Parempaa oloa
Parempaa oloa

Mistä motivaatiota siivoamiseen?

Mistä motivaatiota siivoamiseen? Tätä olen monesti pähkäillyt. Enkä ole näköjään ainoa, kun katsoin googlesta, niin mistä motivaatiota siivoamiseen tuli 43 400 hakutulosta.

Tiedätte varmasti blogimaailman siistit, järjestelmälliset ja valkoiset kodit kauniissa kuvissa? No meillä on aika valkoista, mutta siistiä usein ei. Tulin pohtimaan ja kertomaan mistä motivaatiota siivoamiseen tänne Parempaa oloa blogiin. Itse kirjoitan Fit Fat Mama blogia FitFashionissa.

Olen tsempannut ja parantanut ihan älyttömästi siivoamisessa mitä sinkkuleidi aikoihin vertaa, mutta silti on vielä rutkasti parannettavaa.  2 aikuisen ja 2 lapsen taloudessa kun sotkua riittää. Yhteistyössä Hyvinvoinnin tavaratalon kanssa, valitsin nimittäin erilaisia siivoustuotteita joilla mahdollisesti saisin buustattua motivaatiota siivoamiseen.

No niin aloitetaan. Mistä motivaatiota siivoamiseen?

Yksi asia joka nostaa motivaatiota siivoamiseen on jos tulee vieraita. Inhoan yllätysvieraita, koska tulee nolo olo jos asunto on pommin jäljiltä. Eli numero yksi: kutsu kylään kaveri, tuttava, vanhempi, kummi tai mummi.

Toinen asia nostamaan siivousmotivaatiota: hyvä tuoksu. Huonosta hajusta tulee likainen ja tunkkainen fiilis. Jos itse vaikka menisin tilaan, jossa olisi siistiä kuin missä –mutta haju olisi karmea, mieleen jäisi haju, ei siistit pinnat.  Attituden luonnollinen ilmanpuhdistin on meillä ollut pari viikkoa käytössä. Tuoksuvaihtoehdot ovat laventeli eukalyptus ja passionhedelmä. Ne toimivat itseasiassa myös hajunkerääjänä, käytin toista meidän mikrossa jossa haisi palanut popcorn. Pidettiin sitä mikrossa pari päivää ja se söi kärähtäneen maissijyvän hajun onneksi. Tuoksut ovat mielestäni hyvin mietoja, eivät mitenkään nenälle hyppääviä.

Polkkakarkilta tuoksuva siivoussuihke on niin ihanan tuoksuinen, että sitä huvittaa käyttää ja ruiskutella eri pinnoille. Polkkakarkki on ihanan raikas, karkkinen ja makea. Yhdistettynä ykkös kohtaan; ennenkuin meille tuli vieraita, ruiskuttelin Mummi ja minä polkkakarkin tuoksuista siivoussuihketta lattialle pahimpiin tahroihin kun ei ollut aikaa moppaamiselle. Pullo on myös todella kivannäköinen, tämä kävisi hyvin muuten joululahjaksikin.

Kolmas asia: monikäyttöiset siivousaineet. En ole mikään hifistelijä mitä siivousaineisiin tulee. Meillä on hyvin vähän eri tuotteita joilla huushollia siivotaan. Tavaraa on muutenkin lapsiperheessä ihan tarpeeksi. Eli siivousaine, joka käy moneen eri pintaan ja käyttötarkoitukseen. Lilly’s ecoclean puhdistusaine purkkia olen ihastellut aikaisemminkin, kivan purnukan lisäksi se käy moneen: olen puhdistanut sillä niin lapsen muovitabletin, keittiön pintoja, kuin myös se sopii ikkuna ja peilipinnalle. Meillä on eteisessä iso liukuovikaappi peilipinnoilla joten on kätevä suihkauttaa samalla aineella tabletti kuin peili. Pesin liukuovikaapin peilit, vessan peilit ja eteisen lipaston samalla aineella.

Neljäs asia: sopiva säilytyspaikka siivousaineelle kohteen mukaan. Eli vessassa vessanpesuaine, keittiössä keittiönpesuaine. Monelle ehkä itsestäänselvä asia, mutta meillä oli aikaisemmin kaikki samassa kaapissa. Nyt laitoin tuotteita käyttökohteen mukaan. Vessan kaapissa pidän tätä Ole Hyvä saniteettisuihketta joka on raikkaan greipin tuoksuinen. Sillä on nopea suihkauttaa+pyyhkiä lavuaari ja vessanpönttö. Keittiössä pidän Sonet rasvanliuotin ainetta, jota ruiskautan hellalle. En ymmärrä nimittäin miten mestareita me ollaan ruuanlaitossa sotkemaan liesi ihan ympäriinsä. Tuo tuoksuu greipiltä ja sillä pyyhkäisen monesti samalla lieden vieressä olevat tasot. Meillä on induktioliesi ja aine sopii myös siihen.

Astianpesukone on ehdottomasti yksi tärkein kodinkone, mutta kattilat pitää esikäsitellä pahimmista palaneista ruokakökkeröistä mikäli niinkuin allekirjoittaneella on paha tapa unohtaa kattila liedelle hämmentämättä. Sopiva hankaussieni nopeuttaa, eikä tarvitse tiskiharjan kanssa hinkkailla tahraa ikuisuuksia.

Vaatteet luovat sotkua meillä todella paljon. Irtonaisia sukkia, paitoja, housuja ja vaikka mitä. Pyykinpesusta tykkään, mutta hajustamattomasta pyykistä tulee vähän njääh-fiilis. Vauvan iho on kuitenkin herkkä, joten mitään kovin voimakkaita hajusteita ei voi käyttää. Halusin kokeilla kuitenkin mietoa, ekologista pesuainetta pyykkeihin jolla saisi nostettua hieman motivaatiota pyykinpesuunkin. Lillys Eco Clean Pyykinpesuaine tuoksuu miedosti appelsiininkukalta ja Ecover Huuhteluaine hieman voimakkaammin kukilta. Pyykinpesuaineiden lisäksi yksi eniten käytetty pyykkihuollossa on sappisaippua joka tehoaa vaikeaankin tahraan; testasin nimittäin överitahraan kun laitoin sekä sappisaippuaa että Lillysin pesuainetta. Peukut pystyssä body pesukoneeseen ja tahra oli poissa kun otin koneesta, jes!

Viides asia: Kun tavarat on paremmassa järjestyksessä, säästät aikaa kun et joudu etsimään tavaroita. Esimerkkinä meidän eteisen kaappi. Siellä oli niin paljon tavaraa, kesä ja talvivaatteet sekaisin. Aamuisin oli hirveä homma etsiä edes 1 parilliset hanskat. Rumpsautin kaikki alas ja järjestin. Helpotti huomattavasti seuraavana aamuna kun tavarat oli järjestyksessä.

Pähkinänkuoressa motivaatiota siivoamiseen vinkkini:

Kutsu vieraita -ainakin pikasiivoukseen löytyy motivaatiota!

Hanki monikäyttöisiä pesuaineita

Kun siivoat; saat kotiin ihanan tuoksun sopivilla tuotteilla

Säilytä pesuaineita huonekohtaisesti.

Kerro on oma vinkkisi; millä saat motivaatiota siivoamiseen?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *