Palasia arjestani
Palasia arjestani

Viikon 22 ruokapäiväkirja

viikon 22 ruokapäiväkirja

Heips, istutaan juuri junassa tytön kanssa kohti Kuopiota ja ajattelin näyttää teille minkälainen on viikon 22 ruokapäiväkirja! Yritän normaalisti laittaa tän tulille perjantaisin, mutta luulen ettei huomenna ole juuri aikaa kirjoitella. Ollaan juuri matkalla siskon tykö ja lauantaina on siskon tytön valmistujaiset, joten leipomista ja muuta homma riittää varmasti koko päiväksi. Ihanaa päästä leipomaan taas ihan urakalla ja järjestelemään juhlia 🙂 Tykkään hurjan paljon!

Löpinät sikseen ja laitetaas tulille viikon 22 ruokapäiväkirja!

MAANTAI

viikon 22 ruokapäiväkirja

Töissä 16-20 (tyttö sairaana)

6.30 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, omenaa ja teetä gheellä

11.30 puuro, marjoja, mehukeittoa ja prodevanukas

jälkkäriksi Super-jäde

15.00 hera ja banaani + pähkinöitä

18.00 kaupan kana-cesarpatonkin ja bcaa-juoma

21.00 rahkaa, omenaa, siemeniä ja mehukeittoa

TIISTAI

viikon 22 ruokapäiväkirja

kotipäivä, tyttö edelleen sairaana

8.00 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, Alpron mango-kerrosjogurtti ja teetä gheellä

12.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.30 banaani ja protskuvanukas

salitreeni

18.30 jämäruokaa kaapista: perjantaina paistettuja kalafileitä, riisiä ja vihanneksia

21.00 rahkaa mehukeitolla

KESKIVIIKKO

viikon 22 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.00

5.20 kauraleipää juustolla, salaatilla ja paistetulla munalla, Alpron mango-kerrosjugu ja teetä gheellä

9.00 teetä ja pähkinöitä

11.15 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla (olin unohtanut ostaa raikkua…)

14.15 protskuvanukas ja pähkinä-marjasekoitusta

17.30 tytön kevätjuhlassa jäätelö

18.30 spagettia, jauhelihakastiketta ja vihanneksia

21.00 ruisleipää lämminsavulohella

TORSTAI

viikon 22 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää, salaattia, juustoa ja paistettua kananmunaa, Alpron uusi soijarahka persikan maussa ja teetä gheellä

9.00 teetä ja pala raparperipiirakkaa

11.15 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

pitkin päivää duunipaikan brunssiherkkuja: patonkia tuorejuustolla/sinihomejuustolla, marjoja, raparperipiirakkaa, pari namua ja keksiä

14.30 banaani ja protskuvanukas

treeni salilla

18.45 jämäruokaa: pizzaleipiä, joissa jauhelihakastiketta ja vanhat juustonkannikat. Lisäksi vihanneksia.

21.00 rahkaa, pähkinöitä ja mehukeittoa

PERJANTAI

viikon 22 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14 (koska loma!!!)

5.20 kauraleipää salaatilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla, Alpron soijarahka mustikan makuisena ja teetä gheellä

9.00 teetä ja pähkinöitä

11.15 puuroa marjoilla ja maapähkinöillä

13.15 banaani ja Alpron soijarahka

treeni salilla

17.30 kanaa, lohkoperunoita ja vihanneksia

jälkkäriksi Ingmannin appelsiini-suklaakrokanttijädeä (mielettömän hyvää!!)

21.15 hapankorppua ja vihanneksia

LAUANTAI

viikon 22 ruokapäiväkirja

9.00 ruisleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla, omenaa ja teetä gheellä

13.00 tytön serkun synttäreillä herkkuja: pitsaveneitä, nutellajuustokakkua, täytekakkua ja mielettömän hyvää marjapavlovaa

16.00 kaupasta täytetty patonki (joku kanapatonki)

19.00 sushia kotiin tilattuna (oli ihan ok)

vähän jädeä

SUNNUNTAI

viikon 22 ruokapäiväkirja

6.00 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä gheellä

8-11 mökkimatka + kauppareissu

mökkimatkalla autossa pähkinöitä ja protskuvanukas

13.30 kanaa, riisiä, paistettua sipulia ja vihanneksia

16.00 teetä ja munkki

19.00 kauraleipää juustolla ja kananmunalla + prodevanukas

Kananmunat ovat tulleet jäädäkseen! Olin ennen niin laiska etten jaksanut alkaa paria munaa paistelemaan, joten tyydyin aina leikkeleeseen leivän päällä. Nyt kun olen alkanut syömään leivän päällä kananmunia, ei meidän jääkaapissa ole juuri leikkeleitä näkynyt. Yksi liha-asia pois meidän kaapista. Tiedostan koko ajan omaa lihansyöntiäni ja uskon, että jossain vaiheessa se alkaa vähentyä näkyvästi. Lueskelin tutkimusta, jossa sanottiin että jo naudanlihan vaihtaminen broileriin vähentää hiilidioksidipäästöjä merkittävästi. Yritän nyt alkuun vähentää nimenomaan punaista lihaa ja syödä ennemmin kanaa ja kalaa. Ja niitä kasvisruokiakin välillä. Kyllä tästä vielä hyvä tulee! Olen persoonana sellainen, että mun täytyy hetki aina makustella ja miettiä asioita. Tutkia ja lukea. Sisäistää kunnolla.

Viikolla kävin aika paljon taas jääkaappia läpi ja söin sieltä mahdollisimman paljon asioita pois. Loman ajaksi ei ole kiva jättää mitään pilaantuvaa kaappiin haisemaan. Ei kyllä muutenkaan. Ollaan saatu pienennettyä ruokahävikkiä tosi hyvin. Silloin tällöin menee enää pieni nöttönen biojätteeseen, mutta muuten tulee käytettyä lähes kaikki tai laitettua pakastimeen. Välillä on todella ihanaa, kun voi vain ottaa pakkasesta ruokaa ja lämmittää sen. Ei tavitse nähdä ruuanlaiton vaivaa. Kun ihan aina ei vain jaksa 🙂

Miltäs viikon 22 ruokapäiväkirja näyttää?

*Ruokapäiväkirjasta puuttuu jälleen kerran treenin aikana juotava juoma sekä palkkari. En ole myöskään merkannut päivittäistä bcaa-juomaa ruokapäiväkirjaan.

Edellinen postaus: Viime päivinä olen…(+ uusi video!)

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.