Parempaa oloa
Parempaa oloa

Vinkkejä kuivan ihon meikkaamiseen!

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Onpa hauskaa päästä vierasbloggaajaksi tähän Parempaa oloa -blogiin 🙂 ! Olen siis Katri ja kirjoittelen FF:n puolella Fit you too -blogia. Käsittelen siinä 34-vuotiaan liikkuvan mutsin näkökulmasta elämää, treeniä ja kauneusjuttuja. Tähän blogiin minua pyydettiin postaamaan nimenomaan kauneudesta, koska sen tyyppiset postaukset ovat olleet kovasti pinnalla omassa blogissani viimeaikoina! Sen lisäksi mulla on atooppinen ja hyvin kuiva iho, eli olen joutunut todella panostamaan ihoni hoitoon ja tietysti myös ruokavalioon, koska ne molemmat kulkevat käsi kädessä.

Tässä muutama oma vinkkini kuivan ihon meikkaamiseen etenkin näin talviaikaan! Muistathan, että se mikä toimii minulla, ei välttämättä toimi sinulla. Toivon kuitenkin, että saat näistä vinkeistä apua, etenkin jos kärsit kuivasta ihosta itseni tavoin.

1. Tärkeintä on ”sisäinen rasvaus”! 

Se mitä syöt näkyy ihossasi! Meidän kuivaihoisten on huolehdittava etenkin veden juonnista, pehmeiden rasvojen saannista ja omega 3-rasvahappojen riittävästä määrästä päivittäisessä ruokavaliossa. Hyviä pehmeiden rasvojen lähteitä ovat mm.öljyt, avokado, pähkinät&siemenet ja rasvaiset kalat. Itse pyrin syömään päivittäin rasvoja ainakin kahdesta eri lähteestä, esimerkisksi avokadoa salaatissa ja pähkinöitä jugurtin päällä.
Otan omegoita sekä eläin- että kasviperäisinä. Eräs kaverini on FLT ravintovalmentaja ja olen saanut häneltä todella hyödyllisiä neuvoja lisäravinteiden suhteen. Oma ihoni onkin pitkän aikaan ollut jo siedettävässä kunnossa ja siihen on vaikuttaneet myös hyvät lisäravinteet!
Käytössäni on sekä Eskimon Omega-3 kapselit, että mustaherukka+tyrniöljy -kapselit. Molempia saa tilattua Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

2. Ihon on oltava kunnolla kosteutettu kellon ympäri!

Tämän kohdan tärkeyden olen ymmärtänyt vasta viime vuosina! Olen käyttänyt sekä päivällä, että illalla aivan liian kevyitä voiteita ja luullut niiden kosteuttavan ihoa riittävästi! Jos joku olisi kysynyt multa 5-vuotta sitten, että käytänkö esimerkiksi silmien ympärykselle omaa voidetta, niin olisin vastannut ”Eikö se ole vähän turhaa…?”. No, omien silmieni iho on ollut aina tosi kuiva, mutta en vaan ymmärtänyt kosteuttaa sitä tarpeeksi! Meikkivoiteen/peitevoiteen, saati luomivärin lisääminen jo valmiiksi kuivalle ja hilseilevälle iholle tarkoittaa sitä, että lopputuloksesta ei voi saada tasaisen ja kuulaan näköistä ihoa!
Joskus laitan meikkivoiteen alle jopa kaksi kerrosta kosteusvoidetta.

Käytän iholle kaksi kertaa päivässä kosteuttavaa seerumia ja sen lisäksi paksua kosteusvoidetta, joka jättää ihon pinnalle kalvon. Yöksi laitan iholle yleensä extra-paksua kosteusvoidetta tai öljyä. Suihkin välillä kasvoille myös kosteuttavaa kasvosuihketta. Tämä on ainoa keino, jolla iho ei missään vaiheessa tunnu kiristävältä ja meikki näyttää hyvältä koko päivän.
Tilasin Puhdas+ merkin porkkanaöljyn Thaimaan lomaa silmälläpitäen, mutta olen tykästynyt siihen myös ”yövoiteena” ja sen tuoksu on aivan ihana! Tämä tuote antaa kasvoille myös kevyesti väriä.

Tässä on lemppariöljyni eli Mossan Vitamin oil cocltail -kasvoöljy sekä Puhdas+ porkkanaöljy!

3. Pro-tip: Sotke meikkivoiteeseen muutama tippa ”kauneusöljyä” ennen levitystä!

Tämän vinkin opin netin ihmeellisestä maailmasta ja hitsit, että iho näyttää niin paljon paremmalta ja terveemmältä!
Valitse jokin ihollesi sopiva öljy, tai öljyjen sekoitus, ota meikkivoidetta hieman esimerkiksi kämmenselkään ja sotke siihen muutama tippa öljyä. Tämä combo tekee meikkivoiteesta kosteuttavamman ja se levittyy myös mielestäni paremmin. Öljyä ei kannata laittaa liikaa ja sen voi lisätä myös meikkivoiteen levityksen jälkeen painelemalla kostutetulla  meikkisienellä.
Olen tykännyt tästä Mossan Vitamin oil coctailista, jossa on aivan ihana tuoksu! Kyseessä on melkoinen superöljy, koska se sisältääl uomuvadelma-ja -tyrni-, jojoba-, manteli-, avokado-, oliivi-, aprikoosi-, luumu-, helokki-, ruusunmarja, kaura- sekä tomaattiöljyä!

TÄSSÄ postauksessa teen arkimeikkini!

4. Vältä pitkäkestoisia, 24-h meikkivoidetta, jos omistat kuivan ihon!

Yleensä pitkäkestoiset tuotteet ovat tarkoitettu rasvoittuvalle iholle. Kuivalla iholla puolestaan nämä tuotteet saattavat olla aivan katastrofi! Tuote saattaa nimittäin kuivattaa ihoa entisestään ja tuntua kiristävältä. Kokeilin häämeikkiä varten useita erilaisia pitkäkestoisia meikkivoiteita, enkä tykännyt kuin yhdestä, vaikka moni meikkivoide on ihan kulttimaineessa! Sen takia kuivasta ihosta kärsivän ei koskaan kannata ostaa ”sikaa säkissä”, vaan pyytää etenkin kalliimmista meikkivoiteista näyte. 2-3 kokeilukerran jälkeen tietää jo paremmin sopiiko voide omalle iholle, tekeekö se ihosta kireän tuntuisen ja kuinka voide toimii vielä tuntienkin päästä levityksestä.

Onko teillä lisää kuivan ihon meikkivinkkejä??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *