Parempaa oloa
Parempaa oloa

Äidin ja vauvan hyvinvoinnin tueksi

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Heipat tänne Parempaa oloa blogiin minunkin puolesta!

Täällä kirjoittelee Outi, Outi Karita nimisen blogin takaa. Olen reilu kuukauden ikäisen pienen pojan 34-vuotias äiti Porista. Esikoisemme syntyi lokakuun lopulla. Kirjoittelen positiivisella otteella elämän kaikista kiemuroista ja kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Siksi olinkin innoissani kun minua pyydettiin mukaan tähän blogiin.

Olikin helppo löytää Hyvinvoinnin Tavaratalon sivuilta meille sopivat tuotteet, niin siis minulle ja pojalleni ja kyllä, oikeastaan pojan isällekin. Itselläni syntyi heti ajatus postausaiheeseen, josta olin ajatellut muutenkin kirjoittaa, nimittäin probioottien merkityksestä. Raskausaikana ja synnytyksen jälkeen probiooteilla on on myös tärkeitä merkityksiä hyvinvoinnin tukena ja näitä hyötyjä ajattelin myös tuoda hieman esiin. Probiooteista toki hyötyvät myös muutkin ja täällä taloudessa siis myös mieskin niitä syö.

Probiootit

Probiootit monet tuntevat nimellä maitohappobakteerit ja niitä saa monista maitotaloustuotteista, tämän lisäksi on kehitelty erilaisia probioottivalmisteita tukemaan hyvinvointiamme. Monipuolinen ruokavalio on aina hyvinvoinnin perusta ravitsemuksellisesta näkökulmasta, mutta sitä voidaan tukea ja rikastuttaa myös lisäravinteilla. Probiootit ovat eläviä mikrobeja, joiden uskotaan vaikuttavan myönteisesti terveyteen tasapainottamalla ruoansulatuskanavan mikrobistoa. Niistä saamme kehoomme ns. hyviä bakteereja, jotka juurikin tasapainottavat kehoa ja taistelevat sitten huonoja bakteereja vastaan. Tällöin voidaan ajatella probiootien kasvattavan vastustuskykyämme.

Synnytyksessä, mikäli lapsi syntyy alakautta niin hän saa äidin limakalvoilta ensimmäiset bakteerit ja olisikin tärkeää, että sieltä löytyisi sitä hyvää bakteerikasvustoa. Äidillä saattaa olla Streptokokki B bakteeri kehossa, jolloin synnytyksessä se voi siirtyä myös vauvaan. Tällöin tilannetta hoidetankin antibiooteilla. Yksi keino ehkäistä mahdollisesti tätä bakteeria on kuitenkin syödä probiootteja, jotta kehossa olisi niitä hyviä bakteereja taistelemassa tätä bakteeria vastaan. Myös miehen kannattaa probiootteja syödä, sillä hän voi myös kantaa tuota bakteeria ja siirtää sitä odottavaan äitiin. Synnytyksen jälkeen lapsi alkaa kasvattaa pikkuhiljaa vastustuskykyään ja saa seuraavat bakteerit sairaalaympäristössä ympärilleen ja tällöin ne olisikin hyvä saada ihokontaktista äidin ja isän sylistä. Taas niiden oman kehin hyvien bakteerien merkitys nousee esiin.

Omaa ja vauvan hyvinvointia voi tukea jatkossakin probioottivalmisteilla.

Bioteekin probiootit

Bioteekin Probiootti plus  oli minulle jo ennestään tuttu ja tiesin sen sopivan minulle, joten sitä lähti Hyvinvoinnin Tavaratalon ostoslistallekin. Bioteekin Probiootti Plus kapselit sisältävät neljää eri maitohappobakteerikantaa – yli 2 miljardia ja on vegekapseli.

Bioteekin Probiootti Baby + D3 tipat valitsin vauvalle. Itsellä kun jo hyvä kokemus Bioteekin valmisteesta oli ja paljon olin myös kuullut kehuja tästä baby valmisteesta. D-vitamiinitippoja suositellaan muutenkin vauvoille aloitettavaksi kahden viikon iässä niin siinä kohtaa aloitettiin näidenkin tippojen antaminen, samasta pullosta kätevästi probiootit ja d-vitamiini. Valmiste sisältää tutkittua Bifidobakteeria BB-12 ja on maidoton. Se sopii niin keskosille kuin vauvoille. Valmiste sanotaan olevan turvallinen, hyvin siedetty, ei vaikuta kasvuun, suolen toimintaan tai käyttäytymiseen. Se ei ole myöskään haitallinen hampaille.

Itse muistan ottaa aamupalan yhteydessä oman kapselini ja poika saa aamupäivän aikana oman syöntikertansa yhteydessä tipat ennen imetystä. Tipat tipahtavat meillä suoraan suuhun ja äidinmaitoa rinnasta perään. Tipat voi antaa myös lusikalla ja vaikkapa siihen lusikkaan sekaan vielä äidinmaitotippasia tai korviketta jos vauva on korvikkeella. Aloitin itse antaa noita tippoja vähän portaittain, ensimmäinen viikko kolmea tippaa ja siitä joka viikko lisäten. Annoshan on 6 tippaa päivässä jolloin vauva saa d-vitamiinia tuon 10 mikrogrammaa mikä on suositus. Vauvan vatsan ja elimistön tippoihin tottumisen takia aloitin näin portaittain, jos vaikka vauva vatsallaan tai muutoin reagoisi tippoihin. Hyvin on tipat sopineet pojalle.

Tästä tulikin hyvä aasinsilta imetykseen. Aloin nimittäin jo vähän ennen synnytystä juomaan Weledan imetysteetä, jota myös saa Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Weleda Imetystee on suosittu aniksen, kuminan, fenkolin ja sarviapilan siemeniä sekä sitruunarautayrttiä sisältävä yrttitee edistämään harmonista imetystä. Teetä voidaan juoda raskauden loppuaikana ja koko imetyksen ajan. Suositeltava määrä: 3-6 kupillista vuorokaudessa.

Noh, maitoa tuntuu täällä piisaavaan, mutta juonpa edelleen tuota teetä joka aamu, sillä pidän sen mausta ja saattaa silläkin osasyynsä olla mun hyvällä maidonnousulle ja -eritykselle. Mikäli vauva on rintamaidolla niin äidin ravitsemus vaikuttaa myös sen kautta vauvaankin. Itse koen henkilökohtaisesti imetyksen tärkeänä ja luonnollisena asiana, josta blogissani olenkin kirjoittanut ja uutta postaustakin lähiaikoina aiheesta tulossa.

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Sieltähän löytyy vaikka mitä terveyteen, kauneuteen, ravintoon ja kotiin liittyen. Nyt kun tilaa, kuitenkin viimeistään 16.12. niin ehtii vielä jouluksi itselle tai pukinkonttiin.

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Tässä blogissahan on monia hyviä postauksia hyvinvointiin liittyen ja mikäli tämä minunkin käsittelemäni aihe kiinnostaa lisääniin ainakin Monna käsitteli aihetta Vitamiinit taaperolle postauksessa. Suosittelen silti kahlailemaan blogin muitakin postauksia läpi!

Mun blogi: Outi Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *