Parempaa oloa
Parempaa oloa

Mitä lisäravinteita atooppinen iho tarvitsee?

Heippa taas! Minä, eli Katri Fit you too -blogista ajattelin kertoa teille nyt vinkkejä atooppisen ihon (tai vain hyvin kuivan ihon) hoitoon!

Mulla on ollut aina todella ongelmallinen iho. Atopia puhkesi 1-vuotiaana ja sen jälkeen olen joutunut tasapainoilemaan sairauden kanssa ja kokemaan hyviä, huonoja ja sitten todella huonoja kausia! Olen kokeillut ruokavaliota, valohoitoa, suolahuonetta ja rasvoja aivan varmasti yli 50 erilaista elämäni aikana. Siis tähän lasketaan perusvoiteet, luonnonkosmetiikka, kortisonit ym. Voit lukea elämästäni atopian kanssa myös omasta Fit you too -blogistani.

Puhdas+ kollageeni&biotiini / Eskimo omega3 -valmiste / Puhdas+ sinkki

Atoopikon iho on rakenteeltaan erilainen ja helposti ärtyvä ja se huomataan usein jo vauvana. Iho on kuiva, lohkeileva, punoittava, hilseilevä, kutiseva, karhea, lehahteleva ja kaikkea siltä väliltä. Mulla on kropassa usein kuivia läikkiä ja monet asiat voivat ärsyttää ihoa; Ruokavalio, tietyt lisäaineet, stressi, hikoilu, suihku, hankaavat vaatteet, pakkanen, kuiva ulko- ja sisäilma, uiminen uimahallissa/järvessä/meressä ja mekaaninen ärsytys (lue: hankaus, raapiminen). Ja aika paljon kaikki muukin!
Olen hyväksynyt sen tosiasian, että jos haluan asua ja elää Suomessa, niin mun on myös kestettävä ihossani ilmastonmuutokset, koska talvi on aivan kamalaa aikaa. Aurinko auttaisi ihoon… Jos sitä olisi!
Kun olimme kaksi viikkoa Thaimaassa, niin rasvasin minimaalisesti ihoani. Se oli ihan mieletöntä! Käteni, jotka ovat ongelmallisin kohta, olivat ilman rasvaa lähes koko loman ajan vaikka uin uima-altaassa joka päivä. Rumat, karheat sormet olivat kerrankin siistit ja iho pehmeä!

Rystyset aukeilevat päivittäin… Ja älkää vaan kysykö rasvaanko niitä!

Moni ”hölvää” rasvoja ihoon purkkitolkulla, mutta ruokavalio on vähintään yhtä tärkeässä, ellei jopa tärkeämmässä asemassa atopian (tai ylipäätään kuivan ihon hoidossa)! Joillekkin voi tuoda helpotuksen gluteeniton tai maidoton ruokavalio, tai näiden yhdistelmä. Myös lisäaineita kannattaa välttää! Paljon suojaravinteita sisältävä ruokavalio on kuitenkin todella tärkeä riittävän juomisen lisäksi. Kasviksia, marjoja ja hedelmiä paljon, jos et kärsi allergioista! Hyviä rasvoja kannattaa syödä myös reilusti! Käyttämistäni eri rasvoista kirjoittelin tänne.
Käytän ihoni hoitoon myös atoopikolle tärkeitä lisäravinteita, jotka olen saanut postauksen tiimoilta Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Oikeastaan tärkeimpänä asiana sanoisin ”sisäisen rasvauksen”, eli ruokavalion lisänä päivittäin laadukkaat rasvahapot. Atoopikolle on tärkeää käyttää eläinperäisten omegojen lisäksi myös kasviperäisiä omegoja, koska niiden käyttö tukee ja tehostaa toisiaan.

Omegoiden lisäksi atopiasta kärsivän erittäin tärkeä lisäravinnne on sinkki! Se edistää välttämättömien rasvahappojen toimintaa ja liitetään usein juuri ihon hoitoon (myös aknen hoitoon). Muistan, kun jo pienenä lääkäri minulle sinkkipastaa, jolla äitini kuorrutti minut kuin kermakakun!
Vinkki: Jos käytät myös magnesiumlisää, niin se kannattaa ottaa eri aikaan kuin sinkki (toinen illalla ja toinen aamulla). Magnesium heikentää sinkin imeytymistä. Sinkin kanssa on myös hyvä muistaa, ettei sitä kannata ottaa tyhjään vatsaan, vaan aina ruoan jälkeen!
D-vitamiini kuuluu varmasti monen ruokavalioon jo valmiiksi ja itse käytän D:n rinnalla myös C:tä! Sen lisäksi että se ehkäisee flunssaan sairastumista, niin omien kokemusten kautta olen todennut sen ihonkin kannalta hyväksi. Mainittakoon tässä, että mun kasvoissa olleet pahat atooppiset läntit ovat kaikki kadonneet ja jopa silmäluomet ovat nykyään kunnossa! Ruokavalion vaikutusta ei voi ainakaan omalla kohdallani kiistää, vaikken täysin ilman ihottumaa saakaan elää.
Kaikki nämä postauksessa mainitut tuotteet ovat siis saatavilla Hyvinvoinnin tavaratalossa, jossa on ehdottomasti paras valikoima lisäravinteita ja usein tarjouksia! Vinkki: Jos haluat kasvattaa hiuksia ja ripsiä, niin suosittelen lämpimästi tuota Puhdas+ kollageeni&biotiini -valmistetta!

Ennen en voinut kuvitellakaan käyttäväni meikkiä etenkään silmissä. Nykyään kasvot ovat parantuneet – ainakin toistaiseksi!

Jos kärsit atooppisesta ihosta niin kannattaa laittaa ehdottomasti ruokavalio ja lisäravinteet kuntoon! Lisäravinteet eivät auta välttämättä heti, mutta jo kuukauden käytön jälkeen voit huomata vähemmän kuivuutta. Atopian kanssa eläminen on välillä tuskaa lievästi sanottuna, mutta kannattaa koittaa kokeilla erilaisia juttuja – koskaan kun ei voi tietää mikä helpottaa!

Kommentit (7)

 1. E

  Täällä toinen lapsuudesta asti atopiasta kärsinyt. Minulla myös edelleen pahiten oireilee kädet. Välillä ei meinaa tavarat pysyä käsissä, koska en pysty taittaan sormia kunnolla halkeamien takia. Puhumattakaan niiden ulkonäöstä, eipä tee paljon mieli esitellä 😀
  Pitääpä testata lisäravinteita 🙂

  • Parempaa oloa

   Kädet ovat tosi ongelmallinen paikka, kun niitä on kuitenkin pakko kastella ja itselle juuri se on ihan pahinta!!! Mulla on myös ihan kamala tapa, eli nypin käsiä… Siitä olisi pakko päästä eroon!!!

 2. Outi Karita

  Ruokavalio on kyllä hyvä apu atooppiseen ihoon! Mulla se on ollut toisteks paras apu, paras apu oli raskaus, heh. Koko raskausajan iho pysyi tosi hyvänä, mutta nyt taas synnytyksen jälkeen on alkanut oireilla…

  • Parempaa oloa

   Mulla imetys oli iholle ihan kuolemaa… Ja sen takia sitten lopulta lopetinkin imettämisen kun Theo oli 8kk. En vaan kestänyt enää sitä kirvelyä. En voinut joinain päivinä pitää edes vaatteita kunnolla päällä 🙁 !

  • E

   En ole ajatellutkaan imetyksen vaikutusta, nimittäin olen imettänyt viimeiset 11 kuukautta.
   Ja täytyy myöntää, että herkkuja on mennyt normaalia enemmän… 🙂

 3. emilia

  Vaikka tää onkin mainospostaus niin täyttä asiaa. Lisäravinteet, tyniöljykapselit ja sinkki, on helpottanu niin paljon mun elämää. Eipä tarvi olla jatkuvasti kortison kuurilla, kun pitää huolta ihosta sisältäpäin. Ja painottaisin lisäaineettoman ja väriaineettoman ruoan puolesta. Ei tietenkään kaikki saa oireita, tai kaikki lisäaineet ei oo pahasta, mutta oon saanu tosi pahoja reaktioita ihoon joistain lisä- ja väriaineista. Joutunu joskus ihan sairaalaan saakka.

 4. ripcomia

  Meravigliosa, questo ГЁ divertimento messaggio
  Hot Porn videos

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *