Palasia arjestani
Palasia arjestani

Kuka maksaa treffeillä?

kuka maksaa treffeillä?
Mekko täältä. Tapetti täältä. Musta lelukori tähdellä Outlet Tukku.

Mä en ole koskaan päässyt kokemaan kunnon treffikulttuuria. Mun nuoruudessa hengailtiin kyllä, mutta ei mitenkään kummemmin käyty treffeillä ja se harmittaa kyllä näin jälkikäteen. Muistan joskus nuorempana, että roikuin useinkin Kiss FM:n kuuluisassa chatissa ja jutustelin kundien kanssa. Jonkun niistä näin ihan ohi mennen kaupungilla, mutta treffeille asti en päässyt. Ehkä eteen ei vain koskaan sattunut oikeanlaisia ihmisiä. Olisi ollut hauskaa kokea jenkkisarjojen treffailumeiningit leffoineen ja ravintolaillallisineen, mutta ehkä en enää lähde sille linjalle näin 12 vuoden suhteen jälkeen 😀

Olen ymmärtänyt, että tinderin myötä ihmiset käyvät aika paljon treffeillä, olenko oikeassa? On ollut ihanaa seurata, kun kaverit ovat valmistautuneet ihan täpinöissään tapaamiseen kundin kanssa, jonka ovat vain hetken ”tunteneet” keskustelujen kautta. Se on sitä nykyaikaa, että tutustutaan helpommin netissä. Itse taas olen sitä kansakuntaa, joka hoitaa tutustumisen mieluummin kasvokkain ja miehenkin tapasin aikanaan salilla. Toki jos tässä elämänvaiheessa haluaisin tutustua uusiin ihmisiin niin se tapahtuisi varmasti juurikin salilla, töissä tai netissä. Ei ole aikaa hihhuloida kaduilla ja tapahtumissa ja etsiä elämänkumppania.

No niin, sitten ollaan päästy treffeille asti. On menty leffaan ja syömään. Ateriat on nautiskeltu ja tulee laskun aika. Kumpi maksaa? Kenen teidän mielestä pitäisi maksaa treffeillä? Vai laitetaanko lasku kenties puoliksi? Minä ilahtuisin kovasti, jos mies maksaisi, mutta olisin valmis itsekin maksamaan puolet. Se ei ole mulle mikään kynnyskysymys. Se olisi ehdoton turn off, jos mies laittaisi minut maksamaan kaiken. Ei tarvitsisi soitella enää sen jälkeen. Sen verran perinteinen nainen olen, että miehen pitäisi maksaa edes osa. Hyvien käytöstapojen mukaan varmasti itse tarjoutuisin maksamaan puolet, mutta antaisin miehen maksaa kaiken, jos hän niin haluaisi. Kumpi vain käy. En ole itse sitä tyyppiä, joka kaipaa rahalla mälläämistä enkä siis haluaisi, että minua vietäisiin minnekään ökykalliiseen ravintolaan syömään. Ihan joku peruskiva rafla käy vallan mainiosti, jossa on hyvää ruokaa ja pystyy keskustelemaan ja tutustumaan.

Miehen kanssa meillä on treffi-ilta tulossa lauantaina, kun tyttö menee serkkunsa luokse yökylään. Oman miehen kanssa tilanne on totta kai erilainen, kun ihmisen jonka kanssa vasta tutustutaan. Meillä tärkeintä on hyvä ruoka ja syödään yleensä hyvin nopeasti ja vähin äänin. Ollaan naurettu monta kertaa meidän yhteisiä raflakertoja: kumpikin keskittyy ensimmäiset 10 minuuttia vain ruokaansa eikä sano sanaakaan. Päätetään aina ensin ottaa jälkiruokaa, mutta ei loppujen lopuksi maltetakaan, vaan ostetaan enemmin jotain hyvää kotiin. Meidän treffi-iltoina mies on itse asiassa tainnut maksaa melkein joka kerta, vaikka olen tarjoutunut kustantamaan itsekin. Varsin perinteinen ihminen siis hänkin!

Mites teidän mielestä: kuka maksaa treffeillä?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kommentit (16)

 1. ninna

  Ekalla treffeillä ainakin mies ehdottomasti! jos ei niin ainakin puoliksi sitten. nolointa on jos miehellä ei ole rahaa mukana ”unohtui voitko maksaa” niin joskus käynyt pidin törkeänä. tai jos olettaa että nainen maksaa. toinen vaihtoehto sopia etukäteen kuka maksaa. riippuu myös mitä tehdään kahvilassa mies voi hyvin maksaa molemmat mut jos mennään kalliimpaan juttuun esim keilailu niin sitten ehkä molemmat oman osansa. ristiriitaista miehen maksaa jos menee esim kalliiseen michelin ravintolaan ainakin oma omatunto soimaisi hieman jos mies joutuisi maksamaan 200e laskun. tokalla treffeillä mies voi maksaa jos vaatii ja haluaa mutta ok maksaa oma osuus.

  • Jonna

   Joo, ehdottomasti jos on jotain kalliimpaa hommaa tiedossa niin kummatkin voi puoliksi maksaa. En haluaisi itse ajatella, että jäisin jollain tavalla ”kiitollisuuden velkaan” toiselle. Varsinkaan vieraalle ihmiselle.

 2. Riikka

  Mies maksaa. Vaikka samaan konkurssiinhan se menee😂

  • Jonna

   Näin meilläkin 😀

 3. Maarit

  Tottakai mies maksaa &mikään ei vähennä miehen sex appealia helpommin kuin piheys. 😉 Tähän vielä pakko mainita, että yksi eniten treffeihin taloudellisesti (ja muutenkin) panostanut mies historiassani oli HongKongin myyjä ammatiltaan joten ei ne suuret tulot vaan mihin haluaa elämässään panostaa..:)

  • Jonna

   Jotenkin itselleni tulisi mieleen jos minun pitäisi maksaa kaikki, että onko toinen tulevaisuudessakin ”elätettävä”. En suostuisi sellaista miestä itselleni ottamaan.

 4. Sofia

  Meillä parisuhteessa maksetaan kaikki yhteinen puoliksi tähän tarkoitetulta tililtä. Usein miehen annos on kalliimpi, joten taidan itse olla se ketä maksaa enenmmän 😀 Tämä tasaantuu toki aina jossain, eikä se ole niin justiinsa.

  Jos ensitreffeille menisin, niin oletan että mies tarjoutuu maksamaan, mutta oman osuuden maksan kyllä. Mun pää ei kestä jos mun asioita maksaa joku muu., tulee olo että olen velkaa.

  • Jonna

   Joo, kyllä meilläkin menee aika lailla puoliksi. Tänään käytiin syömässä niin mies maksoi laskun, mutta minä maksoin taas kauppalaskun 🙂

 5. Ella

  Tuntuu ihan käsittämättömältä, että toisen osapuolen pitäisi edellä kommentoivien mukaan maksaa vain sukupuolensa vuoksi 😀 Siis mitä ihmettä? Oletatteko automaattisesti, että miehellä on enemmän rahaa kuin teillä, koska hän on mies? Vai onko kyse omasta säästämisentarpeestanne? Miten käytännössä toimitte esimerkiksi kahvilassa, kun odotatte, että mies maksaa kaiken?

  Jos ei ole itse valmis maksamaan molempien puolesta, on aika omituista olettaa, että toinen sen tekisi. Mielestäni ”perinteisiin” vetoaminenkin on aika heppoinen argumentti esitettäväksi. Itse olen naisena maksanut monilla treffeillä ruokia ja juomia molempien puolesta ja myös myöntynyt, jos minun puolestani on _haluttu_ maksaa. Mutta että ”Hyvien käytöstapojen mukaan varmasti itse tarjoutuisin maksamaan puolet, mutta antaisin miehen maksaa kaiken, jos hän niin haluaisi.” – miksi vaikka ensitreffeiltä asti nainen haluaa tehdä selväksi, että valta-/taloudellinen suhde osapuolten välillä ei ole tasa-arvoinen? Miksi mies pitää alistaa maksumieheksi ja sitten itse taas loukkaannutaan, jos mies edes ehdottaa, että voisi olla naisen vuoro? ”Perinteet”?

  • Jonna

   Tämä ehkä riippuu hyvin paljon siitä missä vaiheessa suhdetta ollaan. Ensitreffeillä suostuisin maksamaan kaiken puoliksi, mutta en kokonaan. Tulisi fiilis, että ehkä mies on etsimässä elättäjää itselleen enkä sellaista itselleni ottaisi. Jos suhde olisi pidemmällä niin se olisi ihan eri asia. Tasa-arvoa tai ei, mutta tässä asiassa olen itse aika vanhoillinen.

 6. M

  Niinhän se perinteisesti menisi, että se joka kutsun illalliselle, kahville, tms esittää niin tarjoutuu samalla maksamaan. Tosin omassa elämässä olen ainakin deittailun alkuvaiheessa soveltanut ”jokainen maksaa omansa” -periaatetta ja jos se siitä vielä jatkuu niin ei mulle ainakaan ole mitään ongelmaa maksaa jotain pikkujuttuja kuten leffalippuja, kahveja tms ja miksei satunnaista ateriaakin. Toki jos mies ihan ehdottomasti haluaa tarjota, niin siinäpähän tarjoaa, mutta turha odotella mitään kiitosta kummempaa vastineeksi. Näihinkin nimittäin on tullut törmättyä, jotka olettavat kaiken olevan mahdollista tarjotun illallisen takia.

  Muuten komppaan kyllä Ellaa. Paljon puhutaan tasa-arvosta ja kyllähän se miehillekin kuuluu 🙂

  • Jonna

   Ymmärrän kyllä tasa-arvon näkökannankin, mutta taidan itse olla asiassa niin vanhoillinen, että minusta tuntuisi outoa joutua maksamaan koko treffit. Varsinkaan ensitreffeillä. Tulisi fiilis, että toinen etsii elättäjää. Eri asia jos tapailuja on useampia. Silloin voisi ihan hyvin maksaa vaikka joka toinen kerta tai aina puoliksi.

 7. JormaViilee

  Näin tasa-arvon aikakautena Nainen maksaa kaiken!

  • Jonna

   😀 😀

 8. S

  Meillä on yhteinen tili että sen puoleen ihan sama mutta kävi hauska juttu viimeksi ku ravintelissa syötiin. Tuli laskun aika, tarjoilija tuo ensin loppusumman ja menee hetkeksi pois. Laitan kortin laskun päälle ja ku tarjoilija tulee uudestaan ja pistää sen koneeseen niin ojentaa sen automaattisesti miestä kohti joka kahtelee pitkin seiniä vaan kunnes sanoin että se on mun kortti 😀 Meni vähä hämilleen tarjoilijaki tilanteesta että kait se on perinteisempää että mies kuittaa laskut 😀

  • Jonna

   Haha, näinhän se varmasti on! Tarjoilijatkin näkevät päivän aikana näitä tapauksia aika monta, joten pitäisi varmasti tehdä kysely alan asiantuntijoilta 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.