Parempaa oloa
Parempaa oloa

Herkuttelijan terveellisempi smoothiekulho

Heippa, taas! Täältä tulee mun eli Tiinan toinen postausta tähän Parempaa oloa blogiin. Kirjoitan täällä Fitfashionissa Terveelliset herkut – blogia ja laitoinkin teille aiemmin vinkkejä nopeista terveellisistä herkuista ja tällä kertaa haluan laittaa jakoon herkuttelijan smoothiekulhon. Tämä suklainen kulho vie taatusti makeanhimot mennessään ja maistuu taivaallisen hyvältä vaikka aamupalaksi, kun haluat oikein hemmotella itseäsi.

Halusin tässä yhteydessä nostaa esiin myös muutamia hyväksi havaitsemiani tuotteita joita löytyy Hyvinvoinnnin tavaratalosta. Pidän näitä  monikäyttöisinä tuotteina ja siksi ne eivät jää ainakaan omaan kaappini vanhenemaan ensimmäisen käyttökerran jälkeen!

Foodin MCT-öljy; MCT-öljy on 100% kookoksesta valmistettua öljyä joka on täysin mautonta ja hajutonta. Se sisältää keskipitkiä rasvahappoja. MCT-öljyä käytän itse useimmiten smoothien tai puuron seassa, se toimii myös esimerkiksi salaatinkastikkeissa, sitä voi lisätä hyvin myös kuumiin juomiin, mutta paistamiseen tai yli 160 asteisiin öljyä ei kannata käyttää sillä sen maku muuttuu kitkeräksi ja sen ominaisuudet kärsivät.

Urtekram Luomu Kookossiirappi: Kookossiirappi on ihanan paahteinen, karamellimainen siirappi. Se on valmistettu kookospalmun kukkien nektariinista suodattamalla ja lämmittämällä varoen (maks 40 asteessa) jolloin siitä muodostuu makeaa siirappia. Toimii erinomaisesti makeuttamiseen tai esimerkiksi raakasuklaan valmistukseen!

Gluteenittomat kaurahiutaleet: Vaikka oma vatsani kestää myös tavallisia kaurahiutaleita, tykkään tosi paljon näistä gluteenittomista kaurahiutaleista joista valmistuu tosi nopeasti pehmyt ja maukas kaurapuuro. Käytän kaurahiutaleita silloin tällöin myös smoothien joukossa sekä tietysti leivonnassa.

Ashwagandha: Hassu vaikea nimiyhdistelmä tunnetaan myös rohtokoisona. Ashwagandha on tuhansia vuosia vanha Intialainen yrtti ja sitä käytetään perinteisesti sekoitettuna lämpimään hunajalla maustettuun maitoon. Yrtin sanotaan parantavan stressinsietokykyä, parantavan muistia sekä olevan myös hyvä lemmenrohto. Ashwagandhaa on käytetty pitkään intilaisessa lääketieteessä, eli ayuerwedassa muun muassa parantamaan hermostoa, nuorentamaan, parantamaan muistia ja parantamaan oppimista. Ashwagandha suositellaan käytettävän 1/2- 1 teelusikkaa päivässä. Ashwagandha sekoitetaan usein gingseniin, joka on myös aasilainen rohdoskasvi ja luontaistuote, mutta näillä kahdella tuotteella ei ole yhteyttä keskenään. Vinkkinä vielä että Hyvinvoinnin tavaratalosta löytyy Ashwagandhaa myös tabletteina.

Herkuttelijan terveelisempi smoothiekulho

  • 1 banaani
  • 2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1/2 avokado
  • 2 dl kauramaitoa
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 tl ashawagandha
  • 1 rkl MCT-öljyä
  • 1 tl kookossiirappia

Pinnalle vadelmia, päärynää, pari palaa raakasuklaata, paahdettua kvinoaa

Sekoita ainekset blenderissä, lisää sekaan halutessasi jääkuutioita, jolloin lopputuloksesta tulee ihanan kylmä ja raikas. Tarjoile heti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *