Palasia arjestani
Palasia arjestani

Välipalaksi kermainen suklaa-chiavanukas

Mä olen viime aikoina yritättänyt löytää hyviä vaihtoehtoja välipaloille ja olen törmännyt lukuisiin resepteihin, joissa chia-siemenet näyttelevät pääosaa. Jos jolle kulle chia-siemenet eivät ole tuttu juttu niin kyseessä on siemen, joka sisältää n. 40% kasviöljyjä, arviolta 20% proteiinia eikä yhtään kolesterolia. Chia-siemenissä on merkittävät määrät kuitua, antioksidantteja, vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä mineraaleja (rautaa, sinkkiä, kalsiumia). Chia-siementen omega3-pitoisuus on suurempi kuin kaloissa tai muissa siemenissä ja jyvissä ja ne ovat hyvin kuiturikkaita (lähde)! Ei siis ihan mikään turha siemen tämä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän vanukkaan voit tehdä monella tapaa, riippuen kuinka paljon sinulla on aikaa. Jos jaksat odottaa hieman kauemmin niin saat ihanan tiiviin ja suklaisen vanukkaan, mutta jos tahdot käydä heti sen kimppuun niin ei sekään väärin ole. Maistuu vähän löysempänäkin jumalattoman hyvältä! Nimimerkillä lusikoin osan suuhuni suoraan blenderistä…

Kermainen suklaa-chiavanukas (2 annosta)

  • 1 tlk kookosmaitoa tai vastaava määrä muuta maitojuomaa (3-4 dl)
  • 1 dl chia-siemeniä
  • 1/2 dl manteli- tai maapähkinävoita
  • 1/2 dl raakakaakaojauhetta
  • 6-8 tuoretta ja pehmeää taatelia
  • 1/2 tl vaniljauutetta

Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Siirrä vanukasainekset kippoon, josta aiot vanukkaan myöhemmin nauttia. Nosta jääkaappiin 2-3 tunniksi tai yön yli. Koristele annos esim. banaanin sivuilla ja kookos hiutaleilla sekä nokareella mantelivoita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse tein tämän töihin välipalaksi ja jätin osan jääkaappiin seuraavaa päivää odottamaan. Vanukas on aika tuhtia enkä minä ainakaan pystyisi sitä kerralla syömään! Minä käytin ohjeessa kookosmaitoa ja kookoksen maku sopii tähän täydellisesti, vaikka en kookoksen kovin suuri fani olekaan 🙂

Kommentit (28)

  1. ellielevner

    Kuinka iso tölkki tuo kookosmaito on? 😀 Litra vai puolilitraa vai vähemmän? Vähän paha laittaa maitoa sama määrä kun ei tiedä tölkin kokoa… 😀

    • Jonna

      Haha, hyvä kun sanoit, se oli jäänyt näköjään kokonaan pois! 3-4 dl taitaa olla toi tölkki mikä mulla oli, perus matallitölkki siis 🙂

  2. venla

    Jestas että tuli hyvää!!!! KIITOS 🙂

    • Jonna

      Sä jo testasit! Vetelitkö suoraan blenderistä? 😉

    • Venla

      No vetelin! 😀 oli tarkoituksena säästää myöhemmäksi koko satsi mut ei sitä paljoo jäänytkään hahahha 🙂

    • Jonna

      *thumbs up* 😀

  3. Kemmi

    Mistä sä löydät näitä ihania reseptejä? 😀

    • Jonna

      Netin ihmeellisestä maailmasta 😉 sit vaan soveltaa sen mukaan mitä sattuu omassa kaapissa olemaan! Joskus tulee huteja mut nykyään suurimmaksi osaksi vain hittejä 😀

  4. Julia

    Nam, tätä täytyy testata!
    Ja pakko mainita, että kuvien laatu on parantunut huimasti parissa viime postauksessa. Missä lie syy, uusi kamera vai kuvankäsittelyohjelma vai mikä? Oli syy mikä hyvänsä, niin hyvähyvä!

    • Jonna

      Kameran hommasin joulukuussa ja kuvankäsittelyjä en juuri harrasta. Ei voi sit olla ku vahinko 😀 mut hyvä niin! En oo mikään huippukuvaaja eikä taiteellista silmääkään ole juuri suotu…

  5. Amanda

    Mä oon joskus tehnyt vastaavaa laittamalla banaania, suklaakauramaitoa, chian siemeniä ja avokadoa blenderiin. Se toimi myös. Mä en itse oikein välitä tosta kookoksesta. 🙂

    • Jonna

      Suklaakauramaitoa, woooot? Onko siinä paljon lisättyä sokeria?

    • Ama

      Haha oon maailman surkein kattomaan mitään ravintoarvoja. Oon käyttäny kaura, manteli ja soijajuomia kaikkia suklaan makusina. Mun mielestä tota suklaakaurajuomaa mainostetaan jopa lapsille!?

    • Jonna

      Täytyy tsekata seuraavan kerran kaupassa kun osuu eteen!

  6. Gunagolu

    Oli muuten ihan älyttömän hyvää, tää ohje löysi tiensä mun reseptivihkoon 😀

    • Jonna

      Jee, huippu juttu!

  7. Outi Karita

    Tuo resepti ei ihan sellaisenaan käy meitille (pähkinäallergia), mutta kyllä tuosta ideaa sain 🙂
    Itse muuten juuri postailin myös chiavanukasreseptejä, heh 😀

    http://outikarita.fitfashion.fi/2015/02/01/herkulliset-chiavanukkaat/

    • Jonna

      Kehittelepäs ihmeessä omanlainen suklaa-chiavanukas 😉

    • Luana

      Mä tein tätä just korvaamalla pähkinävoin tahinilla, tuli sairaan hyvää!

    • Jonna

      Oi, hyvä vinkki tuo tahini!

  8. julia

    osaisitko kertoa tän ravintoarvoja suurinpiirtein?! näyttää hyvältä!

    • petu

      mäki toivoisin edes suurinpiirteisiä arvoja.. 🙂 tein tota, tykkäsin paljon! maistui jopa muille perheenjäsenille, jotka vannovat kerman, voin ja sokerin nimeen 😀

    • Jonna

      Haha, kalorilaskurihan ne arvot kätevästi antais 😉

  9. HS

    Aivan ihanalta vaikuttaa. Mitenhän tässä malttaa odottaa aamuun että tekeytyy jääkaapissa 😛 Hyviä ohjeita ja kivaa asennetta sulla blogissasi 🙂

    • Jonna

      Hehee, heräsitkö yöllä maistelemaan 😀 Voisinkin tehdä tämmösen taas välipalaksi töihin… omnomnom…

  10. Riikka

    Heissan! Kiitos mahtavasta reseptistä. Lainasin sitä blogiini :).

  11. Ruokavuosi 2015 – Palasia arjestani

    […] Kermainen suklaavanukas // Gluteenittomat vohvelit // Mustaherukkakakku (raaka) // Minttubrowniekakku (raaka) // Amerikkalainen porkkanakakku // Oreo juustokakku // Banaanileipä (viljaton) // Mustikka-kardemummakakku // Pinaattinen uunilohi. […]

  12. Anne

    Ihan oikeesti mielettömän hyvää!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.