaani elämäntapamuutoksen läpi. Sellainen joka ei ole dieetin ajoittaista tuskailua koskaan kokenut ei voi mielestäni osata mukautua niihin tuntemuksiin. Parhaimmillaan olin siis 15 viikkoa ilman herkkuja ja treenasin lujaa. Kilpailemisesta jäi plakkariin kaksi SM-pronssia ja kansainvälinen sijoitus. 

Bikinifitness-2014-pauliina-pakarinen
SM pronssi vuonna 2014, varmasti paras kuntoni koskaan

Kilpailujen ohessa aloin opiskella personal traineriksi Trainer4You:lla. Halusin alan parhaimpiin kouluihin ja Trainer4You oli sen vuoksi itselleni selkeä valinta. Koulussa opeteltiin alusta lähtien perusteet, joista montaa pystyin peilaamaan omaan tietotaitoon ja joista jotkut jouduin heittämään romukoppaan. Tämä on yksi asia, joka erottaa monet niistä, jotka eivät ole käyneet personal trainerin koulutusta. Huomaan nimittäin, että jotkut valmentajat eivät todellakaan tee ohjeita pohjautuen tutkittuun tietoon vaan omaan mututuntumaan. En ikinä voisi toimia sillä tavalla, onhan kyseessä ihmisen terveys. 

Jo opiskeluaikana aloin tehdä valmennuksia ja huomasin, että hitto mä olen tässä hommassa hyvä, vaikka itse sanonkin! Luonnistuu kehonmuokkaus, hyvinvoinnin parantaminen, tukielinsairauksien parantaminen tai vaikkapa maratoonärin vieminen kisoihin. Ja vaikka tätä ei ehkä saisi sanoa ääneen niin olen parantanut lukuisten naisten itsetuntoa. Monella itsetunto on täysin nollissa valmennukseen tultaessa, mutta onnistumisen kokemukset saavat sen nousemaan ja ei sitä voi kieltää, että uusi olemus ei kasvattaisi itsetuntoa entisestään.

Koulusta saadut opit ja oma kirkastunut tietotaito ovat olleet käytössä jo kohta kolmen vuoden ajan. Olen valmentanut näiden vuosien aikana satoja naisia ja miehiä. Paljon nettivalmennuksia, mutta paljon myös henkilökohtaisessa valmennuksessa olevia. Yksikään ohjelma ei lähde koneelta ilman tarkistusta, eli myös nettivalmennukset ovat yksilöllisesti suunniteltuja. 

valokuvamalli-pauliina-pakarinen-linnanmaki
Tässä sitä ollaan vuosien jälkeen, paljon opittu ja paljon jäänyt käteen
Kuva: Dmitry Savolainen

Laaja-alainen ymmärrys ihmisen kropasta, anatomiasta ja mielestä ovat mun vahvuuksia. Sen lisäksi osaan asettua toisen asemaan ja olen empaattinen. Tämä onkin usein sellainen asia, jonka huomaan mietityttävän uusia valmennettavia. Moni luulee, että olen hurja tiukkapipo, mutta olenkin lähes päinvastainen. Vaikka mulla on fitnesskisatausta niin ymmärrän, että välillä kompastelee. Olen minäkin kompastellut monesti. Silloin olen jatkanut pää pystyssä eteenpäin ja sen haluan iskostaa myös asiakkaisiini. Haluan opettaa, että sallivalla asenteella saadaan oikeita, pysyviä tuloksia. Kuulen lähes päivittäin kommentteja, että on niin mahtava kun voi syödä paljon, mutta samalla paino putoaa. Silloin tietää, että paino myös pysyy poissa. Varsinkin jos pudotettavaa on paljon (joillakin asiakkaillani jopa 40 kiloa), tulee muutos tehdä hitaasti. Ethän halua, että edesautat vatsanahan roikkumista, kun paino tippuu liian nopeasti? Ihokaan ei ehdi mukaan liian nopeaan muutokseen. 

Vielä kolmen vuoden jälkeenkin olen joka päivä yhtä innoissani, kun tiedän, että pääsen valmentamaan erilaisia ihmisiä. Mulla kolahtaa aina jokin syvällä sydämessä kun saan asikkaille muutosta aikaan. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on mulle intohimo ja se näkyy myös minussa valmentajana. 

Haluan, että sinäkin onnistut. Lähde mun kanssa toteuttamaan sun unelmaa. Yhdessä se on hiukan helpompaa. Katso kaikki valmennukseni täältä tai laita mulle suoraan sähköpostia, jossa kerrot vähän itsestäsi: pakarinen.pauliina@gmail.com

Kommentit (3)
 1. Moi Pauliina! Alkuun, mahtavaa itsevarmuutta. Kuulostat että tiedät mitä teet ja sen vuoksi voit sanoa olevasi hyvä siinä. Käväsin well campin sivuilla mutta en saanut sieltä vastausta kysymykseeni eli teetkö pelkästään ruokavaliota? Harrastan tiettyä lajia enkä sen vuoksi tarvitsisi treeniohjelmaa 😊

  1. pauliinafitworld
   22.10.2018, 21:01

   Moikka Linda!

   Kiitos paljon 🙂 ! Teen myös pelkkiä ruokavalioita hintaan 59€. Yksilöllinen ruokavalio, joka suunnitellaan tukemaan sun tavoitteita. Laita mulle viestiä pakarinen.pauliina@gmail.com niin sitä kautta pääsee eteenpäin 🙂

 2. Kiitos! Minäpä raapustan postia 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *