Kuivan ihon pelastajat!

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Olen Essi ja kirjoitan FitFashionin puolella Essi Helppi -blogia ja on ilo päästä Parempaa oloa – blogin vieraskirjoittajaksi, jes! Liikkuvana sekä sitä kautta hikoilevana, panostan kasvojeni sekä vartaloni ihon hyvinvointiin ja ajattelin jakaa kanssanne omat vinkkini kuivan ihon pelastukseen sekä kerron, että mitkä tuotteet kuuluvat omaan jokapäiväiseen rutiiniin ihonhoidon osalta.

Itselläni on suht rasvainen sekaiho, jota hoidin ennen rasvaiselle iholle tarkoitetuilla tuotteilla. Kärsin paljon ihon epäpuhtauksista, vaikka kuinka yritin hoitaa ihoani kunnolla, niin silti ihoni näytti elottomalta ja samealta. Vartaloni iho taas on aina ollut kuivahko ja liian kuivattavien suihkusaippuoiden vuoksi ihoni tuntui aina kireältä, vaikka kuinka kosteusvoidetta aamuin illoin vartalon iholleni laitoin. Kävin muutamia vuosia sitten kosmetologilla, sillä koin tarvitsevani apua ihonhoitoon ja jossa tehtiin ihoanalyysi. Käynnin jälkeen ihonhoidon rutiinit muuttuivat täysin ja nyt ihoni on puhtaampi ja heleämpi kuin koskaan aiemmin. Sain kuulla, että koska minulla on sekaiho, olisi hyvä hoitaa ihoa enemmänkin hyvin kosteuttavilla tuotteilla, kuin valita mattapintaista lopputuloksen lupaavaa kosteusvoidetta tai silmänympärysvoidetta. Tämä vinkki on ainakin itselleni sopinut hyvin.

Kasvojeni ihon pesin aina ennen aamuin illoin vedellä ja läträsin kasvoihini rasvaiselle iholle tarkoitettuja tuotteita kuulaan ihon toivossa. Lopputulos oli silti epäpuhdas ja sain paljon näppylöitä, sillä en osannut hoitaa ihoani kunnolla. Kosmetologi antoi vinkin, että kasvojen iho kannattaisi pestä vain kerran päivässä vedellä ja että aamuisin puhdistukseen riittäisi vain kasvoveden käyttö. Vaikka kärsin sekaihosta, suositteli hän ostamaan nimenomaan kuivalle iholle tarkoitetun kasvoveden sekä valitsemaan luonnonmukaiset tuotteet. Vartalosuihkusaippuan vaihdoin myös luonnonmukaiseen sekä kosteuttavaan versioon, jonka ansiosta kasvojeni sekä vartaloni iho voi paljon paremmin.  Olin superinnoissani, kun sain Hyvinvoinnin Tavaratalolta kokeiluun luonnonmukaisia tuotteita ja jotka kuuluvat aina omiin ihonhoitorutiineihin. Käytän joka päivä kasvovettä, kasvovoidetta tai öljyä, huulirasvaa, silmänympärysvoidetta sekä pesen vartaloni  ihon suihkusaippualla. Olen löytänyt itselleni sopivat tuotteet ja sen vuoksi omat ihonhoitorutiinit eivät vie aikaa viittä minuuttia kauempaa. Valitsen nykyään kosmetologin vinkkien vuoksi iholleni kosteuttavia tuotteita, ja jotka olen kokenut sopivan sekaiholleni hyvin. Kantsii koittaa, vaikka rasvaisesta ja sekaihosta kärsit. Koska käytän aina kasvojeni ja vartaloni iholle kasvovoidetta sekä öljyä, tiesin heti, että avokadoöljy toimii minulle varsin hyvin. Valitsin kokeiluun Aqua Oleumin avokadoöljyn, jota käytän kasvojeni iholle iltaisin ja joka ihanasti ravitsee sekä kosteuttaa ihoani. Aamulla ihoni on pehmeä sekä hyvinvoivan näköinen. Laitan avokadoöljyä myös vartalon iholleni, kun tunnen ihoni olevan kutiseva sekä kuiva ja pieni määrä öljyä riittää koko vartalon kosteuttamiseen ja loput käsissä olevat öljyt voi hyvin hieroa hiusten latvoihin. Tämä tuote on todella riittoisa sekä käy kasvojen ja vartalon ihon sekä hiusten hoitajaksi. 

Ihonhoitorutiineihini kuuluu aamuisin kasvojeni ihon puhdistukseen kasvovesi ja kokeilin Mossan Soothing Vitamin -kasvovettä, joka sopii yli 20 -vuotiaille, kuivan ja herkän ihon omaaville. Kasvoveden raikas tuoksu on miellyttävä ja se puhdistaa hellävaraisesti sekä myös lempeästi kosteuttaa ihoani. Ihan super tuote, joka sisältää lakkauutetta sekä C-vitamiinia. Alkuun pelkän kasvoveden käyttö hieman tuntui oudolta, sillä koin vain veden ja saippuan tekevän kasvoistani puhtaat. Nyt en voisi enää aamuisin puhdistaa kasvojani veden kanssa, kun joskus aikoinaan se tuntui ainoalta ja oikealta tavalta. Suosittelen kokeilemaan kosmetologini vinkkiä, sillä koen sen olevan yksi ase oman puhtaan ihon puolesta.  Olen se, keneltä löytyy mooonta huulirasvaa jokaisen takin sekä repun taskusta, enkä lähde minnekään  ilman sitä. Kuivat huulet on vaan niin ikävä tunne ja sen vuoksi käyn jopa välillä treenien aikanakin laittamassa huulirasvaa, sillä minun huulet rohtuvat niin helposti. Löytyykö muita samanlaisia? Huuleni ovat erittäin herkät sekä kuivuvat helposti ja siksi olen kokeillut useita erilaisia huulirasvoja paremman toivossa. Hyvinvoinnin Tavaratalon valikoimasta löytyy useita erilaisia luonnonmukaisia vaihtoehtoja, mutta halusin kokeilla Dr. Hauschkan kosteuttavaa huulivoidetta, joka kyllä minun huuleni saivat pehmeiksi ja pitkään kosteutetuksi. Olen huulivoiteiden osalta aika vaativa ja kun huulirasva sisältää mehiläisvahaa, tiedän heti, että huuleni pitävät siitä. Mikäli kärsit kuivista ja rohtuvista huulista, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä kyseistä huulivoidetta. 

Käytän nykyään aina silmänympärysvoidetta, sillä kosmetologini kertoi silmänympärysihoni olevan täysin kuiva ja joka imi hetkessä itseensä kosteuttavan voiteen. Olin ihan ihmeissäni, sillä pikemminkin ihoni näytti rasvaiselta. En aikoinaan pitänyt silmänympärysihon voidetta niin tärkeänä, sillä kyllähän sekin kohta kasvoista kosteutui kasvovoiteen ansiosta. Väärässä olin ja sen jälkeen olen aina käyttänyt silmänympärysiholle tarkoitettua voidetta. Herkkien silmieni vuoksi liian voimakkaalta tuoksuvat eivät ole itselleni sopineet, mutta Santen rauhoittava sekä kosteuttava voide on ihan ykköstuote herkälle iholle sekä silmille. Mieto granaattiomenan tuoksu ei ärsytä ollenkaan ja voide sulautuu hyvin meikin alle. Vaikka iho tuntuisi kosteutetulta, niin kannattaa oman kokemuksen mukaan käyttää silti ohuelle silmänympärysiholle kosteuttavaa voidetta, jota voit hieman sutaista myös ylähuulen päälle. Santen voide meinaan auttaa myös ehkäisemään juonteita.  Käyn suihkussa joka päivä vähintään kerran, joten ei ihme jos iho voi kuivua helposti veden ja liian voimakkaan suihkusaippuan vuoksi. Pidän siitä, että suihkusaippua ei juurikaan tuoksu, vaan pikemminkin sen kosteuttava vaikutus on minulle tärkeää. Olen jo pitkään käyttänyt Urtakramin tuotteita, jotka ovat luomukosmetikkaa ja kuitenkin omalle kukkarolleni sopivan hintaisia. Nyt tällä hetkellä käytössäni on Aloe Veraa sisältävä suihkusaippua, jonka raikas tuoksu on kivan mieto, mutta jättää ihanan pienen tuoksun iholle. Tätä käyttäessäni koen ihoni pysyvän sopivassa ph -tasapainossa sekä puhtaana.   Kuvat ja editointi: Anna Nääppä

Puhtaan, heleän ja kauniin ihon voi saada pieniä asioita muuttamalla. Mikäli et tiedä kuulutko kuivan tai vaikkapa sekaihoisten joukkoon, niin suosittelen käymään kosmetologilla, joka osaa kertoa ihostasi ja sen vuoksi oikeiden tuotteiden löytäminen on helpompaa. Hyvinvoinnin Tavaratalon valikoimasta löytyy useita luonnonmukaisia merkkejä jokaiselle ihotyypille tahansa kasvovoiteesta hiustenhoitoon. Nämä vinkit ovat toimineet itselläni hyvin ja aion jatkossakin hoitaa ihoani luonnonmukaisilla tuotteilla.

Onko teillä minkälaisia vinkkejä kuivan ihon hoitamiseen? 

Kommentit (2)
 1. Kuivaan ja atooppiseen ihoon Balance Oil, aivan paras ❤️ Laitan infoa jos haluat? 🙂

  1. Parempaa oloa
   21.11.2017, 08:58

   Moikka! Ja kiitos kommentista 🙂 Laita ehdottomasti, kaikki vinkit ovat tervetulleita!

   Kivaa päivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *