Palasia arjestani
Palasia arjestani

Suosikkiresepti: kikherneet appelsiinikastikkeessa

kikherneet appelsiinikastikkeessa

Mun tämän hetken suosikkiraaka-aine on kikherneet ja olen tehnyt kikherneille nyt erilaisia kastikkeita. Appelsiinikastike kuulostaa vähintäänkin epäilyttävältä, mutta maistuu mielettömän hyvältä! Bongasin tämän tyyppisen reseptin instasta, mutta tapani mukaan muokkasin siitä omanlaisen. En tiedä miten en ole aikaisemmin eksynyt kikherneiden maailmaan? Ehkä sen vuoksi, että kun söin lihaa, niin kasvieräiset proteiinit eivät juurikaan kiinnostaneet. Nyt vähän harmittaa, sillä olen missannut monet ihanat makuelämykset vain oman kapeakatseisuuteni vuoksi.

Kastike valmistuu helposti eikä siihen tule mitään kummallisia raaka-aineita. Tai no miten itse kukin kummallisen määrittelee. Joillekin kummallista voi olla jo kikherneet ja soijakastikekin. Meiltä ainekset soosin tekoon löytyi omasta kaapista, joten edes kauppaan ei tarvinnut tämän vuoksi lähteä! Kikherneiden kaveriksi voi keittää vaikkapa riisiä ja tehdä uunikasviksia, niin kuin minä tein 🙂 Siihen kun vielä lisää ison nökäreen hummusta, niin ei voi mennä metsään!

Kikherneet appelsiinikastikkeessa

  • 1 tlk kikherneitä (käytin GoGreenia) huuhdeltuna ja valutettua
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1 valkosipulin kynsi silputtuna
  • öljyä paistamiseen
  • punainen paprika lohkottuna
  • puolikkaan parsakaalin nuput
  • puolikas kesäkurpitsa
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 2 rkl vettä
  • 1/2 tl maissijauhoja
  • mausteeksi suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria

Valmista ensimmäisenä uunikasvikset. Laita pilkotut kasvikset uunipellille ja mausta suolalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kasvisten paahtuessa uunissa, valmista ensin kastike. Yhdistä kulhossa appelsiinimehu, soijakastike ja vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi ja nosta sivuun odottamaan.

Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä pannulla. Lisää kikherneet ja appelsiinikastike pannulla ja sekoita. Yhdistä pienessä lasissa tai kulhossa vesi ja maissijauhot ja kaada ne pannulla. Anna kastikkeen tekeytyä pannulla 1-2 minuuttia tai kunnes kastike sakenee.

Tarjoile kastike esimerkiksi riisin, uunissa paahdettujen kasvisten ja hummuksen kera!

Huom. Uunikasviksia voit tehdä niin ison erän kuin haluat!!

Jos testaat reseptiä, niin kerro ihmeessä miltä sinun mielestäsi kikherneet appelsiinikastikkeessa maistui? Oliko hitti vai huti?

Edellinen postaus: Viime aikoina testattuja uutuuksia

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.