Parempaa oloa
Parempaa oloa

Vinkit hiustenhoitoon talvella

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Täällä kirjoittelee vieraskynänä jälleen Jutta On my way -blogista! Viimeksi jaoin teille vinkkejä kylmenevien ilmojen ihonhoitoon, kun nyt olisi puolestaan vuorossa hiustenhoito talvella, joka aiheuttaa varmasti useammalle suomalaiselle ongelmia tähän aikaan vuodesta. Itse ainakin voin rehellisesti sanoa lukeutuvani niihin suomalaisiin, joiden hiukset rutisevat kuivuuttaan talvisin ja muuttuvat kuivumisen myötä myös todella sähköisiksi. Parhaiten hiukseni oikeastaan voivatkin Suomen kesässä, jolloin ilma ei ole liian kuuma mutta ei myöskään kylmä. Tuolloin hius on pehmeimmillään ja kaikista elävimmän näköinenkin.

hiukset

Talvesta on kuitenkin selvittävä, joten onneksi olemassa on muutamia jippoja, joiden avulla hiustenkin kanssa voi pyrkiä parempaan balanssin. Vaikka iso osa lähteekin sisältä päin ja se, mitä syömme tai miten stressittömästi elämme vaikuttaa hiustemme kuntoon, on tästä huolimatta myös ulkoisella hoidolla merkityksensä. Sanoisinkin, että sähköisyys ja latvojen kuivuus johtuvat tähän aikaan vuodesta useimmiten aivan muusta kuin siitä, mitä suustaan alas laittaa. Siksi kannustankin jokaista kiinnittämään huomiota ihan sinne ruohonjuuritasoon, eli niihin tuotteisiin, joilla hiuksiaan hoitaa ja käsittelee.

Itselläni on tällä hetkellä käytössä luonnonmukaiset shampoot sekä hoitoaineet. Aloitin kokeilun reilu kuukausi sitten ja kahden merkin tuotteita vaihdellen olen mennyt nyt läpi tämän alkavan kylmemmän kauden. Näiden tuotteiden avulla tosiaan pyrin pitämään hiusteni kunnon hyvänä ja hiuslaadun mahdollisimman pehmeänä tukkaa kuitenkaan lätistämättä. Toinen merkki on Puhdas+, jonka tuotteista käytössäni on Collagen & Biotin Thickening Shampoo sekä saman sarjan hoitoaine. Molemmat tuotteet sisältävät kollageenia ja biotiinia, jotka ovat hyvin tärkeitä aineosia ajatellen hiusten kuntoa sekä kasvua. Vaikka voit toki nauttia molempia aineosia myös suun kautta tabletin muodossa, ovat nämä erittäin hyvä lisä hiuslisäravinteiden oheen. Tämä tuotepari jättääkin hiukset mielestäni aivan ihanan tuuheiksi ja ainakin toistaiseksi on selvitty vähäisellä sähköisyydelläkin. Itsehän olen tosiaan vähän natsi hiustuotteiden kanssa, sillä vaan tietyt tuotteet kelpaavat! Inhoan yli kaiken jos shampoo jättää tukan päätä nuolevaksi tai vaikka puolittain rasvaiseksi, jonka vuoksi olenkin aika tarkka. Minulle on tärkeää, että hiukset tulevat kosteutetuiksi ja hoidetuiksi mutta samaan aikaan kaipaan niihin myös tuuheutta sekä ilmavuutta.

hiuksethiukset

Koska tykkään vaihdella hiustenhoitotuotteita ettei hius pääse tottumaan liikaa, toinen käyttämäni tuotepari on tällä hetkellä Santen Henna Volume shampoo sekä Brilliant Care hoitoaine. Molemmat hiustenhoitotuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa ja etenkin tuohon Henna Volumeen olen todella tykästynyt! Se tekee hiuksista nimittäin ilmavat ja vaikka oma tukkani ei ihan hentoinen olekaan, tykkään silti isosta tukasta jonka vuoksi tämä hennoille ja ohuille hiuksille tarkoitettu tuote antaa tukalleni hieman vielä lisää volyymia. Ihanan tuotteesta tekee myös se, ettei se sisällä mitään ylimääräistä kuten synteettisiä säilöntäaineita. Hoitoaine puolestaan on juuri tähän vuodenaikaan täydellinen – kuivia latvoja hemmotteleva ja pehmentävä. Vaihtelen Puhdas+ sekä Santen tuotteita vuoroviikoin, jolloin tosiaan koen, että hius pysyy kaikista parhaimpana.

hiuksethiuksethiukset

Kun hoitotuotteet ovat kunnossa, kannattaa tähän aikaan vuodesta huomioida myös pari muuta seikkaa. Listasin oheen siis vinkit kylmien ilmojen hiustenhoitoon, eli ne jipot, joiden avulla minä pidän hiukseni mahdollisimman hyväkuntoisina!

 • Älä lähde kotoa yhtään märällä hiuskuontalolla. Jos nimittäin hiukset ovat hieman kosteat, muuttuvat ne sähköisiksi oitis pienessä pakkasessa. Yhtään kovempi pakkanen myöskin jäädyttää kostean tukan, jolloin hiusrakenne saattaa kärsiä.
 • Pipoa ja hattuja kannattaa käyttää! Vaikka hattu hieman lässäyttääkin kampausta, se myös suojaa päätä ja hiuksia. Itse teen usein niin, että jos minulla on hattu päässä, otan mukaan myös matkakokoisen kuivashampoon, jonka avulla sitten kohotan tyveä, kun pääsen taas sisätiloihin.
 • Jos hiuspohja kuivuu, sitä kannattaa öljytä. Itselläni ei ole tätä ongelmaa vielä koskaan ollut, mutta muutamalla ystävistäni kyllä. Tuohon ongelmaan kuulemma auttaa päänahan öljyäminen sekä öljynaamiot. Kookosöljyllä päänahan naamiointi on kuulemma aivan mieletön konsti, joten jos kärsit hilseilevästä päänahasta niin kokeilehan!
 • Poista sähköisyys hiusvoiteilla. Jos hiukset ovat sähköiset, auttaa sähköisyyten öljy tai hiuslakkaa paremmin mielestäni hiuksille suunnattu voide joka ei rasvoita tai tee tukasta koppuraa.
 • Pese harvemmin. Erityisesti talvella kannattaa pesuväliä pidentää sillä jatkuva peseminen vaan kuivattaa hiusta lisää.
 • Myös muotoilurautoja ja fööniä kannattaa käyttää mahdollisimman harvoin. ja nimenomaan samasta syystä kuin edellinen, muotoileminen kuivattaa. Jos taas koet sen silti tarpeelliseksi niin muista lämpösuoja sekä mahdollisesti öljy latvoihin!
 • Muista säännöllinen latvojen leikkuu! Tämä helppo keino auttaa pitämään hiukset paremman näköisinä. Kun latva ei ole rutikuiva, näyttää hiuskin paremmalta. Mielestäni suorastaan melkein ilmainen keino pitää talvitukka paremman näköisenä.

hiuksethiukset

Oikein ihanaa alkavaa viikkoa ja muistakaahan pitää talvitukastanne hellää huolta! <3

Kaikki Hyvinvoinnin Tavaratalon ihanat hiustenhoitotuotteet löydät täältä.

Kommentit (3)

 1. Essi

  Pitääkin laittaa kokeiluun nuo Puhdas+ shampoo ja hoitoaine 🙂 Kiitos vinkeistä ja hyvistä tipseistä 🙂

  • Parempaa oloa

   Suosittelen! Todella laadukkaat ja hyvät tuotteet. 🙂

   Ja eipä kestä, toivottavasti niistä on tosiaan hyötyä!

   -Jutta

 2. Inna

  Mun tukalle ei sopinut ollenkaan tuo Puhdas+ shampoo ja hoitoaine. Lopputulos sama kuin jollain perus markettishampoolla ja hoitoaineella, hinta vain kymmenkertainen. Hiukset rasvottuivat juuresta nopeasti uudestaan eikä se mielestäni tuonut tuuheutta. Tuoksustakaan en pitänyt yhtään, mulla lievää tuoksuyliherkkyyttä ja näissä jotain keinotekoista hajustetta. Puolessa välissä pullo lähti roskiin viemästä tilaa kylppärissä. Mulla on tosin pieni epäilys, että mulla olleet pullot on saattaneet jäätyä talvella kuljetuksessa, koska ostin ne tätäkin postausta sponsoroineesta verkkokaupasta talvella.

  Mulla tosi ohut ja liukas hiuslaatu ja luonnostaan aika vaaleat hiukset. Parhaita mun tukalle ovat Urtekramin ja Logonan shampoot.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *