Parasta Ennen
Parasta Ennen

Mitä mulle kuuluu?

Joulukuu on osoittautunut vähän hiljaisemmaksi blogikuukaudeksi. Olen oikeastaan vähän tarkoituksella hiljentänyt tahtia, sillä huomasin kokevani liikaa paineita sisällöntuottamisesta. Välillä tuntuu, että koko ajan pitäisi olla kuvaamassa, ideoimassa, hiomassa otsikoita ja SEO-optimoimassa. Aiheiden keksiminen tekee myös sen, jossain kohtaa jatkuva painonhallinta, hyvinvointi ja terveys vaan tulee korvista pihalle. Kyllästyin myös vähän siihen, kuinka pinnallista tämä kaikki kuitenkin lopulta on. Siksi siis olen ollut poissaoleva. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö oikeassa elämässä koko ajan jotain tapahtuisi! Mitä sitten olen puuhannut tässä ohessa?

Perustin toiminimen

Yrittäjyys on ollut mun haave jo vuosia. Olen odottanut jonkinlaista lampun syttymistä ja liikeidean kypsymistä, jonka jälkeen voisin tosissani lähteä yrittäjäksi. Noh. Käytännössä olen vuosia pyöritellyt välillä aika levottomiakin ideoita, joista mikään ei ole jalostunut potentiaaliseksi. Tuumasin sitten, että lähdetään lähestymään toista reittiä: perustin marraskuun lopulla toiminimen ja aion seuraavan vuoden aikana katsoa, mihin lähden suuntautumaan. Mulla ei siis ole mitään kristallinkirkasta ajatusta, on vaan vahva tunne siitä, että nyt on jotain tehtävä ihan itselle. Ehkä se liittyy näihin blogin aiheisiin, ehkä ei. Tulevaisuus näyttää.

Yrityksen perustamisen tiimoilta olen sitten ollut kiireinen. Olen opiskellut verojuttuja, ALV-kantoja, käynyt kirjanpitäjällä ja yritysneuvonnassa. Ja vastannut varmaan 87 puhelinmyyjän puheluun…tuo puhelurumba alkoi samantien kun toiminimi pärähti Kaupparekisteriin, lievästi ärsyttävää.

Rakennan verkkovalmennusta

Mun ensimmäinen asiakastyö tuli vastaan vähän vahingossa. Olen tässä muutaman viikon tehnyt töitä Personal Trainerille, joka lanseeraa tammikuussa ensimmäisen verkkovalmennuksensa. Projektiin on kuulunut niin logosuunnittelua, landing pagen rakentelua, myynticopya, treenivideoiden kuvaamista kuin Facebook-kampanjoita. Itse valmennus ei siis ole mun käsialaani, vaan vastaan sen graafisesta ilmeestä sekä teknisestä toteutuksesta. Vähän ehkä turhan paljon IT-tukihommia on tähän sisältynyt mutta muuten olen ollut innoissani! Jännittää, miten valmennus otetaan vastaan ja saanko siitä rakennettua houkuttelevan paketin.

Jos haluatte tutustua löytyy valmennuksen sivut täältä: Pyöreä pylly, tiukka vatsa -verkkovalmennus

Esitin taikuria joulunäytöksessä

Viime viikolla vietettiin syyskauden päätöstä tankostudiolla joulunäytöksen merkeissä. Kummallisten yhteensattumien kautta päädyin lavalle esittämään lahjatonta taikuria, jonka temput epäonnistuvat yleisön edessä. Tällä kertaa esitykseen ei liittynyt tankoilu tai muukaan urheilullinen aspekti vaan kyse oli puhtaasti viihteeellisestä ohjelmanumerosta. Vaadittiin aikamoisia näyttelijäntaitoja ja eläytymistä, että pysyin tuossa hullun taikurin roolissani. Viime viikonloppu täyttyi siis kenraaliharjoutuksista ja kahdesta näytöksestä, huh!

Paketoin yömyöhään lahjoja

Tykkään joululahjojen ostamisesta mutta mä rakastan lahjojen paketointia! Mulla on tähän liittyen monta rituaalia, joiden noudattamisesta olen tarkka. Valitsen sopivat paperit ja nauhat huolella sekä mätsään pakettikortit kokonaisuuteen. Haluan, että paketeissa on aina joku juju. Saatan paketoida monta yötä ja kasaan valmiita lahjat erilaisiin asetelmiin, jotta voin sitten ihailla omaa kädenjälkeäni. Sitten ne lajitellaan sen mukaan, mikä paketti matkaa minnekin. Prosessiin uppoaa helposti monta päivää.

Uusin kaikki joulukoristeet

Tänä vuonna olen jotenkin kyllästynyt kaikkiin meidän joulukoristeisiin. Jotenkin punainen väri ei ole iskenyt nyt ollenkaan vaan olen haalinut kotiin kaikkea valkoista, hopeaa ja turkoosin sävyistä. Löytyy myös hieman kultaa ja violettia. Olen viettänyt varmaan tuntikausia koristehyllyjen edessä ja hakenut täydellisiä koristeyhdistelmiä. Lisäksi olen ostanut paljon joulukukkia, koristevaloja ja kynttilöitä.

Opiskelen kaikkea uutta

Uuden oppiminen on jotenkin nyt ollut mielessä. Olen osallistunut erilaisiin verkkovalmennuksiin, webinaareihin ja koulutuksiin. Olen hakenut erilaisia kiinnostavia koulutuksia ja selannut avoimen yliopiston kursseja. Mitään selkeää linjaa mulla ei ole ollut, vaan olen tarttunut aina kaikkeen sillä hetkellä kiinnostavaan. Ehkä vielä hakeudun johonkin laajempaan kokonaisuuteen, kuten hyvinvointivalmentajan opintoihin tai ravintoterapeutiksi. Tai ehkä opiskelen pieneläinhoitajaksi, ei tiedä.

Uusin vaatekaappia

Lihominen on ahdistanut aika tavalla ja varsinkin vaatekaapin sisältö on tuntunut korostavan tuota tunnetta. Kaikki vaatteet ovat pieniä. Ja kun niihin pieniin vaatteisiin on pakko pukeutua, kulkee koko päivän mukana se tieto lihomisesta. Meni yksinkertaisesti hermo ja vetäisin koko vaatekaapin alas lattialle. Nostin vaan muutaman vaatekappaleen takaisin ja siltä istumalta suuntasin vaateostoksille. En tietenkään pystynyt kerralla ostamaan kaikkea mutta sen verran että sain uutta vaatetta kaappiini, jotka sopii päälle. Heti parempi olo.

Etsin kasvisruokareseptejä

Muistatteko, kun pyysin teiltä ideoita mun seuraavaan epämukavuusalueeseen? Yksi näistä tarttui ja tammikuu olisi nyt tarkoitus viettää kasvisruokavaliolla. Alunperin mulle ehdotettiin vegaanista kuukautta mutta totesin, että hyvä aloittaa ensin tästä lihattomuudesta. Nyt siis ollaan koko perhe valmistauduttu tulevaan ja haettu tietoa sekä sopivia reseptejä, joiden turvin sitten tammikuu eletään. Odotan jo innolla!

Haen uutta näkökulmaa painonpudotukseen

Paino ja sen aiheuttama ahdistus on ollut viime postauksissa läsnä. Olen nyt päätynyt siihen, että jollakin tavalla haluan tästä ylimääräisestä eroon. En vaan yksinkertaisesti pysty olemaan tyytyväinen tähän eikä kehopositiivisuuden päälleliimaaminen ole oikea ratkaisu. Mutta haluan tällä kertaa toimia viisaasti ja edetä rauhassa. Myönnän, että en todennäköisesti pysty tähän yksin joten olen hakenut nyt apua itselleni. Kiitos teille lukijat kun vinkkasitte mulle paljon hyviä ohjeita ja neuvoja! Aion näistä nyt koostaa parhaat ja itselleni soveltuvat ja aloittaa kaiken alusta. Tästä tulee pitkä projekti mutta toivottavasti tämä on nyt se kuuluisa viimeinen kerta.

Olen siis täyttänyt arkipäiviäni ihan oikealla elämällä. Vähentänyt somessa roikkumista ja keskittynyt etsimään niitä asioita, jotka oikeasti tekevät mut onnelliseksi. En lopeta kirjoittamista mutta en myöskään aio kirjoittaa enää koska on ”pakko”. Se saattaa tarkoittaa sitä, että julkaisen kerran viikossa tai sitten 5 kertaa viikossa, jää nähtäväksi.


*****

Seuraa blogia

Facebook @parastaennenblogi, Instagram @parasta_ennen

Kommentoi »

Kiva kun kommentoit!

Ette ikinä arvaa mitä mä löysin!

Suru ja murhe oli suuri, kun syyskuisen Tough Vikingin jälkeen huomasin hukanneeni kisasta saadun pääpannan. Jäihän mulle mitalli muistoksi saavutuksesta, mutta kovin montaa päivää en mitalli kaulassa kehdannut kulkea. Olin niin ajatellut, että tuosta pannasta…

Onko intuitiivinen syöminen ja terapia ratkaisu jojo-laihduttamisen katkaisemiseen?

Viimekertainen avautuminen poiki aika paljon kommentteja ja sain oikeasti tosi hyviäkin neuvoja siihen, miten tästä kannattaisi jatkaa eteenpäin. Kiitos kaikille teille, te laitatte mun ajatuksia perspektiiviin ja ravistelette mun tunkkaisia ajatusmalleja. Moni ehdotti, että hakisin…

Olisinko sittenkin vaan onnellisempi laihana

Ei pitäisi kirjoittaa tällaista. Tämä on kaikken bloggaussääntöjen vastaista, epäloogista ja ei todellakaan SEO-optimoitua. Enkä usko, että tämä nostaa mun osakkeita muutenkaan. Aion nyt vaan kirjoittaa sen, mikä mieleen tulee ja skipata kaikki oikoluvut, väliotsikkojen…

Itsevarmuus ei katso kokoa ja ylipainoinenkin voi olla urheilullinen

Maanantaina jumpassa koin sellaisen hengellisen hetken. Tapahtui jonkinlainen maaginen ilmestyminen . Ei, se ei ollut Brad Pitt eikä Pete Parkkonen suihkussa, vaikka olisin tämänkin näyn mielelläni nähnyt. Sen sijaan näin itseni peilistä ja huomasin ajattelevani,…

Oletko koukussa puhelimeen? Onko puhelin uusi todellisuus?

”Äiti vaan kattoo tota kännykkäänsä” ”Miks äiti saa pitää kännykkää ruokapöydässä, jos mekään ei saada?” ”Laita nyt se kännykkä pois” Mä olen addikti. Älypuhelinaddikti. Koukussa puhelimeen. Siinä kohtaa kun oma perhe alkaa huomauttelemaan kännykän käytöstä,…

Kun pimeä vuodenaika imee kaiken liikuntamotivaation, auttaisiko nämä?

Aamulla on pimeää. Päivällä sataa vettä. Illalla on pimeää. Tuntuu, että synkkyys imeytyy kudoksiin saakka ja lopputuloksena on väsynyt, laiska ja innoton olento. Sitä vaan makaa villasukat jalassa peiton alla ja napsuttaa suklaalevystä palasia suuhunsa….

10 syytä, miksi naisten treeni on haastavampaa kuin miesten

Ihan vaan joskus mietin, kuinka paljon helpompaa miesten on lähteä treenaamaan. Ne vaan nousee sohvalta, pukee verkkarit jalkaan ja pakkaa tavaransa muovipussiin. Toista se on naisilla! Varoitus! Tämä teksti sisältää räikeitä yleistyksiä ja stereotypisiä ennakkoluuloja….

En tiedä mikä musta tulee isona

En saanut millään eilen unta. Jostain syytä mun päässä pyöri kaikenlaista ja lopulta huomasin ajattelevani niitä samoja teemoja kuin ennenkin: en tiedä mikä musta tulee isona? Googlettelin yön tunteina erilaisia ammatteja ja tein testejä: ”Näin…

Traumoja lasten kasvukäyristä – ja yksi yllättävä kommentti

Mä vihasin kouluaikoina lääkärintarkastuksia. Muistan niin selvästi, kuinka se lääkäri tuntui aina niin kylmältä, persoonattomalta. Katseensa ei ollut lempeä eikä vastaanotolla tullut ollenkaan rento olo. Etukäteen tyttöjen kesken jännitettiin tarkastusta ja aina ne jutut lähtivät…

Hyväpaha kalori ja muita teitä ärsyttäneitä asioita

Meinasin ensin, etten tartu aiheeseen enää uudelleen. Mutta koska asia vaivaa mua ja moni tuntuu ymmärtäneen mut ihan väärin, on varmaan tarpeellista avata vähän lisää. Kirjoitin viimeksi siitä, miten 11-vuotiaalle tytölle pitäisi puhua ravitsemuksesta ja…