Palasia arjestani
Palasia arjestani

Nyhtökaurapihvit – Helppoa kasvisruokaa!

nyhtökaurapihvit

Koin vähän aikaa sitten melkoisen valaistumisen. Olen joissain asioissa vähän turhankin ehdoton ja ajattelin pitkään, että koska en pysty syömään täysin vegaanisesti, syön sitten ihan normaalisti ja kaikkea. Ei tullut edes mieleen, että ei kasvisruoan tarvitse olla täysin vegaanista! Hah, olinpa minä tyhmä. Olin kesällä kolmen kuukauden ajan täysvegaani ja harmikseni aloin saamaan tietyistä suosikkiraaka-aineistani, kuten nyhtökaurasta ja kikherneistä, vatsaoireita. Niinpä siirryin Turkin reissun jälkeen takaisin sekaaniksi ja aloin luisua vanhaan kaavaan. Haaveilin kasvispainotteisemmasta ruokavaliosta, mutta pelkäsin samalla, että vatsaoireet alkavat pahentua. Nyt olen alkanut taas pikku hiljaa testailemaan erilaisia kasviproteiineja ja vatsa on kestänyt ihan hyvin kikherneet sekä nyhtökaurankin! Kikherneistä tykkään tehdä erilaisia curryja sekä hummusta ja nyhtökaurasta kastikkeita. Nyt innostuin kokeilemaan nyhtökaurapihvejä, koska pakkasesta löytyi paketillinen nyhtistä ja pitihän se syödä pois kuljeksimasta. Heittelin kulhoon ihan summamutikassa kaapeista löytyviä aineksia ja taisin osua kerralla napakymppiin. Nyhtökaurapihvit sopivat hyvin esim. riisin kanssa sekä voileivän päälle! Varmasti toimivat myös pitaleivän sekä hampurilaisenkin välissä 😉

Helpot nyhtökaurapihvit

Ainekset
( 12 Annosta )

1 pkt
nyhtökauraa maussa tomaatti
1
sipuli kuorittuna ja pilkottuna
1 prk
kermaviiliä
3-4 rkl
korppujauhoja
1
kananmuna
suolaa, mustapippuria, grillimaustetta, valkosipulijauhetta
40 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Kaada nyhtökaura lasikulhoon ja silppua se haarukan avulla mahdollisimman hienojakoiseksi.

Lisää joukkoon kuorittu ja pilkottu sipuli (käytin itse tässä pakastesipulikuutioita) sekä muuta ainekset. Mausta ja sekoita hyvin.

Ota pihvitaikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia satseja ja paista pihveiksi pannulla voissa muutama minuutti per puoli.

Tarjoile esim. riisin ja salaatin kera!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.