Energiaa treeneihin

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Olen Ninni ja triathlonisti. Takana on kolme täysmatkaa (3,8km uinti, 180km pyörä ja 42,2km maratonjuoksu) ja useampi lyhyempi triathlonkilpailu ja -treeni. Pitkä kisasuoritus vaatii pitkiä treenejä. Pitkät treenit puolestaan energiaa.

Vaikka useamman tunnin pyöräilyn tai hiihdon jaksaisikin ilman energiaa, niin välttämättä päivän aikana ei saa menetettyä energiaa tankattua takaisin. Ja jos useasti on energiavajetta, niin treeni ei enää kulje. Eli kun napsin jotain lenkillä, niin ajattelen jaksamista kyseisellä lenkillä, siitä palautumista ja seuraavan päivän treeniä.

Keliaakikkona ja herkkävatsaisena haluan, että tuotteet ovat gluteenittomia sekä lisäaineettomia. Maidottomuus ja sokerittomuus tuovat lisäpisteitä. Lisäksi esimerkiksi suklaa sulaa ja sotkee kesällä, joten ei kiitos suklaapäällysteisiä energia- ja proteiinipatukoita.

Valitsin Hyvinvoinnin Tavaratalosta testattavaksi itselleni uusia tuotteita Arctic Superfoodsilta ja Arctic Warriorsilta, tuttuja patukoita Evokelta sekä Voimaruoka 360 Kookos -siemenseosta ja vielä Paulunsin mysliä. Nam!

Arctic Superfoods eväspatukoita on kolmenlaisia: Sininen mustikka ja koivunlehti, oranssi tyrni ja kuusenkerkkä sekä punainen puolukka, karpalo ja nokkonen. 30g patukassa on n. 130 kcal, 14g hiilaria, 2g proteiinia ja 3,5g kuitua. Jokainen patukka oli omanmakuinen. Hyvää ja erilaista!

Arctic Warriors Puhti hunaja-yrttishotti sisältää 53kcal per pakkaus. Hunajaa, ruusujuurta ja nokkosta sisältävä shotti. Tykkään sujauttaa hunajaa esimerkiksi maustamattomaan jogurttiin, ja olikin mielenkiintoinen pieni ja hyvä energianlähde lenkillä!

Pakkauksessa oli vain kaloritiedot, mutta hunajassa on hiilaria 80g/100g, joten voisin kuvitella, että tässä tuotteessa on hiilihydraattia 12g. Koska lenkillä kulutan hiilaria, niin siksi lasken myös paljonko sitä syön. Kisoissa on erityisesti tarkkaa, että saa energiaa tarpeeksi, mutta ei liikaa.

Evoke natural goods: Protein Crunch, peanut butter. 42g patukassa on 177kcal, hiilaria 17g ja proteiinia 14g. Tykkään kaikista Evoken patukoista, mutta suosikkini niistä on tämä peanut butter.

Sekä Arctic Superfoodsin että Evoken patukat ovat treenipatuikoiden lisäksi hyviä välipaloja, ja hunaja-yrttishotteja olen sujauttanut myös diabeetikkotyttäreni taskuun.

Monelle on tuttu aamupala kaurapuurosta, raejuustosta ja marjoista. Oon itse vaihtanut raejuuston parhaimman makuiseen maidottomaan proteiinijauheeseen, mitä oon useiden maistelujen jälkeen löytänyt. Voimaruoka 360 proteiini & superfood -siemenseos, ja makuna maidoton kookos. Kotona käytössä on iso pussi jauhetta, mutta välillä aamutreenin jälkeen syön aamupuuroni töissä ja silloin pienet pussit ovat käteviä.

Paulunsin gluteeniton Granola-mysli oli ensimmäinen törmäämäni gluteeniton mysli, jossa ei ole lisättyä sokeria. Aika paljon kaupoissa on gluteenittomia valmismyslejä, mutta sokeria niissä riittää. Hyvä hiilihydraattilisä mm. jogurttiin tai rahkaan, aamulla, illalla tai välipalalla.

Mitä enemmän itselle on tullut ikää, sitä enemmän oon alkanut kiinnittämään huomiota niin omiin kuin lasten syömisiin. Kaikki testaamani tuotteet ovat sellaisia, että mielellään annan myös lapsilleni. Kolmesta lapsesta kahdella on myös keliakia, joten tuotteiden on oltava gluteenittomia. Jokainen näistä käy välipalaksi tai osaksi välipalaa. Voi sekoittaa smoothien tai jogurtin/rahkan joukkoon. Jos treenaan heti työpäivän jälkeen, niin silloin syön välipalalla enemmän hiilihydraatteja kuin jos treenaan illalla.

Hyvinvoinnin Tavaratalosta valitsemani tuotteet olivat kaikki gluteenittomia, maidottomia ja lisäaineettomia. Sopii siis myös kasvisruokavalioon. Ennen kaikkea kaikki olivat hyviä! Ja sellaisia, joita mielelläni jatkossakin käytän.

Jos haluat lukea mun treeneistä kohti ensi kesän tavoitteita, niin siirrä itsesi Ninnin Energianurkkaus -blogiin. 🙂

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *