Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

3 viikkoa kisoihin – miltä se oikeasti tuntuu?

Taas on yksi viikko dieettiä takana. Olen viimeisimpien viikkojen aikana todella tiedostanut sen, että keho on tällä hetkellä pienimmässä rasvaprosentissa, jossa se on koskaan ollut. Sitä oloa on vaikea selittää. Jatkuvasti on nälkä, mutta samalla tuntee, miten rasva palaa kohisten.

On sellainen tunne, että ei voi olla kauaa, että kisakunto loksahtaa kohdalleen ja saadaan ne viimeisetkin rasvat poltettua.

Sen voin sanoa, että tällä hetkellä dieetti ja siihen liittyvät rutiinit täyttävät 99% elämästä ja ajatuksista.

Olen alkanut jo odottaa kisasuoritusta, sillä haluan näyttää itselleni, että pystyn keskittymään siihen  ja haluan todellakin tehdään sen parhaan suoritukseni koskaan. 

Paino humahti tällä viikolla alaspäin 700-800 grammaa sen ollen perjantaiaamuna 53,9kg. Nyt mentiin siis sen maagisen 54 kilon alle. Tässä on nyt sellainen kilo, vähän päälle Jyväskylän kisapainoon.

Mä olen käynyt tällä viikolla pitkiä keskusteluja valmentajan kanssa ja ehkä jopa vähän saatoin hermostuakin. Mulla on huomenna tuomiopäivä ja kuulen, että miten jatketaan lähelle kilpailuja.

kisadieetti3weeks

Tankkauksista mun on turha haaveilla ja jos sellainen tulee, niin se tulee sitten täysin yllätyksenä. Ne on mulla muutenkin laskettavissa yhden käden sormin 20 viikon aikana. Paino on laskenut joka viikko suunnitellussa tahdissa, joka tarkoittaa sitä, että aineenvaihdunta toimii, joten tankkaukselle ei ole fysiologista tarvetta. Kyllähän ne berliininmunkit vähän pyörii mielessä näin monen dieettiviikon jälkeen, mutta tässä vaiheessa on jo niin iso työ tehtynä, että ajatus niistä siirtyy automaattisesti tulevaisuuteen. 

Valmentajan mukaan Jyväskylään panostetaan päällimmäisenä tavoitteena paikan hakeminen Ben Weiderin kansainväliseen kilpailuun lauantaina Lahdessa. Mä haluan myös itse päästä koittamaan siipiäni uudelleen kv-kisassa.

Se tarkoittaa sitä, että Jyväskylään pyritään menemään niin kireänä pakettina, kuin mahdollista, jotta näytetään kelpoisuus kv-tasolla. Siellä kun tytöt on oikeesti helkutin kireitä. Muistan kyllä ne persikan kokoiset perseen kannikat, joita Nicole Wilkinsin kisaajilla vuonna 2014 oli.

Tässä ei todellakaan ole varaa höllätä, jos haluaa päästä sille tasolle. Se tarkoittaa sitä, että dieetti ei todellakaan ainakaan tule helpottumaan viimeisinä viikkoina, päinvastoin.

Pienen kiukuttelun jälkeen olen koonnut tämän pään ja olen valmis viimeisten viikkojen koitoksiin. Nyt ollaan niin kaukana mukavuusalueesta, että sitä on edes vaikea selittää. Tälle tasolle mentäessä homma on niin erilaista. Mä en yritä selitellä mun oloja kenellekään, mutta täytyy sanoa, että tällä hetkellä mulla ei ole kärsivällisyyttä millekään turhanpäiväiselle, sellaiset asiat saavat odottaa kisojen jälkeen, koska täysi keskittyminen on nyt tässä hommassa. 

Kun kisaamaan lähtee, niin sen täytyy silloin olla se ykkösasia elämässä. Tätä hommaa ei voi tehdä puoli teholla. Kilpailemista kannattaa siis harkita tarkkaan, niin kokonaisvaltaista on kilpaurheilijan elämä. Jokin siinä vain kiehtoo, että palkinto seisoo siellä kymmenien viikkojen päässä, kun kerta toisensa jälkeen tähän hommaan lähtee. Kolme viimeistä viikkoa vielä, sitten mennään. 

Kommentit (2)

  1. Alesya

    Todella todella paljon tsempia! ❤

    • pauliinafitworld

      Kiitos! <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.