Kylmenevien ilmojen ihonhoito

Sain ilokseni kutsun mukaan Parempaa Oloa -blogin kirjoittajatiimiin, jonka vuoksi vierailen tässä blogissa kauneusjuttujen tiimoilta muutamaankin otteeseen. Olen siis Jutta On my way -blogista ja kirjoitan teille tänään erittäin ajankohtaisesta asiasta, eli kylmenevien ilmojen sekä alkavan talven ihonhoidosta.

Marraskuu tosiaan käynnistyi tänään, joten talvi kolkuttelee jo melkein ovella. Ilmat ovat ainakin viilenneet huomattavasti ja tämän myötä alkaa jälleen se ajanjakso vuodesta, kun erityisesti iho joutuu koetukselle. Kylmyys piiskaa kasvojen herkkää hipiää, mikä vaikuttaa useamman suomalaisen kohdalla negatiivisesti ihon yleiskuntoon. Jos kasvojen iho on ollut kesän jäljiltä kauniin hehkuva ja ehkä jopa pienen päivetyksenkin saanut, nyt se muuttuu ikävän sameaksi, kalpeaksi ja kiristäväksi. Tyypillisintä on, että talvisin kärsitään erityisesti ihon kuivuudesta, jopa hilseilystä. Nyt onkin jälleen se aika vuodesta, kun ihonhoitotuotteet ja rutiinit kannattaa katsoa läpi. Lähinnä miettiä mitkä ovat ihon tarpeet ja vastaavatko käytössä olevat tuotteet noita tarpeita? Parhaiten ihomme nimittäin voi silloin, kun sitä hoidetaan oikein ja oikeanlaisilla tuotteilla!

 

Itselleni talvi on poikkeuksetta ihonhoidon suhteen vuodenaika, jolloin panostan siihen eniten. Lisään rasvojen käyttöä ja vaihdan ne ilmojen kylmetessä paksumpiin tuotteisiin. Käytän talvisin myös melkein päivittäin kasvoöljyjä sekä seerumeita, sillä niiden avulla tehostan ihon luonnollista kosteustasapainoa. Kesällä öljyt saattavat ehkä tuntua liian rasvaisille mutta näin viileämmällä ne ovat aivan ihana lisä ihon kosteuttamisessa! Tällä hetkellä käytössäni onkin Mossan Vitamin Cocktail kasvoöljy, johon olen aivan koukussa. Kyseessä on siis luonnonkosmetiikkasarjan öljy, joka sisältää ihoa uudistavia kasviöljyjä kuten tyrni-, aprikoosi-, manteli- ja avokadoöljyä. Aivan ihana cocktail iholle, jonka hemmottelevan vaikutuksen todella tuntee! Levitän öljyn siis vielä toistaiseksi iholle aina iltaisin ennen yövoidetta mutta ilmojen tästä vielä kylmetessä aion käyttää öljyä myös päivävoiteen alla.

Myös naamioiden käytön lisäämistä suosittelen tähän vuodenaikaan. Toki ihon kuorintakin tulisi kerran viikossa tai kahdessa muistaa, mutta naamioilla ihoaan kannattaa hemmotella huomattavasti useammin! Itselläni on tällä hetkellä käytössä Mossan Vitamin Cocktail naamio & yövoide, joka tosiaan nimensä mukaisesti sopii kumpaankin käyttötarkoitukseen. Niinä päivinä, kun ihoni janoaa kosteutusta ja se ei hehku kauniisti, levitän kasvoilleni vitamiini cocktail -naamion, jonka annan vaikuttaa 20 minuuttia tai tarpeen vaatiessa jopa yönkin ylitse. Kyseessä on tosiaan tuote, jonka voi jättää hyvin yöksikin kasvoille varsinkin siinä kohtaa, kun iho on kuivemmassa kunnossa. Naamio sisältää hyaluronihappoa joka silottaa iho sekä kollageenia, joka puolestaan taistelee ikääntymistä vastaan.

Naamioiden ja öljyjen lisäksi suosittelen vaihtamaan päivävoiteen kylmenevien ilmojen myötä edes hieman paksumpaan sekä suojaavampaan. Erinomainen vaihtoehto luonnonkosmetiikasta on Mossan Moisturising Antioxidant päivävoide, joka syväkosteuttaa sekä on samalla ikääntymistä vastaan taisteleva voide. Rakastuin jo aikaisemmin Mossan mustikka kasvoveteen, joten tämä on yllättäen löytänyt myöskin paikkansa ihonhoitorutiineistani. Aivan ihanan ravitseva päivävoide, joka imeytyy nopeasti ja sopiikin siksi erinomaisesti myös meikin alle. Talvella myös päivävoiteen alle kannattaa harkita kasvoöljyn tai seerumin laittamista, sillä silloin saat ihoosi myös päivän ajaksi oikein tuplakosteutuksen!

Jo ihan tällaisilla perus kosteuttavilla tuotteilla päästään talvi-ihonhoidossa hyvinkin pitkälle. Puhdistusaineet taas kannattaa valita sen mukaan, kuinka paljon ihosi kuivuu. Jos olet erityisen kuivaihoinen, kannattaa miettiä puhdistusmaitoa pois pestävän puhdistusaineen sijaan. Ylipäänsä liiallista vedellä lotraamista kannattaa kylmillä ihoa kuivattavilla ilmoilla välttää. Näiden vinkkien lisäksi talvisin kannattaa muistaa pari tärkeää seikkaa:

 • Kun peset kasvojen ihoa, tee se mieluummin haalealla kuin kuumalla vedellä.
 • Muista suojata myös huulet kylmältä!
 • Kovilla pakkasilla suojaa kasvot huivilla ja vaatteilla.
 • Juo riittävästi vettä, jolloin ihosi pysyy kosteutettuna myös sisältä päin.
 • Kun rasvaat ihon, anna sen imeytyä kunnolla ennen ulos lähtöä.
 • Seuraa ihosi kuntoa ja hoida sen mukaan!
 • Muista D-vitamiini sekä sinkki.

Toivottavasti kovat pakkaset eivät ihan vielä saavu näille leveyksille mutta nyt on jo hyvä varautua tulevaan! Tarkistattehan siis ihonhoitotuotteenne ja teette mahdollisesti tarvittavat päivitykset. Kaikki tekstissä mainitsemani Mossan tuotteet ovat Hyvinvoinnin Tavaratalosta, jossa voit halutessasi tutustua niihin lisään.

Oikein aurinkoista marraskuun ensimmäistä jokaiselle ja muistattehan suojata ihonne!

Kommentit (5)
 1. Voi vitsit, ihanan raikkaat kuvat! 🙂 Ja hyvät vinkit näin oikeasti tosi ajankohtaiseen aiheeseen. Itselläni aina iho voi paljon huonommin kylmän sään aikaan, mutta onneksi olen oppinut hoitamaan ihoani talvisin oikein kunnolla. ps. Mossan tuotteet on aivan ihania! <3

  1. parempaaoloa
   2.11.2017, 15:59

   Kiitos paljon Essi. <3

   Nimenomaan, talvella iho joutuu kyllä aikamoiselle koetukselle ja useamman normaali-ihoisenkin iho reagoi kylmyyteen. Mutta loistavaa, että olet löytänyt ne loistavat hoitokeinot joilla pääseekin pitkälle. 🙂

   Ja kyllä, Mossa on niin ihana jonka vuoksi kaapistani löytyykin merkin useampikin tuote!

   Terkuin, Jutta

 2. Tiina/Fit Fat Mama
  2.11.2017, 21:18

  Tuo Mossan Vitamin cocktail on ihana,ite käytän yövoiteena sitä 🙂

  1. Parempaa oloa
   3.11.2017, 22:56

   Se on aivan loistava tuote! Ja todellakin sopii yövoiteeksi. 🙂 Itse lisään cocktailin usein yövoiteen alle, jolloin saan oikein kunnon tehokosteutetun ihon aamuksi!

   Terkuin, Jutta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *