Parasta Ennen
Parasta Ennen

Miltä näyttää lihavan naisen kesäkunto?

Joka vuosi talvi yllättää autoilijat. Niin myös kesä yllättää kesäkuntoon pyrkijät. Ehdit juuri ja juuri antaa kevyen ajatuksen kesäkunnolle kun BUM! kesä onkin jo täällä ja olet pakotettu kiskomaan bikinit keskeneräisen vartalosi päälle. Oli kesäkunto mikä oli.

parasta-ennen-blogi-kesakunto-vartalo-bikinit

parasta-ennen-blogi-kesakunto-vartalo-bikinit

Siinä se nyt on. Mun lihava kesävartalo verhottuna bikineihin. Katson itseäni peilistä hieman epäuskoisena, tältäkö se nyt sitten tänä kesänä näyttää? Iho on kuin kalkkia, sääret ruvella pureminen raapimisesta, vasempaan kylkeen on näköjään tullut uusi raskausarpi. Vyötärö on pehmeä ja rullaa hauskasti aina kumartuessa. Leikin hetken tällä henkilökohtaisella aaltokoneellani. Navasta kasvaa pitkä, tumma ja kihara karva. Ensin luulen sen olevan peräisin eilisestä kababbilasta, mutta ei: kyllä se ihan mussa kiinni kasvaa. Nyppäisen sen nopeasti pinseteillä. Kukaan ei nähnyt, joten sitä ei oikeasti ollut olemassa. Eiks niin?

Bikinit sentään mahtuu päälle, vaikka kainaloon yrittääkin punkea joku ylimääräinen uloke. Ei sitä siinä viime kesänä ollut?

Rohkaisen itseäni. Se on VAAN oma kotipiha. Kukaan ei näe. Mene nyt vaan ulos sen bikiniruhosi kanssa!

Aurinko on raaka. Se valaisee sellaisiakin paikkoja, joiden toivoisin pysyvän salaisuutena. Luonnonvalossa huomaan, että niitä karvoja on enemmänkin. Shit!

parasta-ennen-blogi-kesakunto-vartalo-bikinit

Onks se nyt oikeesti niin paha?

Rikkaruohojen kitkentä kuitenkin harhauttaa ajatukset. Huomaan äkkiä miettiväni, että onko tämä nyt sitten niin paha? Todennäköisesti tämä oma kesäkunto on juuri sellainen, mitä suuremmalla osalla suomalaisista on. Pehmeä ja rönsyilevä. Totuudenmukainen. Luonnollinen.

Keho on kuitenkin elämäntapojemme armoton peili: se näyttää just siltä, miten olet sen kanssa elänyt. En voi olettaa näyttäväni fitness kuningattarelta, jos en ole elänyt niinkuin fitness kuningatar. Sen sijaan olen ollut rento, nautiskeleva, elämänhaluinen ja itselleni armollinen. Onko ne jotenkin huonompia ominaisuuksia kuin itsekuri ja kurinalaisuus? Miksi en voisi näyttää myös rennolta ja nautiskelevalta?

parasta-ennen-blogi-kesakunto-vartalo-bikinit

parasta-ennen-blogi-kesakunto-vartalo-bikinit

Näytä positiivista esimerkkiä tulevaisuuden naisille

Sitä paitsi. Mulla on tytär ja kolme kummityttöä. Siirrän heille tahtomattanikin mielikuvia siitä, millaiselta naisen kuuluu näyttää ja miten omaan kehoon kuuluu suhtautua. He ahmivat esimerkkejä ympäröivistä naisista ja mallintavat käyttäytymistään esikuviensa mukaan. Haluanko jonain päivänä heidän pystyvän pukeutumaan bikineihin ilman ahdistusta? Totta hitossa! Toivon heistä vahvoja, itseään rakastavia ja kehoaan arvostavia naisia. Ainoa keino auttaa heitä saavuttamaan tämä, on toimia esimerkkinä.

Onneksi on kesäkunto 2019!

Vaikka se oma bikinikunto saakin vähän ihon kananlihalle (ja ne karvat pystyyn) se on kuitenkin mun oma bikinikroppani. Sen ei tarvitse olla niinkuin muilla eikä sen tarvitse täyttää mitään kriteereitä. Se on just sellainen, millaiseksi olen sen vuoden aikana itse rakentanut. Toki turhamainen olen minäkin – olisihan se kiva olla aina vähän timmimpi ja kiinteämpi. Mutta löllyvät sisäreidet EI tee musta yhtään sen huonompaa kesäkansalaista. Ja niitä bikineitäkin voi edelleen pukea päälleen, vaikka vähän tursuaisikin. Ja hei, onhan meillä aina kesäkunto 2019!


Lue myös nämä:

Kesä tulee – Tässä vinkit upeaan kesäkuntoon!

Laihdutuskuvia

*****

Seuraa blogia: Facebook @parastaennenblogi, Instagram @parasta_ennen

Kommentit (19)

 1. N

  Eksyin ihan sattumalta sun blogiin, mutta haluaisin vain kertoa että näytät hyvältä!

  • Henna – Parasta Ennen

   Voi kiitos! Ja tervetuloa eksymään toisenkin kerran😉

 2. Karita

  Voi oot ihan mahtava! ❤️ Tätä asennetta jahtaan myös. 2kk ikäisen tyttövauvan äitinä on tullut ajateltua miten vältän jakamasta ulkonäköpaineita tyttärelleni aikanaan. Henkinen ja fyysinen hyvinvointi ennen kaikkea.

  • Henna – Parasta Ennen

   Kiitos!:D Ja onnea tuoreelle äidille ja tsemppiä vauva-aikaan!

 3. Taru

  Minäkin päädyin lukemaan tätä juttua ihan sattumalta, luin ensin matalasta verenpaineesta ja sieltä jotain polkua tulin tänne 😄

  Täytyy sanoa, että en ikinä kuvistasi uskoisi, että olet muka painoindeksin mukaan merkittävästi lihava! Päin vastoin näytät oikein sopivalta. Pidä tuo positiivinen elämänasenne edelleen, ja ole hyvänä naisen esimerkkinä 😊

  • Henna – Parasta Ennen

   Hah, hauska polku sulla on ollut:D Niin mullekin kyllä usein käy, sitä googlettaa omenapiirakan ohjetta mutta päätyy lopulta katsomaan hauskoja eläinvideoita:D

   Ja kiitos kommentista, tuli hyvä mieli!

  • Riia

   Mä tulin tänne zero waste postauksen kautta!?!?!
   Ihana nainen kuvissa. Ulkoisesti ja tekstin perusteella myös sisäisesti!

 4. Mirja

  Hei!!!!Olet kaunis nuori nainen.

 5. Tii-Anna

  Minäkin eksyin vahingossa lukemaan tätä. En nähnyt kuvissa yhtään lihavaa naista! Miksi me ollaan itsellemme niin armottomia ja toista osaa katsoa paljon lempeämmin silmin?

 6. Jenni

  Taas yksi vahingossa eksynyt, tai no oikeestaan mainoksesta… Mutta siis asiaan, olet kaunis juuri sellaisena kuin olet, ja valtavan hieno esimerkki vahvasta NAISESTA 💖! Kiitos rohkaisusta näin bikinikauden alussa, tuli tarpeeseen ☺️

 7. Emmi

  Ihanan positiivinen teksti. Kaunis nainen on sellainen, joka uskaltaa kantaa itseään. Näytät oikein hyvältä ja rohkea veto tehdä tällainen postaus. Itse en uskaltaisi. Mikäköhän siinäkin on, että sitä kehoaan saa hävetä vaikka muiden mielipiteillä ei pitäisi olla merkitystä. Bikinikunto on joka kunto! 😀

  • Henna – Parasta Ennen

   Totta, itsensä kantava nainen on kaunis, oli koko mikä tahansa!

 8. Sofia

  Hei! Puhuit, että haluat antaa itsestäsi kehoaan ja itseään rakastavan esimerkin. Onko tunteensa sokerisiin herkkuihin hukuttava ihminen itseään ja kehoaan rakastava? Arvostaako omaa vartaloaan ja itseään? Ihminen joka altistaa itsensä lihavuudelle, altistaa itsensä myös tulevaisuudessa sairauksille. Se ei ole itsensä ja kehonsa rakastamista. Se on vahingollista lapselle, jos oppii huonot elintavat.
  Nautiskeleva ja elämänhaluinen=ahda itseesi herkkuja ja liho. Kurinalaisuus ja itsekuri=terveellinen ruokavalio. Kuulostaapa kauhealta. Tuot tekstissäsi kaksi ääripäätä esiin etkä puhu mitään välimuodosta. Terveellisestä syömisestä, jossa hillitysti sallitaan herkkuja. Itsensä arvostamista ei ole ahtaa kamalaa kasaa sokeria kehoonsa. Keho on siun koti, kohtele sitä hyvin. Rakkautta ja rauhaa <3

  • Henna – Parasta Ennen

   Tässä tekstissä mainitsin tosiaan kaksi ääripäätä, mutta olen vallan tietoinen siitä puolivälistäkin.Itseasiassa se puoliväli on nimenomaan ollut tavoitteena jo useamman vuoden ajan, valitettavasti vaan helpommin sanottu kuin tehty. Ääripäissä on paljon helpompi pysyä, kuin siinä keskellä😁

   Ihan kaikkia periaatteita ja näkökulmia on aika vaikea saada yhteen tekstiin mahtumaan. Tässä nyt kyse oli enemmänkin henkisestä kehon hyväksymisestä, terveelliset elämäntavat on sitten jo ihan toisen postauksen aihe. Mutta oikeassa olet, itsensä rakastamista on terveellinen elämäntapa ja kehosta huolehtiminen. Mutta en usko, että se on ainoa tapa rakastaa itseään. Voihan se pullahiirikin kehoaan arvostaa ja rakastaa.

 9. jani

  Sinusta ei saa lihavaa, ei sit kyllä millään.. Kyllä vartalossa saa olla se muutama kilo ylimääräistä, se on hyvinvoinnin merkki mun mielestä.

 10. Aleyna

  Näytät ihanalta 😉

 11. Tia

  Eksyin yksi päivä sun some-tilille ja otsikkona tais olla just joku ”merkittävästi lihava BMI-n mukaan tms” ja olin aivan shokissa. Tää oli loistava herätys itselle, joka kunnosta huolimatta on pilannut sen mielialan sillä ajattelulla ”silti olet BMI:n mukaan lihava” 🙁 Noh, tällä hetkellä varmaan olenkin ja tietty henkistä kasvua tullu sen vuoksi, mutta enivei kiitos. Isointa rohkeutta on tuoda näitä juttuja esiin. Enkä sano, että oot rohkee siks, että esittelet sun normaalia, kaunista ja sun näköistä vartaloa, vaan siksi, että aina kaikki mittarit ei kerro totuutta ja valitettavasti kaikilla ei oo voimia tai henkisiä eväitä sitä sillä hetkellä tajuta <3
  Mahtavaa kesää ja mee nyt ihmeessä muuallekkin ku omalle pihalle 😉

 12. Mardu

  Kiitos jutusta. Vahingossa minäkin eksyin tänne, kun tiramisu ohjetta hain. Upealta näytät. Itsellä vielä matkaa että , mutta näyttäisin yhtä hyvältä kuin sinä. Elämäntaparemontti porukassa olen ollut ja elämähän ei aina mene todellakaan niin kuin on suunnitellut ja siten kaikenlaisia takapakkeja tullut. Periksi en kuitenkaan halua antaa ja toivon, että kadoksissa ollut motivaatio jostain löytyis. Jos joku näkee sen niin saa heittää tänne takas. Upeaa kesää upealle naiselle. Meille kaikille kippis. Hyvää juhannusta.

 13. styleadore

  Täälläkin yksi vahingoissa eksynyt 🙂
  Lihavan tilalla voisit käyttää esim. uhkea, rehevä, muodokas, plus-kokoinen 🙂
  Nautinnollista kesää! Herkutella saa, mutta kaikkea kohtuudella, se on mottoni 🙂

Kommentoi »

Kiva kun kommentoit!