Aina joku pahoittaa mielensä

Näin bloggaajana sitä asettaa itsensä alttiiksi ihmisten mielipiteille tahtomattaan ja myös tarkoituksella. Mulla on paljon vahvoja mielipiteitä ja ajatuksia asioista, joista kirjoitan blogissani. Tämähän on mun oma blogi, joka koostuu omista mielipiteistäni, jotka usein pohjautuvat koettuun elämään ja kokemuksiin.

Kirjoitin viime postauksessa siitä miten mielestäni esimerkiksi päihderiippuvaiset ovat usein itsekkäitä. Tämä perustuu niin ikään omiin kokemuksiini ja se ei tarkoita sitä, että kaikki riippuvaiset olisivat samanlaisia. Harmillisesti mulla vain nyt on ainoastaan näitä negatiivisia kokemuksia. Puhuin myös siitä miten minua ärsyttää, kun terveysalan ihmiset saarnaavat netissä terveellisestä elämästä ja pahimmillaan ollaan pahasti koukussa päihteisiin. Näitäkään asioita en ole keksinyt päästäni ja pohjaan ne omaan kokemuksiini. 

Blogi-Kirjoittaminen-mielipiteet

Tämä riippuvaisuus-asia on vain yksi esimerkki mielipiteistäni, jotka eivät ole se koko totuus. Joillakin on tapana ottaa teksteistäni aika pahastikin itseensä, koska ne ehkä koetaan henkilökohtaiseksi haukkumiseksi, jota ne eivät todellakaan ole.

Bloggaajat kategoroituvat kaikki eri tavalla ja itselläni on tapana ottaa kantaa asioihin, hyvässä ja pahassa. Mielestäni monet asiat kaipaavat kannanottoa ja keskustelua. Voin sanoa ihan rehellisesti, että en ole kertaakaan kirjoittanut postausta tarkoituksena tahallaan provosoida ihmisiä. Ihmiset vain usein käsittävät suoran tapani kirjoittaa provosoivaksi.

Asioille on näkökulmia niin paljon kun ihmisiä on maailmassa ja sen vuoksi on mahdotonta miellyttää kaikkia ja sisällyttää yhteen postaukseen kaikki mahdolliset näkökulmat. Tästä seuraa se, että jotkut lukijat eivät tule ajatelleeksi, että ajattelen asioita aina monelta näkökantilta, vaikka punainen lanka ja vahvin mielipide pysyisi samana.

Mielipiteet-Vaikuttaminen-blogi

Se onkin tässä bloggaamisessa mahtavaa, että voi herättää keskustelua ja lukea myös muiden näkökantoja, koska usein ne laajentavat myös omaa maailmankatsomusta. Mun tyyli on ollut aina suora ja sitä se tulee olemaan. Jos joku nyt pahoittaa lopullisesti mielensä kirjoituksistani, niin en sinänsä voi asialle mitään. En minäkään tuomitse ihmisiä, jotka ovat kanssani asioista eri mieltä ja silti voimme olla ystäviä ja hyvissä väleissä. Sehän elämässäkin on kai hienointa, että olemme erilaisia ja voimme olla myös eri mieltä asioista? Ja joskus myös taipua, kun toinen tuo esiin mielipiteen tai kulman asiaan, jota ei ole itse ajatellut?

Toinen asia on blogin kommentointi, jossa on niin hyviä kuin huonoja puolia. Hyväksyn blogiini kommentteja, joissa on eriäviä mielipiteitä. Asiallisiin kommentteihin vastaan kyllä aina.

Yleensä aina mielipidepostauksen jälkeen tulee asiattomia kommentteja, jotka eivät liity itse aiheeseen mitenkään ja joissa yritetään syväluodata minua ja suoraan sanottuna satuttaa. Mulla tuollaiset kommentit menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Saan lähes viikoittain kommentteja, jotka eivät ole millään mittapuulla julkaisukelpoisia. Ne sisältävät jopa niitä kaikista kamalimpia sanoja, joita voit kuvitella. Ihmettelen suuresti miten jonkun sisin voi olla niin sakea, että suusta tulee ulos niin kamalia asioita. Mielestäni kertoo paljon ihmisestä, jos harrastaa nimettömänä netissä törkeää kommentointia.

Vaikuttaminen-Blogi-mielipide-ajatuksia

Mulla on myös tietty vastuu siitä millaista keskustelua ja kommentointia postauksissani on ja sen vuoksi mulla onkin täys oikeus poistaa kaikki kommentit, jotka eivät ole mielestäni asiallisia. Luulen, että aika monella bloggaajalla on sellaisia vakiokommentoijia, jotka kommentoivat aina jotain negatiivista. Tälläiset kommentoijat osaavat löytää jopa positiivisista asioista ne negatiiviset puolet. Ajan kuluessa nämä kommentoijat oppii tunnistamaan jo pelkästä kirjoitusasusta. 

On toisaalta aika surullista, että kaikista helpoimmalla pääsisi, jos ei koskaan kirjoittaisi mitään mielipiteitä herättävää. Me bloggaajat emme varmasti ole ainoita, joilla on vahvoja mielipiteitä, mutta sekin vaatii uskallusta oikeasti kirjoittaa niistä. Ymmärrän täysin myös sen puolen, että joku ei halua ottaa somessa osaa mihinkään keskusteluun, koska ei halua joutua nälvimisen kohteeksi. 

 

Edellisessä postauksessa: Tekopyhät ja feikit ihmiset

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

Kommentit (1)
  1. Juurikin näin! Joku loukkaantuu tekstistä, koska hänellä on erilaisia kokemuksia asiasta. Silloin hän vaatii bloggaajalta erilaista näkökulmaa ja kaikkien mahdollisten skenaarioiden ymmärtämistä, mutta ei ole ITSE valmis tähän tai tulemaan itse vastaan. Silloinhan kommentoija on itse juuri sellainen, mistä bloggaajaa syyllistää, huoh 😀 Rakentava ja pohdiskeleva kritiikki ja ehdotukset toki erikseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *