+13 kiloa laihaläskistä omaan ihannepainoon

Selasin tänään vanhoja kuvia ja aloin pohtia miten ison muutoksen vartalo on kokenut viimeisen kuuden vuoden aikana. Olen aina ollut hoikka tyttö ja murrosiässä kasvoin pituutta niin kovasti, että paino jäi jälkeen ja olin ihan luuta ja nahkaa. Paino alkoi pikkuhiljaa palata normaali lukemiin, mutta yhä edelleen tänä päivänä saan syödä todella paljon, jos haluan, että paino nousee edes vähän. 

Vuodet 2011-2013 laihasta tytöstä bikini fitness kisalavalle

Vuonna 2012 en ollut vielä kiinnostunut bikini fitnesissä kilpailemisesta, vaikka salilla kävinkin pari kertaa viikossa. Olin normaali hoikka tyttö, joka ei vielä ymmärtänyt hyvän ja runsaan ruokavalion päälle. Painoin tuossa vaiheessa ehkä vähän päälle 50 kiloa. 

Pauliina2012-laihalaski
Vuonna 2011 tai 2012 Sisiliassa

Vuonna 2012 osallistuin Miss Tampere kilpailuun, jossa olin finalistien joukossa. Kilpailun jälkeen mielessäni alkoi muhia ajatus kilpailemisesta fitnesslajeissa. Halusin muodokkaamman ja lihaksikkaamman vartalon ja sitä kohti lähdin treenaamaan!

Pauliinamisstamperefinaali
Miss Tampere finaali 2012

Tuli ensimmäinen valmentaja, ensimmäiset kisat, fitnesskupla ja fitness hulluus. Olin treenannut ensimmäisiin kisoihin alle vuoden ja siihen päälle tehty dieetti sai minut näyttämään ainoastaan sairaalloisen laihalta. Olin säkällä 50 kiloinen, luuta ja nahkaa. 

Bikinifitnessvartalo2013.50kiloa

Bikinifitnessvartalo.2013.50kiloamuutos

 

Vuosi 2013 uusi valmentaja, bulkki, kovaa treeniä ja uusi kisatavoite

Ensimmäisten kisojen jälkeen hommaan alkoi tulla vähän järkeä, kun vaihdoin valmentajaa, joka pisti minut syömään ja paljon. Painoa kertyi vuoden aikana noin kymmenen kiloa ja sain todella tehdä töitä sen eteen. Treenasin todella kovaa. Tämä vuosi oli se, jolloin opin treenaamaan oikeasti tehokkaasti ja opin salitreenin salat.

En välittänyt painosta vaan treenasin niin lujaa kuin lähti, lepäsin ja nautin treenin täyteisestä elämästä. Paino alkoi tippua hyvin, kun lähdin dieetille tammikuussa 2014. Tuo 2013-2014 vuoden bulkkikausi oli varmasti aineenvaihduntani pelastus ja siitä lähtikin kisaaminen ja samalla tavoitteellinen treenaaminen nousujohteiseksi! Veikkaan, että kisapaino on ollut Fitness Expossa 2014 noin 52 kiloa, eli ainakin pari kiloa lihasta tuli vuodessa kasvatettua lisää. 

Pauliinabulkkitreeni2014
Dieetillä Fitness Classiciin 2014. Vähän jo lihastakin on tarttunut mukaan!
bikinifitness-sm2014-pauliina
Vuoden 2014 SM kisoissa kunto oli jo täysin eri näköinen!

Vuosi 2015 reverse -dieettiä, fiksua treenaamista, oppimista ja yhdet kilpailut

Vuosi 2015 oli suuri oppimisen vuosi ja näin jälkeenpäin ajateltuna ei olisi pitänyt kilpailla ollenkaan keväällä 2015. Aloitin kevään kisojen jälkeen reverse -dieetin ja sain taas tehdä hommia, että paino nousi. Loppuvuodesta treenit muuttuivat nousujohteisiksi ja opin paljon lisää vaihtamalla salia ja tutustumalla fitnessmaailman ihmisiin. Lihasta alkoi tarttua ja paino käväisi ensimmäistä kertaa lähellä 60 kiloa. Olo tuntui hyvältä ja vahvalta!

Reversedieetti2015.kuntosali
Reverse -dieetti kevään 2014 kisojen jälkeen
Reversedieetti2015
Loppu kesästä alkoivat taas treenit kunnolla maistua
reversedieetti-mayors-salitreeni
Treenit maistuivat uudella salilla Mayorsilla loppu kesästä 2015

Vuosi 2016 SM -kilpailut, kovaa dieettiä, elämästä nauttimista ja arvojen muuttumista

Keho oli palautunut hyvin vuoden 2015 ja 2016 alkuvuoden aikana ja päätin lähteä uudelleen tavoittelemaan sijoitusta SM -kilpailussa. Otin avuksi valmentajan, jonka avulla pääsin kyllä kuntoon, mutta ehkä liiankin tiukkaan sellaiseen. Kisapaino oli jossain 54 tietämillä. SM -kilpailuista tuli taas kerran pronssia ja oli aika miettiä, että mitä seuraavaksi.

Vuoden 2016 lopussa löysin uuden harrastuksen, kokkaamisen ja leipomisen 😀 Vaikka olin toki harrastanut herkuttelua säännöllisesti myös kovimpina kisavuosina, aloin nauttia myös hyvistä ruoista, viinistä ja erilaisesta menosta kuin ennen. Vuosi 2016 oli henkisesti muutoksen vuosi ja fitnesskupla alkoi rakoilla. 

Pauliinapakarinenkesa2016
Kesällä 2016, dieetillä Fitness Expoon, mutta vartalo taas tosi eri näköinen
bikini fitness expo sm kilpailu
Fitness Expo 2016
fitnessexpo-benweider
Ben Weider Legacy Cup – kansainvälinen kisa 7.sija

Vuosi 2017 viimeiset kilpailut toistaiseksi, matkustelua, nauttimista ja suuria muutoksia

Olin vähällä olla menemättä kilpailuihin enää vuonna 2017, mutta päätin, että käyn vielä yhdet kilpailut Fitness Classicissa 2017. Tällä kertaa toteutuin dieetin täysin itse. Opin dieetistä paljon ja vaikka en ihan huippu kuntoon päässytkään, niin pidän itse matkaa paljon tärkeämpänä asiana. 

Kesällä 2017 löysin intohimon matkusteluun uudelleen ja olin melkein koko heinäkuun poissa Suomesta. Uudet kokemukset veivät yhä kauemmaksi tiukoista kisadieeteistä ja nautin olosta naisellisessa vartalossa. Paino nousi yli 60 kilon, joka tuntui olevan omalle keholle luontainen paino, jossa viihdyn. 

Fitnessclassic2017-Bikinifitness
Kisakunto pari viikkoa ennen Fitness Classicia 2017
fitnessclassic2017-bikini-pauliinapakarinen
Fitness Classic 2017
Bikinikroppatreeni-Pakarinen
Syksy 2017, paras olo koskaan ja paino noin 62

Vuoden 2017 loppu oli suurten muutosten aikaa henkisesti ja ymmärsin, että jos joku valmentaja väittää, että paino ei saa nousta jonkun tietyn rajan yli, niin se on ihan täyttä puppua. Uskon, että meillä jokaisella naisella ja miehellä on se oikea ihannepaino, jossa keho toimii optimaalisesti.

Vuosi 2018 oman ihannepainon löytäminen, treeni ja muut intohimot ovat tasapainossa. Parhain ja energisin olo mitä koskaan!

Painan tällä hetkellä 63 kiloa, josta paino ei nouse tai laske. Syön tällä hetkellä lepopäivinä 2500 kaloria (myös näin 2 viikkoa kipeänä ollessani) ja treenipäivänä kalorit nousevat 3000 kaloriin.

Voin todella hyvin ja nautin tästä naisellisesta kehosta, jossa on lihasta ja rasvaa sopivassa suhteessa. Vaatteet istuvat hyvin, jaksan touhuta arjessa ja teen ennätyksiä treeneissä.

Keho muokkaantuu koko ajan ja tällä hetkellä en koe tarvetta minkäänlaiselle dieetille. Jossain vaiheessa pidän pienen välidieetin, mutta painon ei tarvitse silloinkaan laskea kuin piirun verran alle 60 kiloon ja olemus on jo täysin eri näköinen.

Tämä vuosi 2018 tulee varmasti opettamaan henkisesti paljon ja tulen varmasti tekemään päätöksiä myös sen suhteen, että haluanko enää koskaan kilpailla fitnesslajeissa. En halua sanoa koskaan ei ikinä, mutta tällä hetkellä elämässä on niin paljon kaikkea muuta mielenkiintoista tutkittavaa ja koettavaa, että kilpaileminen ei siihen sovi.

Vartaloni olisi varmasti vielä muhkeampi ja lihaksikkaampi, jos vuosien varrella ei olisi ollut niin montaa dieettiä, mutta en silti kadu kilpailutaustaa ollenkaan. Olen oppinut aivan valtavasti näiden vuosien aikana ja pystyn ammentamaan kokemuksista paljon myös omiin valmennettaviini. 

Pauliina2018-Bikinikroppa
63 kg / 166 cm täyttä iloa ja hyvää oloa 🙂

Edellisessä postauksessa annoin parhaat vinkkini tiimalasivartalon saavuttamiseen!

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

 

 

Kommentit (5)
 1. Olipas kiva nähdä sun matka tähän pisteeseen. Näytät kyllä aivan ehdottomasto nyt parhaimmalta ja onnellisimmalta ikinä. Motivoi itseäkin treenauksen lisäksi nostamaan energiamääriä, jos lopputulos näyttää noin upealta 😀

  1. pauliinafitworld
   25.2.2018, 00:19

   Mahtava kuulla, että tästä sai motivaatiota! Kiitos! 🙂

 2. Oon aina miettinyt onko sulla silikonit. En mieti enää.

  1. pauliinafitworld
   25.2.2018, 00:18

   Oon aiheesta kirjoittanut postauksenkin aikoja sitten, mutta hyvä että sait nyt vastauksen pohdintaasi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *