Koiranomistajan haave; raikas koti!

Moikka kaikille! Täällä kirjoittelee Mansikkapilvi blogin kirjoittaja Noora. Sain kutsun tulla kirjoittamaan teille tänne Parempaa Oloa blogin puolelle! Mä olen siis 31 vuotias sairaanhoitaja Jyväskylästä. Omassa blogissani mä kirjoittelen mun elämästä, johon kuuluu mies ja pieni koiranpentumme Luka, sekä työt ja treenit. Luka on rodultaan Cockerspanieli, ja hän on maailman hurmaavin lurppakorva.

Elämä koiranpennun kanssa on hiekanjyvillä tanssimista ja märkiä sukkia

Elämä pienen lurppakorvan kanssa ei ole siistiä, siis konkreettisesti. Hiekkaa, kakkaa, pissaa, roskia, ruoan jämiä, paperisilppua, sanoinko jo pissaa ja kaikkea mahdollista ja mahdotonta löytyy nykyään meidän kodin lattioilta ja matoilta. Kodinhoitohuoneen lattia pitää pestä päivittäin ja Lukan ollessa vielä pentu, pissavahinkoja sattuu joka päivä ja olohuoneen mattomme onkin kuin pommin jäljiltä. Työpäivän jälkeen Lukan oma yksiö eli kodinhoitohuone pitää kuurata huolellisesti, koska poika tykkää sotkea ja eihän ne pissat aina siihen paperillekaan osu. Suunnitelmissa on käyttää olohuoneen matto pesulassa ennen joulua, ja samaan suunnitelmaan kuuluu, että Luka olisi jouluna jo sisäsiisti. Saas nähdä, Luka on jouluna 19 viikkoinen ja ihan mahdollista on, että tavoitteeseen päästään. Tällä hetkellä sisäsiisteys on kylläkin vielä hyvin kaukainen asia.

Tällä hetkellä me panostetaan siihen, että kotoa löytyy hyvät siivousvälineet tän pienen koiranpennun jälkien siivoamiseen ja itseasiassa, joudutaan myös treenaamaan aika paljon Lukan kanssa suihkussa käyntiä, sillä poika on aikamoinen kakkapylly, se onkin tän hurmurin lempinimi. Koiranpentu ei vielä ymmärrä, että minne ne tarpeet pitää tehdä, eikä siitä saa olla vihainen. Jäljet vaan siivotaan pois vähin äänin. Silloin kun kotona on sotkua, eli meillä joka päivä, on tärkeätä ainakin meille, että siivousaineet on kunnolliset ja kotiin tulee raikas fiilis.

Haaveena raikas koti

Kun me siivotaan kodinhoitohuone, haluan, että sinne jää raikas ja puhdas tuoksu. Tilasin Hyvinvoinnin Tavaratalosta meille kotiin testattavaksi varta vasten koiran jälkien siivoukseen tarkoitettua siivoussuihketta. Tämä Kamu, koiran paras raikas siivoussuihke sopii niin seinien kuin lattioiden pyyhkimiseen. Siivoussuihkeella saa helposti puhdistettua koiran turkista irronneen rasvan tai kuivuneen kuolan. Tämä suihke sopii tietysti myös muiden lemmikkien jälkien puhdistamiseen, kuten pissalänttien. Eukalyptus ja sitruuna antavat suihkeelle luonnollisen raikkaan tuoksun, mutta eivät ärsytä tai häiritse lemmikin omaa hajumaailmaa.

 

Lisäksi tilasin Hyvinvoinnin Tavaratalosta Lukalle ihan oman pesuaineen hänen arvokkaan kakkapyllyn pesuun. Pesuaine saa meiltä hyvät pisteet; se vaahtoa sopivasti, lisäksi pesuaineessa on myös raikas tuoksu ja koiran turkki jää ihanan pehmeäksi pesun jälkeen. Plussaa pullon kätevästä pumpputoiminnosta.

Näillä pesuaineilla arki koiranpennun kanssa on hiukan helpompaa. Ei tarvitse pelätä, että koira lipaisee pesuainetta ja se olisi sille jotenkin myrkyllistä tai, että se ärsyttäisi koiranpennun hajuaistia. Nämä on täydelliset meidän arjen tarpeisiin.

Jotain myös meille

Pesuaineiden lisäksi tilasin mulle ja mun miehelle takeaway kahvikupit. Nää on ollu hankintalistalla jo pitkään. Ollaan nimittäin usein aamuisin sen verran laiskoja, ettei jakseta alkaa juomaan kahvia kotona ennen töihin lähtöä. Olenkin monesti sanonut miehelle, että miten kiva olisi jos olis sellaiset mukaan otettavat kupit. No, kun näin nämä valikoimassa, siirsin ne samantien ostoskoriin. Mies oli aivan todella iloisesti yllättynyt kun näki nämä kupit kotona. Hän keitti saman tien kahvit ja joi kahvinsa näistä kupeista ja joi muuten seuraavatkin kahvit, vaikka oltiin ihan vaan kotona. Kahvi saa näissä kupeissa ihan oman arominsa, joka ainakin maistuu mun miehelle ja mulle!

Kupit saa plussaa ekologisuudestaan, ne on nimittäin valmistettu bambukuidusta ja ne kestää lisäksi myös konepesun!

Kupit on tosi kätevät ja KAUNIIT! Kupin ympärillä on silikoninen kädensija, joka estää käden palamisen kun kupissa on kuumaa kahvia. Lisäksi kuppeihin mahtuu reilusti kahvia. Kupin vetoisuus on 400ml! Laitoinkin näistä jo yksi päivä Instagramin storiesiin matskua ja sain kyselyä, että mistä nää kaunokaiset on; Hyvinvoinnin Tavaratalo, sinne ne kahvimukit menneet on 😉

Jos sinulle mun blogi on uusi, niin enemmän mun juttuja voit löytää siis mun blogista TÄÄLTÄ. Tervetuloa seuraamaan pentuarkea ja kaikkea muutakin <3

Minkä ikäisenä teillä opittiin koiranpennun kanssa sisäsiistiksi?

Kommentit (2)
 1. Meidän poika cockeri oli 4-kuinen sisäsiistiksi oppiessaan. Alkuun tuntui juuri että ei mitn järkeä, lopulta pienensin yöllä tilan makkarissamme aluksi tosi pieneksi kun sanotaan että koira ei petinsä lähelle tarpeitaan tee,no joo 😀 ja lisäksi otin surutta paperit pois….pikkuhiljaa suurensin tilaa ja aloin siirtämään tilan makkarin oven lähelle,lopulta oven taakse että ovi oli auki ja lopulta kun yöpissaaminen jäi niin siirsimme keittiöön hänelle oman tilan jonka on ottanutkin hyvin. Tosin on öitä että cockerimme makkarissa nukkuu mutta ei montaa kuussa,koska olemme aina päättäneet että alun pentuvaiheen jälkeen koiran paikka ei ole makkarissa. Kukin tavallaan. Yötä vasten sitten tietää missä oma paikka on vaikka kyllä se monesti hiipiminen alkaa kohti makkaria <3
  Mutta itse kaksi uros spanielia ja kaksi narttukoiraa sisäsiistiksi opettaessa olen huomannut sen että kylmästi vaan ei edes papereille opeta,laittaa yksin ollessaan vaan tilaan missä lattia kestää. Ekan kanssa läträttiin papereilla ja kesti sisäsiistiksi opettaminen, muiden kanssa olen ekan viikon tai kaks öisin käyttänyt ja sit vaan ottanut pois,ja kaikkein nopeiten oppivat nämä juuri sisäsiistiksi…liekkö tekemistä sillä vai millä mutta tämä kokemus minulla.
  Mutta suloinen mustanenä teillä, samaa näköä mitä oma cockeri tuon ikäisenä ja sama lempipuuha, silppuaminen 😀

  1. Parempaa oloa
   30.11.2017, 11:01

   Silppuaminen taitaa tosiaan olla cockereiden lempparihommaa 😀 Onneksi sen tosiaan tietää, että ajan kanssa tää arki hiukan helpottuu. Sitä odotellessa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *