Parempaa oloa
Parempaa oloa

Talvi-ihon kirkastajat: kuorinta ja öljyt

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Tällä kertaa Parempaa oloa -blogissa kynäilee Hilla, tervehdys sinulle. Kirjoitan FitFashionilla lifestyle- ja hyvinvointipainotteista blogia, joka kantaa nimeäni Hilla Stenlund. Inspiroidun mukavasta arjesta ja siksi blogissani jaan elämääni ja arkeamme positiivisella otteella. Olen 28-vuotias bloggaaja, hyvinvointivalmentaja, äiti, vaimo, innokas juoksun harrastaja ja luonnossa liikkuja sekä markkinoinnin ekonomi työelämässä. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähellä sydäntäni ja kauneudenhoito kuuluu siihen pakettiin omalta osaltaan. 🙂

Olen blogissanikin kirjoittanut paljon kasvojenhoitoon liittyvää, sillä ihoni on kasvojen osalta aina ollut hiukan oikutteleva. Teinivuosina kärsin selän alueen aknesta ja myöhemmin raskauden jälkeen kasvoille leukaperiin puhkesi aikuisiän akne. Sitä ole tässä viime aikoina hoitanut, joten aihe on ollut minulle jälleen ajankohtainen.

Suosin omassa ihonhoidossani eco-sertifikaatin saaneita tuotteita tai muutoin luonnonmukaisia luomutuotteita. Ajattelen niin, että haluan levittää kasvoilleni sellaisia aineita, joita voisin periaatteessa myös syödä. Mahdollisimman luonnonmukainen kosmetiikka ja puhdistusaineet ovat siksi olleet testilistoillani viimeiset vuodet. Ja paljon onkin tullut vastaan luonnonmukaisia tuotteita, jotka koen toimiviksi iholleni.

Talvi tuo mukanaan omat haasteensa. Iho muuttuu tuiskussa ja pakkasessa kuivemmaksi ja voi kiristellä herkemmin. Samat ihonhoitotuotteet eivät välttämättä toimi kesät talvet, vaan on otettava ehkäpä hieman kosteuttavampia ja täyteläisempiä tuotteita käyttöön. Ihoni tuntuu talvisin myös kuivemmalta ja siksi säännöllinen kuorinta tuo pehmeyden ja kirkkauden kasvoille takaisin.

Halusin testata Hyvinvoinnin Tavaratalolta minulle täysin uusia tuotteita, joita en ole aikaisemmin kokeillut. Valitsin suuresta valikoimasta sellaisia tuotteita, joita tarvitsen juuri tähän aikaan vuodesta, syksyn ja talven taitteessa. Kosteuttavaa kasvoöljyä ja hoitavan kasvokuorinnan.

Madara Kirkastava AHA kuorintanaamio virkistää, uudistaa ja kirkastaa ihoa tehokkaasti. Kuorintanaamio soveltuu erityisen hyvin avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia sekä elvyttävänä hoitona akneiholle. Tuote on tehokas jo itsessään, joten sitä ei turhaan tarvitse hinkata kasvoille ja levittää iholle liian kovin ottein. Kuorinta kannattaa tehdä pehmein, lempein pyörivin liikkein. Itse tein hoidon eilen illalla saunan jälkeen, jolloin tunsin todella selkeästi kuinka ihosta lähti kuivin kerros pois ja peseytymisen jälkeen iho tuntui pehmeltä ja näytti kirkkaammalta.

Kuorinnan jälkeen kosteutus on tärkeässä roolissa. Varsinkin näin kylmillä ilmoilla suosin ihoöljyjä. Monet ajattelevat, että öljyt tukkivat akneihoa entisestään, mutta asia on oikestaan päinvastoin. Akneiholla tukkiutuneet ihohuokoset eivät pääse tyhjentymään ja pintakuiva iho voi vain pahentaa tilannetta. Siksi akneihollekin öljyt soveltuvat erittäin hyvin, mutta kannattaa hieman kokeilla, mikä öljy toimii omalle iholle parhaiten.

Hyvinvoinnin Tavaratalon valikoimasta pääsin testaamaan tätä Haut Segala Luomu Jojobaöljyä. Kasvoöljy kosteuttaa ja suojaa, sekä tasapainottaa ihanteellisesti rasvoittuvaa ja sekaihoa. Annostelen muutaman tipan kämmenelle ja levitän kauttaaltaan koko kasvoille. Pullo on todella riittoisa, koska kerrallaan öljyä kuluu niin pieni määrä. Jojobaöljy sopii käytettäväksi seerumina tai päivittäin päivä- ja yövoiteena. Tuote sisältää runsaasti gadoleiinihappoa ja sillä on luonnollinen tuoksu ja väri. Hoitoöljy soveltuu myös hiusten latvaan kiiltoa ja kosteutta tuomaan. Kylpyveteen sekoitettuna öljy tuo iholle silkin sileän tunteen.

Näillä vinkeillä kohti talven tuiskuja ja pakkaskelejä. <3

-Hilla

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *