Parempaa oloa
Parempaa oloa

Hyviä vinkkejä vauvan ihonhoitoon!

Heippahei, täällä kirjoittaa Tiina Fit Fat Mama blogista. Edellisen kerran kun vierailin täällä,mietin mistä motivaatiota siivoamiseen. Tuskailen edelleen saman asian kanssa,mutta 2 lapsen arjessa ehkä ihan peruskamaa.

Tällä kertaa kerron hyviä vinkkejä vauvan ihonhoitoon, jota meidän kohta 5-kuukautiselle bebelle ollaan hyödynnetty alusta asti.Monesti kerrotaan ja kirjoitetaan aikuisten ihonhoidosta, mutta vauvan herkkää ihoa on myös hyvä hoitaa.

Oma vauva on maailman tärkein juttu ja hänelle haluan parasta. En missään nimessä halua laittaa hänen iholleen mitä tahansa tököttiä. Miina-neitimme iho on ollut alusta asti aika hyvä,mutta haluan silti ehdottomasti käyttää laadukkaita ja hyviä tuotteita hänelle. Tuotteet, jotka ovat kaikki luonnonmukaisia ja sopivia herkälle iholle, riittoisia -mutta eivät maksa mustikoita ja mansikoita.

Hyvä vinkki vauvan ihonhoitoon numero ykkönen on lisätä kylpyveteen Weledan baby oilia! 

Kylpyveteen lurautan aina Weledan vauvaöljyä ja siitä jää iholle ihanan kosteutettu, pehmeä ja hieman kalvomainen hoitava tunne. Öljy muodostaa iholle myös lämpökerroksen, joten se soveltuu loistavasti käytettäväksi myös perusihonhoidossa sekä myös vauvahierontaan ihan loistava valinta. Varsinkin pienet vauvat voivat menettää nopeasti lämpöä, koska lämmönsäätely ei ole vielä täysin kehittynyt, joten öljy on hyvä myös siinä mielessä pienen iholle. Tästä tuotteesta vinkkasin myös atoopikko-ihoisen vauvan äidille ja hän kertoi ehdottomasti kokeilevansa tätä tapaa ; iho kun normaalisti kuivuu ollessaan veden kanssa tekemisissä joka atoopikon iholle on erityisen ikävää. Karstan poistaminen vauvalta onnistui muuten myös tällä! Kylvyssä hieroin öljyistä vettä vauvan päähän ja hellästi hieroin päälaesta karstat pois.

Toinen vinkki on kunnollinen sinkkivoide, jolla hoidetaan vaippaihottumaa. Tässä meillä tuotteena Weledan Derma Baby vaippavoide.

Vaippaihottuma tulee vauvalle helposti jalkataipeisiin, tai vaikka kainaloihin mikäli iho pääsee hautumaan. Esikoisen aikana muistan lätränneeni jollain toisen merkin sinkkivoiteella vähän väliä. Weledan vaihtoehdosta olen tykännyt paljon enemmän, kun voidetta laittaa illalla, iho on jo aamusta parempi. Weledan Derma Baby sisältää kookos, manteli -ja seesamöljyjä ja on luontaiskosmetiikkaa, kuten kaikki muutkin Weledan tuotteet.

Kolmas vinkki on laadukas perusvoide vauvalle. Tuotteena meidän vauvalla Weledan Calendula kosteuttava vartalovoide.

Voide on paksu, hoitava ja tuoksuu miedosti hunajalta. Tuote sopii koko ihonhoitoon, myös vaippa-alueelle ja voi käyttää vastasyntyneestä alkaen. Itse laitan tätä vauvalle ihan missä iho välillä kuivalta tuntuu, esim. jalkoihin ja poskiin. Ylimääräiset voiteet olen hieronut omiin käsiin, kosteuttaa todella kivasti niitäkin. Sisältää mm. mehiläisvahaa josta hunajaan viittaava tuoksu tuleekin sekä ihoystävällistä villarasvaa.

Kaikki 3 purnukkaa meillä on ollut ainoina vauvan ihonhoitotuotteina käytössä 5-kuukautta ja vielä kaikissa on reippaasti tavaraa jäljellä. Mikäli näistä kolmesta pitäisi valita yksi lemppari, olisi se Weledan ihonhoitoöljy. Öljyä olen vähän lainannut itsellenikin, se sopii myös nimittäin meikinpoistoon ja kuorinnan jälkeen olen laittanut sitä omalle vartalon iholle. Kaikki tuotteet saa helposti Hyvinvoinnin Tavaratalo verkkokaupasta. Hoidathan sinäkin vauvasi herkän ihon ihon hyvillä tuotteilla <3.

Lue myös Parempaa oloa muita vauvoihin/lapsiin liittyviä postauksia: Äidin ja vauvan hyvinvoinnin tueksi

ja Vitamiinit taaperolle!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *