Parasta Ennen
Parasta Ennen

10 syytä, miksi naisten treeni on haastavampaa kuin miesten

Ihan vaan joskus mietin, kuinka paljon helpompaa miesten on lähteä treenaamaan. Ne vaan nousee sohvalta, pukee verkkarit jalkaan ja pakkaa tavaransa muovipussiin. Toista se on naisilla!

Varoitus! Tämä teksti sisältää räikeitä yleistyksiä ja stereotypisiä ennakkoluuloja.

Naisten urheilupukeutuminen on ihan oma urheilulajinsa

Miehille treenipukeutuminen on jotenkin huomattavasti mutkattomampaa. Vedetään jalkaan mustat tai muuten tummat löysät shortsit tai vaihtoehtoisesti reikäiset collegehousut. Treenilookki viimeistellään jollain kämäsellä T-paidalla ja voila! Täydellinen treenivarustus joka käy lajiin kuin lajiin!

Naisilla ei ole ihan näin helppoa: jokaiseen lajiin on oma asunsa ja vaatteiden väritkin pitäisi saada mätsäämään toisiinsa. On löysää lahjetta, painijanselkätoppia, joogatrikoita, shaping-pöksyjä, juoksupaitoja ja erillisiä lämmittelyhuppareita. Värejä löytyy se miljoona ja kuvoita ainakin tuhat. Hommaa vaikeuttaa se, että monet naisten treenivaatteista ei ole tarkoitettu treenaamiseen ollenkaan: sen sijaan niiden tarkoituksena on vain näyttää kaapissa nätiltä. Yritä siinä vaateviidakossa nyt sitten löytää päällesi jotain järkevää, kyllä miehillä on helpompaa!

Kun nainen liikkuu, nainen todellakin liikkuu!

Naisen vartalo ei välttämättä ole se stabiilein asia, kun lähdetään treenaamaan. Eikä ne ole vaan tissit, jotka hakkaa juostessa leukaan, vaan liikettä tapahtuu vähän jokapuolella. Pakarat vatkaa sivulta toiselle ja vatsanahka linkoaa kaikkiin neljään ilmansuuntaan. Enkä edes mainitse alleja! Miehillä liikkuvaa tavaraa on paljon vähemmän, hö!

Jos vähän kaivan näitä pikkareita takapuolesta…

Jokainen nainen voi varmaan allekirjoittaa tämän: alushousut voivat pilata koko treenin! Niitä saa koko ajan olla repimässä vakosesta, kun kangas jatkuvasti sujahtaa pyllynposkien väliin. Ja jos erehdyt valitsemaan pitsiset niin au! Pitsi hiertää nahkasi punaiseksi ja ärsyttää ihoa. On tosi vaikea löytää istuvia, urheiluun sopivia alushousuja. Toista se on miehillä: yksi ja sama bokserimalli sopii niin arkeen, juhlaan kuin treeniinkin.

Naisella lirahtaa kesken treenin, miehellä ei

Naisilla on eräs kiusallinen ja hyvinkin yleinen ongelma, josta miehet eivät joudu kärsimään. Nimittäin housuun lirauttelu! Melkein jokainen nainen kärsii tästä jossain kohtaa elämäänsä ja vaiva voi todellakin tehdä treenamisesta hankalaa. Kuinka hienoa olisi olla varma siitä, että kykenee kyykkäämään, hyppimään ja tekemään vatsalihaksia ilman karkailua. Nimimerkillä: Vihaan X-hyppyjä!

Miksi niistä mustista housuista näkyy AINA läpi?

Vaateteollisuus on keksinyt mm. pierun hajua imevät alushousut mutta mikä siinä on, ettei mustista trikoista saada peittäviä?? Aina niistä paistaa alushousut läpi. Toista se on miehillä, joilla mustat housut ovat oikeasti mustat housut, joista ei näy läpi.

Karvareuhka on aina tiellä, toista se on miehillä!

Oli tukka sitten lyhyt, pitkä tai kihara, aina se on naisella treenissä haaste. Tukka roikaa silmillä ja otsahiki tekee sortuvista rotanhäntää muistuttavia piiskoja. Yksinkertaisinta on vetää pidempi tukka ponnarille, mutta sitten se ponnari painaa takaraivossa kun teet esim. vatsalihaksia lattialla. Lyhyt tukka on pakko pinnittää matalaksi ja lopputulos muistuttaa usein masentunutta siiliä. Tukkaa on silmissä, suussa ja vaatteissa. Ei ole miehillä tätäkään ongelmaa!

Lähetkö mun kans ens viikolla salille?

Kun nainen koittaa saada itselleen treeniseuraa, on prosessi usein pitkä ja monimutkainen. Mahdollisten vapaaehtoisien tiedustelu pitää aloittaa jo hyvissä ajoin, että ehtii synkronoimaan aikataulut ja lapsenvahdit. Sitten pitää käydä erillinen Whatssapp -keskustelu siitä, mitä laitetaan päälle, koska mennään ja millä mennään. Hirveä vaiva välillä. Miehillä on niin paljon helpompaa tässäkin asiassa!

”Joo en oo vuoteen pelannut, mutta tottakai mä lähden”

Mies voi olla harrastamatta liikuntaa vuosia. Ja silti, kun kaveri kysyy pelaamaan sählyä, se mies voi vaan ottaa ja lähteä. Useimmiten se vielä pärjääkin siellä kentällä ihan hyvin, huolimatta siitä pitkästä tauosta. Mutta naisilla ei olekaan niin helppoa! Liikkumaan lähteminen pitkän tauon jälkeen vaatii totaalisen itsetuntokriisin. Ennen varsinaista liikuntatapahtumaa pitää kerätä rohkeutta, googlettaa motivaatio-meemejä ja käydä treenivaatteet ja kaikki niiden mahdolliset yhdistelmät läpi. Hyvällä lykyllä pitää vielä laittaa tilaus vetämään Zalandolle, jotta saisi uudet kuteet ennen koitosta päälleen. Prosessi on pitkä ja kuluttava. Vaaditaan hurjasti kannustusta, vertaistukea ja tahdonlujuutta. Eikä sekään vielä takaa sitä, että nainen oikeasti lähtee treenaamaan…

Miehet pelaa simppelisti palloa, naiset joutuu valikoimaan ziljoonan vaihtoehdon väliltä

Miehet juoksee, pelaa jotain pallopeliä ja nostaa punttia. Lajivalikoima on ihanan mutkaton ja yksinkertainen. Naisille sen sijaan on tarjolla se 19 erilaista joogaa, Zumbaa, kenguruhyppelyä, aavikkojuoksua ja hot-pilatesta. Lajivalikoima on ylitsepursuava ja mieluisan treenin löytämiseksi voi pahimmillaan joutua testaamaan useita vääriä lajeja. Turhauttavaa.

Treenisometus menee ihan liikunnasta jo itsessään

Naisten treeniin kuuluu oleellisesti myös valokuvaaminen ja somettaminen. Tiedättekö, kuinka rankkaa on välillä löytää niitä oikeita kuvakulmia ja koittaa väistellä kanssatreenaajien osumista ruutuun? Sellaisen sopivan rennon mutta aktiivisen Instagram kuvan näppääminen ei käy käden käänteessa ja monesti sen kuvan eteen joutuukin näkemään vaivaa ihan hikipäässä. Ei ole miehillä tätäkään ongelmaa, joten helpolla pääsevät.

Ootteko te huomanneet eroja naisten ja miesten välillä?


Edellinen juttu:

En tiedä mikä musta tulee isona

*****

Kuukauden TOP 5 postaukset

Miten laihtua 5 kiloa hetkessä? Ota vinkit talteen!

Miten onnistuin pudottamaan melkein 30 kiloa painoa?

Traumoja lasten kasvukäyristä – ja yksi yllättävä kommentti

Laihduttelu voi olla jopa haitallisempaa, kuin ylipaino

Älä vaan syö näitä ruokia! Ne pilaavat terveytesi!

*****

Seuraa blogia

Facebook @parastaennenblogi, Instagram @parasta_ennen

Kommentit (13)

 1. Eve

  Näin liikunta-alan opiskelijana joutuu välillä toppuuttamaan miesopettajia kun kommentit on mallia, esim. haarahyppyjähän voi tehdä milloin vaan taukojumppana. Ei, ennen kun on vaihtanu urkkaliivit päälle ja muutenkin varmistanut että on sopiva tilanne ettei lopputuloksena olisi se kosteilla housuilla, tukka suussa ja rillit vinossa tisseillä itsensä tajuttomaksi lyönyt nainen.

 2. Repa

  Ostakaa leak proof -kalsarit! Nykyään on vaikka mitä merkkejä ja valinnanvaraa. Voi sitä riemua, kun tekee sen ratkaisevan muuvin ja lirahtaa – eikä haittaa 😊

 3. Ruuhkavuosi mutsi

  Aivan mahtava kirjoitus! Hyvä ettei lirahtanu housuun ilman niitä haarahyppyjäkin. 😂 Oikeenlaiset alusvaatteet on kyllä tosi must juttu treeneissä…

 4. Veera

  No just tämä että miesten ei tarvitse harrastaa mitään lajia vuosikausiin, ne vain on siinä tosi hyviä! Pyysin oman miehen mukaan juoksemaan kun hän ei ollut käynyt lenkillä varmaan 10 vuoteen. Tuntui olevan kovemmassa juoksukunnossa kuin minä ja hyvä jos hengästyi mokoma 😀 onneksi ainoa asia missä itse olen edes vähän parempi niin notkeus! Useampi mies tarvitsisi ihan näin oman arvioni mukaan jonkinlaista liikkuvuustreeniä ja kehonhuoltoa kun kaverit ei tunnu taipuvan edes perus venytyksiin.

  • Henna – Parasta Ennen

   Hah, tää juoksemisjuttu on kyllä ihan utopistinen ja oon ihan saman huomannut! Ja totta, miehet tarvisi kyllä enemmän liikkuvuutta.

 5. Girl

  Mitäää!!! Mua ei vaivaa näistä mikään, paitsi joskus pikkarit on vaossa joo.. saa taas olla tyytyväinen omaan elämään 🙂

  • Henna – Parasta Ennen

   Elämäänsä kannattaa aina olla tyytyväinen:)

 6. dippa

  Mun mielestä on suorastaan typerää mainostaa, että virtsan karkailu missään tilanteessa olisi normaalia. Sitä se ei ole. Se on kaikki kiinni lantionpohjasta ja sen voi hoitaa kuntoon, jos vaan tahtoo. Harjoittakaa niitä lihaksia!

  • Henna – Parasta Ennen

   En kyllä nyt ole varma, missä kohtaa mainostettiin sen olevan normaalia🤔 Totesin vaan että se on yleistä ja kiusallista. Väittäisin kyllä, että aina se ei ole lantionpohjastakaan kiinni, tiedän useammankin tapauksen jossa vaiva jouduttiin hoitamaan kirurgisesti kun jumppa ei tehonnut. Mutta totta turiset, lantionpohjajumppa kannattaa aina!

 7. Minttu

  liikkuminenn tai treenaaminen ei vaadi muuta, kuin sen, että nostaa perseensä ylös. Treenaaminen ei ole välineurheilua. Tissejäkään ei tarvitse monissa tapauksessa tukea, jos harjoittelee staattisemmin. Unohda ne treenipukeutumiset, ja keskity treenaamiseen. Mun mielestä tän kirjotuksen perusteella on myös hyvä miettiä syitä miksi ylipäätään treenaat. Peace.

  • Henna – Parasta Ennen

   Eihän se teoriassa muuta vaadikaan, käytännössä kyllä. Tämä kirjoitus ei kuitenkaan kuvaa millään tapaa mun henkilökohtaista suhtautumistani liikuntaan, vaan oli aika radikaali yleistys naisten ”vaikeuksista”. Vaikka kaikki näistä pitää myös joissain kohtia paikkaansa, on moni niistä myös ns. naisten käyttämä tekosyy olla liikkumatta. Miehillä on helpompaa, koska naiset tekevät asioista monesti niin vaikeita ja pienistä jutuista muodostuu isoja hankaluuksia. Tämän tarkoitus oli olla jollain hassulla tapaa ironinen, mutta ilmeisesti se meni nyt vähän sulta ohi. Ja kyllä mun tissejä tarvii tukea, vaikka kuinka staattinen olisi:D Peace and love myös sulle!

 8. Napu

  Omasta mielestäni epäreilua miesten treenaamisessa on myös helppo treenin jälkeinen puunaaminen! Naisen pitää kunnon treeni jälkeen käydä suihkussa, laittaa hiukset hiukset, meikata uudestaan yms…

  Äijät vaan käy suihkussa ja pukee samat vaatteet päälle kuin aikaisemmin. Epäreilun vaivatonta!

  • Henna – Parasta Ennen

   Hei tää on kyllä kans aika kova!:D

Kommentoi »

Kiva kun kommentoit!