Parempaa oloa
Parempaa oloa

Vitamiinit taaperolle!

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Heipähei! Tällä kertaa vieraskirjoittana täällä Parempaa oloa -blogissa kirjoittelee 1-vuotiaan tytön äiti, Monna treenaa -blogin Monna. 🙂 Omassa blogissani kirjoitan hyvinvointiin, niin henkiseen kuin fyysiseen sellaiseen liittyviä asioita. Viimeisen vuoden aikana kirjoitukset ovat liittyneet paljon myös äitiyteen, sekä vauvajuttuihin.

Nyt sain ilon ja kunnian kirjoittaa pienten lasten vitamiineista.

Meillä uusimpana juttuna käyttöön on tullut Hyvinvoinnin tavaratalosta tilaamani Dlux D-vitamiinisuihke. Se on maistunut hyvin meidän tytölle, eikä suihkautus säikäytä. Itse asiassa tämä muoto on meillä paras. Purskeltavia tabletteja ei vielä oikein ymmärretä ja tipat, joita laitetaan esimerkiksi maidon sekaan, on aina vähän niin ja näin, että meneekö se maito sitten kokonaan ja samoin tipat.

Mutta miten kaikki muut vitamiinit? Onko lisävitamiineille tarvetta? Lapsihan saa pääsääntöisesti sekaravinnosta tarvitsemansa vitamiinit D-vitamiinia lukuun ottamatta. Kaksiviikkoiseta lähtien lapsi tarvitsee 10 mikrogrammaa D-vitamiinia ympäri vuoden. (suomalaisten ravitsemussuositukset) Me emme ole antaneet sen kummemmin muita vitamiineja tämän ensimmäisen vuoden aikana. D-vitamiinin lisäksi olemme kuitenkin käyttäneet maitohappobakteereita.

Tilasin Hyvinvoinnin tavaratalosta myös maitohappobakteeri-tabletteja; Lacto Seven Kidsiä. Mutta ainakaan vielä ei ihan tuo pureskeltava tabletti mennyt alas, vaikka hampaita tytöltä löytyykin. 😉 Käytimme tyttömme vauva-aikana Bioteekin Probiootti -valmistetta. Olin kuullut siitä hyvää, että se ei aiheuta mahankipristelyjä. Käytimmekin sitä päivittäin aina puolivuotiaaksi asti. Siinä oli mukana myös D3 -vitamiinia.

Uskon, että maitohappobakteerin käyttäminen auttoi siihen ettei mitään sen suurempia mahavaivoja ollut pienellä ensimmäisten kuukausien aikana. Saimme suosituksen maitohappobakteereista sekä osteopaatilta, että neuvolasta.

Bioteekin probiootista kuulimme aikanaan, että se aiheuttaa harvoin mitään vatsareaktioita. Siksipä kokeilmme sitä heti ensimmäisenä ja se kyllä toimi meillä. 🙂

Ravitsemussuosituksissa sanotaan, että kalan viikoittaista käyttöä suositellaan pehmeiden rasvojen ja D-vitamiinin vuoksi. Myös monipuolisen ravinnon saantia korostetaan ja todetaan, että D-vitamiini on se tärkein lisä pienillekin. Kuten meille aikuisillekin. 🙂 Suosituksia suuremmasta saannista – esimerkiksi vitamiini- tai kivennäisainevalmisteiden ylimääräisestä käytöstä – ei ole terveydellistä hyötyä. Suurina määrinä valmisteista voi olla jopa haittaa.

***

Miten teillä syödään vitamiineja? 🙂

Kommentit (4)

 1. Tiina/Fit Fat Mama

  Meillä on vauvalla just toi suihke,ihan paras ja vatsaystävällinen 🙂

  • Monna

   Joo, tää on kyllä huippu! 🙂

 2. Eini

  Meillä poika 1v 10kk ja ollaan käytetty d-vitamiini tippoja 2viikkosesta ja edelleen niillä mennään. Käytetään gefilus tippoja niin tulee maitohappobakteeri samalla. Lusikalla aina saanut ja nykyisin itse pitää lusikkaa ja yhdessä lasketaan viiteen (mikä on hirmu hauskaa) ja laittaa itse lusikan suuhun.

  • Monna

   Toi on kyllä tosi hyvä vaihtoehto myös! Ja samalla tosiaan tulee maitohappobakteeritkin! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *