27 vuotias – mitä tulevan vuoden aikana tapahtuu?

Täytin viime viikon alussa 27 vuotta. On hassua miten sitä nuorempana kuvitteli, että tässä iässä olisi jotenkin vanha ja tietyssä vaiheessa omaa elämää. Nyt tässä iässä ymmärrän, että yksi vuosi mittariin ei oikeastaan tunnu muuttavan mitään. Sisältä tunnen itseni ehkä vähän päälle parikymppiseksi ja se on hyvä asia. Toki ikä muuttaa suhtautumista asioihin ja tuo lisää tietynlaista varmuutta erilaisten asioiden suhteen.

Olen pyrkinyt myös tietoisesti avaamaan itseäni uusille ja erilaisille asioille matkustelun myötä. On huippua miten täällä Maltalla ja muualla maailmalla on päässyt juttelemaan erilaisten ihmisten kanssa. Mitä enemmän kuulee muiden tarinoita, sitä paremmin ymmärtää, että loppujen lopuksi omat ongelmat ovat aika pieniä.

pauliina-pakarinen-home

Kuvittelin nuorempana, että mulla olisi tässä iässä jo lapsia ja olisin mukana ruuhkavuosissa. Hassua kyllä, mutta mulla ei ole tällä hetkellä ollenkaan hinku perustaa perhettä. Pikemminkin musta tuntuu, että tämän hetkinen tilanne, jossa luon uraa, matkustelen, panostan parisuhteeseen ja vietän ihan normaalia elämää on juuri nyt paras ratkaisu.

Ehkä tärkein asia on se, että pyrin nykyään seesteisyyteen ja asioiden tasapainoon. Oma tavoitteeni on elää vuosi vuodelta tasapainoisempaa ja onnellisempaa elämää. Viime vuosina onni on lisääntynyt, kun kaikki isot palaset ovat loksahdelleet paikoilleen. Samaa tasapainoisuutta aion tavoitella myös tämän vuoden aikana.

illallinen-malta-food
Myös fitnesselämä on jäänyt kilpailumielessä taakse ja nautin elämästä säännöllisesti hyvän ruoan parissa.

Kun ikää tulee, ymmärtää myös, että elämä ja ihmiset eivät ole koskaan täydellisiä. En itsekään ole täydellinen ja on huojentavaa, kun joskus voi vain antaa asioiden olla. Olen aina ollut täydellisyydentavoittelija enkä varmasti koskaan tule pääsemään siitä piirteestä täysin eroon, mutta viime vuosien aikana olen onnistunut antamaan itselleni höllää entistä useammin ja se tuntuu hyvältä.

Tästä voi siis päätellä, että tulevan vuoden aikana tasapainon löytäminen entistä vahvemmin on kaikista tärkein tavoite. Toinen tavoite on luoda uraa ja kehittyä ammattilaisena enemmän. Haluaisin löytää aikaa myös luovaan tekemiseen, kuten kirjoittamiseen (muuallekin kuin blogiin), lukemiseen ja maalaamiseen, jota olen kaivannut jo vuosia. Olisi hauska herättää vanhoja harrastuksia eloon uudelleen.

outfit-jeans-blazer

Yksi tärkeimmistä tavoitteista ihan jokaiselle vuodelle on olla mahdollisimman terve. Vuosien kuluessa huomaa, että elämä on todellakin kallisarvoista ja sitä haluaa vaalia. Treenaaminen ja monipuolinen syöminen siis jatkuu, unohtamatta viiniä ja ravintolaruokaa säännöllisin väliajoin 🙂 Tasapaino on ratkaisu onnellisuuteen omalla kohdallani, se on varmasti yksi isoimmista oivalluksista viimeisimpien vuosien aikana. Odotan innolla mitä tämä vuosi tuo tullessaan!

 

Kommentit (2)
 1. Sun teksteistä kyllä huokuu tietynlainen henkinen tasapaino! Kun sanoit että haluaisit ruveta kirjoittamaan niin tuli heti mieleen, että sulla olisi aineksia jopa kirjaan – oikeastaan useampaankin, kun sulla kokemusta ja kypsyyttä löytyy esimerkiksi niin matkustelusta ja kulttuureista kuin henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista. Jo tämän blogin pitäminen osoittaa, että sulla on oikeasti sanottavaa asiosita. Jos joskus innostut niin innostava tulokulma löytyy varmasti 🙂

  Mietin muuten itse että lähtisin ulkomaille muutamaksi kuukaudeksi kirjoittamaan gradua, mutta jo euroopassa on niin paljon valinnanvaraa! Olisiko sulla antaa vinkkejä tai suosituksia mihin päin eurooppaa vaikka itse olisit samanlaisessa tilanteessa tykännyt lähteä?

  1. pauliinafitworld
   5.5.2019, 18:02

   Kiitos paljon ja mukava kuulla, että sellaiset fiilikset huokuu kirjoituksista! 🙂 Pienempänä kun ei ollut vielä arkea ja aikuisuuden velvollisuuksia tuli kirjoitettua pitkiäkin tekstejä. Toivottavasti saan kirjoittamisen herättyä uudelleen eloon ennemmin tai myöhemmin.

   Hmm. Hyvä kysymys. Mua on aina kiinnostanut esimerkiksi Saksa, koska siellä pyörii iso bisnes, on hyvät työmahdollisuudet ja kehittynyt infra. Voisin pitää Saksaa hyvin vaihtoehtona, jonne muuttaa elämässä myöhemmin. Saksan lisäksi Englanti ja varsinkin Lontoo on vienyt sydämeni. Kansainvälinen, sykkivä ja ystävällinen kaupunki, jossa myös mahdollisuuksia toteuttaa itseään riittää. Sitten jos mietin missä lämpimässä Euroopan maassa voisin asua Maltan jälkeen, on Espanja aina ollut haaveena. Huonona puolena on tietysti se, että siellä ei niin laajalti puhuta Englantia, joten työmahdollisuudet eivät ole yhtä hyvät kuin esimerkiksi täällä Maltalla. Jos pidät Ranskan kulttuurista, kannattaa harkita isoja yliopistokaupunkeja siellä. Itse olen enemmän Espanja-tyyppi, mutta Nizza ja sen alue oli kyllä upea, kun siellä kävin matkalla. Vaikea sanoa yhtä tiettyä, kun en tiedä mistä pidät, mutta tuossa vaihtoehdot, joita itse harkitsisin ensimmäisenä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *