Parempaa oloa
Parempaa oloa

Miksi ekologisuus outoa?

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Hei vaan kaikille Parempaa oloa blogin lukijoille. Täällä teille kirjoittelee Tamperelainen 34-vuotias Umppu. Olen kolmen lapsen äiti ja samalla pyöritän omaa kauneudenhoito-alan firmaa ja tietysti myös blogaan. Arkeni on aika hektistä, kuten saatatte kuvitella. Halusin kirjoittaa aiheesta ekologisuus. Mun omasta mielestä tuntuu hassulta se että moni vieroksuu sanoja ekologisuus tai vaikkapa luomu. Silloin ennenvanhaan ei ollut muuta kun nämä asiat käytössä, jotenka miksi olemme vieraantunut näistä? Mun kaksi pienintä lasta on kasi ja yksi vuotiata. Meillä siivotaan jokainen päivä ja loppua ei vaan näy. Olen elämäni aikana kokeillut lähestulkoon kaikki mahdolliset pesuaineet.

Olen visuaalinen ihminen ja valitsin pasuaineet (ainakin) ennen lapsia pitkälti tuoksun ja ulkonäön perusteella. Nykyään kiinnitän enemmän huomiota tuotteen sisältöön. Lapset touhuaa pitkin lattiaa ja pienin tunkee vielä kaiken suuhunsa. Haluan, että meillä kotona käytetään tuotteita mitkä eivät ole tappavan myrkyllisiä. Pakko myöntää että olin jopa itsekkin vähän skeptinen alkuun kokeilemaan uusia tuotteita, mutta kun makuun pääsin niin loppua ei näy.

Meidän vessa on aina kun pommin jäljiltä. Seinistä löytyy likaa  hammastahnasta räkään. On vähän kenkää, nukkea ja ties sun mitä milloinkin. Kun mulla on vapaapäivä niin haluan aina ensimäisenä siivota sen vessakaaoksen pois alta, joka toki usein ilmestyy yhdessä päivässä takaisin. Sitä en voi tehdä lasten ollessa kotona. Vessamme on niin tuhottoman pieni, että sitä siivotessa ovi kiinni loppuu happi. Mulla on ollut vessaa varten varmaan miljoona erilaista purkkia ja purnukkaa, mutta nyt useamman testauksen jälkeen löytyi ehdoton suosikki Lillys Eco Clean WC:n puhdistusaine.

Vaikka aluksi hieman vierastin aika voimakastakin etikaista tuoksua niin jo kolmannen käyttökerran jälken se alkoi tuoksumaan puhtaalle. Tämä aine on todella tehokas lian irroittaja. Hyvin riittoisa tuote ja sopii lapsiperheille erinomaisesti. Etikkapohjainen WC:n Puhdistusaine sisältää teepuuöljyä, joka parantaa pesutehoa ja raikastaa huoneilmaa.

  • Ei sisällä entsyymejä, valkaisuainetta, optisia kirkasteita, synteettisiä hajusteita tai väriaineita.
  • Raaka-aineet ovat kasvi- tai mineraalipohjaisia sekä biohajoavia.
  • Puhdistusaineiden valmistuksessa käytetään ruokakaapistakin tuttuja aineisosia, kuten etikkaa, suolaa ja ruokasoodaa.
  • Tuotteet ovat vegaanisia eikä niitä ole testattu eläinkokeilla.
  • Pakkaukset ovat vähintään 50 % kierrätysmuovia.

Käytin samaa ainetta koko pöntön putsaamiseen. Pesin sillä myös vessan lattian sekä lavuaarin. Meillä on myös pakko pestä ovista lähtien kaikki pinnat ja siihen käytin aivan ihanaa ruusulta tuoksuvaa yleispuhdistuainetta.

Mulieres Yleispuhdistusaine Ruusupuutarha tuote on todella moikäyttöinen ja luonnolliselta tuoksuva. Se sopii  myös käsitiskiaineeksi. Se sisältää vain vettä, oliiviöljysaippuaa, sitruunahappoa ja eteeristä öljyä. On myös täysin vageeninen. Ruusupuutarha yleispuhdistusgeeli tuoksuu ihastuttavan luonnollisesti ruusuilta, sillä onhan tuoksu peräisin aidoista eteerisistä öljyistä. Hyvin lähti pinnat puhtaaksi ja wc tilaan jäi raikas, mutta mieto tuoksu.

  • ei sisällä synteettisiä hajusteita, tuoksu aidosta eteerisestä öljystä
  • tuo luonnollista pesutehoa oliiviöljysaippuasta
  • sopii kaikille kodin pinnoille
  • korvaa useimmat erikoistuotteet, puhdistaa niin uunin kuin kylpyhuoneen
  • on ympäristölle vaaraton.

Pakkauksissa on myös huomioitu ekologisuus ja kuoren voi kierrättää tai kompostoida. Sisällä on pieni muovipussi, mikä pitää toki poistaa. Hyvinvoinnin tavaratalosta  löytyy todella laaja valikoima ekologisia pesuaineita erilaisille pinnoille. Tuotteet ovat mielestäni hyvin edullisia ja voit surutta karsia omaa kemikaali arsenaalia kotona, sillä moni tuote soveltuu hyvin laajaan käyttöön. Ainakin meidän perheessä nämä tuotteet tulevat ehdottomasti vakkari käyttöön ja se mikä on myös hyvä, voin turvallisesti aloittaa vanhimman lapsen kanssa opettelun vähän syvällisemmin siivouksen saloihin, koska ei tarvitse pelätä myrkyllisiä aineita. Voin lämpimästi suositeela näitä tuotteita, jotenka ei muuta kun hyviä siivous hetkiä.

Jos haluat voi käydä kurkkamassa henkilökohtaiseen blogiini Prime life by Umppu, minne pääset tästä

-Umppu

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *