Parempaa oloa
Parempaa oloa

Siivous – kuinka kivaa se on?

Täällä kirjoittelee pienen tyttölapsen ja kahden karvaisen lapsen (koiran) äiti Monna! Tällä kertaa kirjoitan aiheesta nimeltä: SIIVOUS! Minähän en koskaan ole ollut mikään supersiivouksen fani, mutta kyllä ihan lapsuudesta asti siisti koti on ollut asia, mikä on tullut opituksi.

Meillä on kotona perus siistiä, mutta pinnat ei kiillä jatkuvasti. Se olisi kyllä ihana tilanne! 😉 Tällä hetkellä meillä ei ole astianpesukonetta (onneksi tulevassa kodissa on), joten tiskit on tiskattava käsin päivittäin. Se on oikeastaan yksi siivoussääntö, josta pyrimme mieheni kanssa pitämään kiinni. Tiskit on tiskattava päivittäin. On nimittäin kurja fiilis aloittaa aamu likaisesta keittiöstä.

Imuroimme säännöllisesti ja rikkaharja & rikkalapio löytyy keittiön pöydän alta jatkuvasti. Sieltä se on helppo napata päivittäin ja tarpeen tullen. Koska meillä on perheessä pieni taapero ja kaksi karvakunoa, on kotonamme monta sopankeittäjää sekamelskan osalta. 😀

Attituden tuotteisiin tutustuin tänä vuonna, kun alkuvuodesta etsin astianpesuainetta ja pyykinpesuainetta, joissa ei olisi hajusteita. Sellaisia, joita voisi käyttää pikkuvauvan pyykeissä. Ihastuin tähän tuoteperheeseen heti ensimmäisellä käyttökerralla ja olenkin käyttänyt niitä siitä lähtien.

Attitude astianpesuaine

Attitude kylpyhuonesuihke

Attitude pyykinpesuaine

Attitude huuhteluaine

Kaikki Attituden tuotteet TÄSSÄ. Attitude-tuotteet on valmistettu yksinkertaisista​​, luonnollisista ainesosista, kuten vedestä, eteerisistä öljyistä ja sitruunahapoista. Attitude on maailman ensimmäinen sertifioidusti ympäristöystävällinen ja hiilidioksidineutraali kodinpuhdistussarja. Tämä on siis tae sille, että koti on allergisoimaton, puhdas ja raikas, eikä kuormita ympäristöä. Koko Attitude-tuoteperhe on myös vegaaninen.

Siivous on mielestäni hauska juttu sen vuoksi, että usein siihen liittyy vähän sellainen ”ääh, en jaksa siivota” -asenne. Mutta sitten, kun edes tunnin silloin tällöin vähän järkkäilee ja pyyhkii pölyjä, on koti heti siistimpi. Se siisteys tuo ainakin itselleni tietynlaista rauhaa. On mukava istua sohvalla, kun sohvapöytä on puhdas ja ympäri kotia ei ole sotkua.

Olen harkinnut monesti palkkaavani kotisiivouspalvelun, mutta tähän asti olen kuitenkin pärjännyt omillani ja mieheni avustuksella. 🙂 Tavallaan siivoaminen voi olla myös terapeuttista. Olenkin välillä miettinyt tiskejä väsyneenä tiskatessani, että hei, nythän ei tarvitse keskittyä mihinkään muuhun tällä hetkellä ja sitten vielä tuloksena on tyhjä tiskiallas. 🙂

***

Minkälaisia ajatuksia teille siivous herättää? Onko se mukavaa, stressaavaa vai jotain siltä väliltä? 🙂

Kommentit (2)

  1. Tiia

    Viimevuosina olen alkanut pitämään siivouksesta. En ikinä päästä kotia ”kamalaan” kuntoon vaan siivoan mielummin usein. En odota sentin paksuista pölykerrosta tasoihin vaan teen viikottain pikaisen pölyjenpyyhinnän. Yleensä siivous tapahtuu huomaamatta, kun ei ole hirveästi jynssättävää. Olen myös löytänyt parhaat puhdistusaineet, jotka ovat tehokkaita myös miellyttävän tuoksuisia! Ja nykyään usein löydän itseni kauppojen siivousosastolta muuten vaan ihastelemassa uutuuksia? Meillä löytyy tällähetkellä jo koira ja vauva tulossa parin viikonpäästä. Saa nähdä vauvan taaperoiässä pysyykö koti vielä puhtaana vai onko täysi kaaos ?

    Siivous pitää yrittää ajatella positiivisesti niin se on myös mielekästä puuhaa. Sama periaate kuin elämässä ylipäätään: valita ja ole negatiivinen niin sellaista elämäsi luultavasti on. Tai näe asiat hyvässä valossa ja oivalla että jokaisessa päivässä on jotain hyvää, niin myös elämäsi on sen mukaista?

  2. Teresa

    Sekä että. Joskus siivous on jopa rentouttavaa mutta kun päivässä joudut vetämään imurin esille joskus jopa kolme krt päivässä vie se kaiken kivuuden 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *